HIZLI ERİŞİM
Politikalar

Kalite Politikası

Yükseköğretim ile ilgili evrensel değerleri içselleştiren, akademik özerkliğe, iç ve dış paydaş odaklılığa inanan ve bilimsel birikimini ve enerjisini Türkiye’nin 2023 vizyonuyla örtüştüren bir kalite politikasına sahiptir. Tüm birimler, etkin, verimli, rekabetçi, üstün performansa odaklanmış, uluslararası tanınırlığı ve saygınlığı olan girişimci bir dünya üniversitesi olmak amacına ulaşmak için kurumun misyonu ile uyumlu olacak şekilde stratejik amaç ve hedeflerini, bu amaç ve hedeflere ulaşmak için yapılması gereken faaliyetleri planlar ve yürütür. Yürütülen faaliyetlerin hedeflere ve amaçlara ulaşmadaki etkinliğini objektif verilere dayanarak değerlendirir ve günceller. Sağlanan iyileşme ve sürdürülebilirliği performans göstergeleriyle izler.

Eğitim ve Öğretim Politikası

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununda yer alan hükümler gereğince, 1982 yılında S.Ü. Rektörlüğüne bağlı olarak lisansüstü eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma ve uygulamaların koordinasyonunu sağlamak amacıyla kurulmuştur. Tıp, Eczacılık, Sağlık Bilimleri, Diş Hekimliği, Spor Bilimleri, Hemşirelik, Veterinerlik Fakültesi ve 11 multidisiplinler program ile lisansüstü eğitim vermektedir. 1379 aktif öğrencimiz bulunmaktadır.  Enstitümüz 2021 yılı itibari ile ORPHEUS üyeliğine kabul edilmiş ve böylece Avrupa standartlarında eğitim veren bir kurum olma yolunda ilerlemeye başlamıştır.   Enstitümüz uluslararası düzeyde bilime katkı yapacak bilgiyi üreten, öğrencilerini cesur, bağımsız ve yaratıcı düşünen bilim insanı olarak yetiştiren, gelecek nesiller için eğitim ve araştırma konusunda her zaman öncü ve yenilikçi uygulamaları ile ideal bir enstitü olma özelliğine sahiptir ve bu özelliğini gelecek yıllarda da devam ettirecektir.

Eğitim-öğretim süreçlerinin paydaş katılımıyla izlenmesi ve değerlendirilmesini, sonuçlar doğrultusunda sürekli iyileştirilmekte, eğitim-öğretime ilişkin karar alma süreçlerinde doktora ve yüksek lisans öğrenci temsilcilerinin seçimiyle, karar alma mekanizmalarında öğrenci temsiliyetinin sağlanması, Eğitim-öğretimin, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı, uluslararasılaşma süreçleriyle bütünleşmesini sağlayarak bilimsel ve teknolojik gelişmelerle desteklenmesini, güvence altına alan bir sistemin oluşturulması, yürütülmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasını kapsar.

Uluslararasılaşma Politikası

Enstitümüz 2021 yılı itibari ile ORPHEUS üyeliğine kabul edilmiş ve böylece Avrupa standartlarında eğitim veren bir kurum olma yolunda ilerlemeye başlamıştır.  Enstitümüz uluslararası düzeyde bilime katkı yapacak bilgiyi üreten, öğrencilerini cesur, bağımsız ve yaratıcı düşünen bilim insanı olarak yetiştiren, gelecek nesiller için eğitim ve araştırma konusunda her zaman öncü ve yenilikçi uygulamaları ile ideal bir enstitü olma özelliğine sahiptir ve bu özelliğini gelecek yıllarda da devam ettirecek güçtedir.

Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörlüğü bünyesinde Enstitümüz  anabilim dallarının,  3 Polonya, 2 Portekiz, 2 Romanya, 1 Letonya, 1 İtalya, 1 Slovakya ve 1 Litvanya ‘da bulunan Üniversiteler ile devam eden 11 uluslararası anlaşması bulunmaktadır. 30 Avrupa Ülkesini kapsayan uluslararası anlaşmaların sayısının artırılması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. 

 Toplumsal Katkı Politikası

Toplumsal eşitlik ile bütünleştirdiğimiz eğitim anlayışımız ile ülke ve toplum adına değer yaratmak, kurumsal bilinç ve düzen içerisinde, bilime ve analitik düşünceye bağlı kalarak; dürüst, çalışkan ve sorumluluk sahibi olarak, güvenilir, şeffaf ve açık bir şekilde takım çalışmalarını hedef aldığımız, toplumsal faydaya önderlik eden eğitim anlayışımız doğrultusunda faaliyetlerimizi sürdürmekte ve bu minvalde Sağlık Bilimleri alanında koyduğumuz prensipleri esas alarak çalışmalar yürütmekteyiz.

-Enstitümüzde, kamu/özel kurum ve kuruluşları ile iş birliği içerisinde toplumun her kesimine yönelik katkı sağlayıcı faaliyetleri yürütür; toplumun değişen ve gelişen dinamik yapısı ile uyumlu hedefler koymayı, projeler üretmeyi ve faaliyetler yapmayı teşvik eder.

-Bölgesel ve ulusal düzeydeki öncelikli sorunlara yönelik olarak sanayi ve ilgili sektör işbirlikleri ile çözüm odaklı ortaklaşa projelerin geliştirilmesi için üniversite/sanayi işbirliği içerisinde öğrenci sayısı artırılması hedeflenmiştir.

-İyi bir eğitim alarak mezun edilen öğrencilerimizin Sağlık, alanlarında toplumun gelişimine katkı sağlayıcı faaliyetler yapılmasına destek olması sağlanmaktadır.

-Öğrencilerimize farkındalığı ve bilgi edinmeyi sağlayacak eğitim, konferans, seminer, çalıştay vb. faaliyetler ile etkinlikler düzenler; bu kapsamdaki faaliyetleri yaşam boyu öğrenme kapsamında eğitimler düzenler.

-Üniversitenin “toplumsal katkı” performansını izlemek ve kontrol etmek üzere iç ve dış paydaşların desteği ile ölçülebilir standartlar oluşturulmaya çalışılmaktadır.

-Topluma katkı çalışmalarında hukuka ve etik ilkelere uygun davranır ve toplumsal değerlerimizi gözetir.

Araştırma Politikası

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, “Araştıran, sorgulayan, çözümleyen, girişimci, etik değerlere önem veren ve sosyal sorumluluk sahibi bireyler yetiştiren; nitelikli ve yenilikçi bilimsel araştırmalar yapan ve paydaşlara kaliteli hizmet sunarak toplum refahını artıran bir anlayış ile çalışmalarını yürütmektedir. Bu doğrultuda lisansüstü program çeşitliliği artırılmaya çalışılmakta, multidisipliner çalışmaları arttırarak, katma değeri yüksek çıktılar üretmek ile ilgili planlamalar yürütülmektedir .

  • Lisansüstü eğitimin mezuniyet şartlarından biri olan yayın sayısı ve niteliği artırılarak, öğrenci ve danışman başına Uluslararası endeksli dergilerde yayınlanan yayın ve atıf sayısının artırılması,
  • Tamamlanan ve devam etmekte olan tezlere açık erişim yaklaşımı ile ulaşılmasını kolaylaştıracak mekanizmalar geliştirilmektedir.
  •  Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) desteğiyle sistematik araştırmaların yapılmasının özendirilmekte ve öğrencilere tez çalışmaları için destek sağlanmaktadır.
  • Üniversite Sanayi İşbirliği programı ile lisansüstü öğrenci sayısının artırılması için gerekli çalışmalar yürütülmektedir.
  • Fikri Sınai Haklar, patent ve lisanslama konusundaki farkındalığın artırılması

 


67611
Öğrenci
381264
Mezun
3117
Akademik Personel
4303
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu