HIZLI ERİŞİM

Duyurular

2021-2022 Bahar Yarıyılı Doktora ve Yüksek Lisans Sonuçları ve Kesin Kayıt İlanı

4.01.2022 - Sağlık Bilimleri Enstitüsü

          YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA SONUÇLARI

           Adaylar başvuru durumlarını https://ensbis.selcuk.edu.tr/OnBasvuru/LoginOnBasvuru adresinde başvuru sayfam bölümünden aday no ve şifreleri ile giriş yaparak sınav sonuçlarını görebileceklerdir.

*Tüm sonuçlar için tıklayınız.

           Pandemi nedeniyle kesin kayıt hakkı kazanan adayların kesin kayıtları 05 - 10 Ocak 2022 tarihleri arasında sagbil.kayit@selcuk.edu.tr e-mail adresine aşağıda belirtilen evrakların (eksiksiz) gönderilmesi sonucunda yapılacaktır.

  1.   Evraklar tarayıcıdan tarandıktan sonra, PDF formatında tek dosya halinde gönderilmelidir.
  2.   Eksik evrak gönderilmesi durumunda, kayıt işlemi gerçekleştirilmeyecektir.
  3.   Kesin kayıt hakkı kazanan adaylardan 10 Ocak 2022 tarihi mesai bitiminden sonra (17:00) gönderilen e-mailler dikkate alınmayacak ve kesin kayıt haklarını  kaybedeceklerdir.
  4.   Evrakları e-mail yoluyla Enstitümüze ulaşan adayların öğrenci numaraları ve şifreleri beyan ettikleri email adreslerine iletilecektir.
  5.   Şahsen ve kargo yoluyla müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir.

     

          KESİN KAYITTA ENSTİTÜYE E-MAİLLE GÖNDERİLECEK BELGELER;

  1.  Kesin kayıt dilekçesi (imzaladıktan sonra tarama işlemi yapılmalıdır.)  Kesin kayıt dilekçi için tıklayınız.
  2. Yüksek lisans programlarına yerleşenler için lisans diploması, doktora programlarına yerleşenler için, lisans ve yüksek lisans diplomalarının onaylı örnegi veya e-devletten alınacak olan barkotlu çıktısı
  3. Yüksek lisans programlarına başvurular için lisans, doktora programlarına başvuranlar için, lisans ve yüksek lisans öğreniminde aldığı dersleri ve not dökümünü gösterir belge (transkript).
  4. ALES sınavından, ilgili puan türünden en az 55 puan almış olduğunu gösterir sınav sonuç belgesi. (ÖYSM web sayfasından alınacak barkodlu çıktısı)
  5. Doktora programına başvuran adayların İngilizce,  Almanca,  Fransızca,  Arapça,  İtalyanca,  İspanyolca,  Rusça,  Çince,  Japonca ve Farsça dillerinin herhangi birinden  YDS,  E-YDS,  YÖKDİL den  en  az  55  puan  veya  ÖSYM  tarafından kabul edilen uluslararası bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olduğunu gösterir belge.
  6. Nüfus Cüzdanı fotokopisi.
  7. Güncel Askerlik Durum Belgesi. (E-Devletten alınabilir)
  8. 2 Adet Vesikalık fotoğraf  (Eğitim - Öğretim başladığında Enstitüye teslim edilmelidir.

YEDEK KAYIT HAKKI:

          10 Ocak  2022 tarihi mesai bitimine kadar e-mail yoluyla kesin kayıt hakkı olup, kayıt yaptırmayan adayların yerine, (Yedek Kayıt durumunda bulunan adayların ön başvuru sisteminde "Yedek kayıt hakkı” ibaresi var ise) 13 Ocak 2022 tarihinde web sayfamızda  ilan edilecek ve 14 Ocak 2022 tarihlerinde kesin kayıtları alınacaktır.

 

GENEL DEĞERLENDİRME

 ÖN DEĞERLENDİRME;

  •          Yüksek lisans programları yazılı bilim sınavlarına; ALES puanının %50’si + lisans mezuniyet not ortalamasının %25’i alınarak en yüksek puandan başlanarak sıralama yapılır. İlan edilen kontenjan sayısının 4 (dört) katına kadar adaylar yazılı bilim sınavına girme hakkı kazanır.

 

  •          Doktora programları yazılı bilim sınavlarına; ALES puanının %50’si + lisans not ortalamasının (Tıp, diş hekimliği, veteriner fakülteleri mezunları) veya yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının %25’i alınarak en yüksek puandan başlanarak sıralama yapılır. İlan edilen kontenjan sayısının 4 (dört) katına kadar adaylar yazılı bilim sınavına girme hakkı kazanır.

 

YAZILI BİLİM SINAVI SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ;

  •           Yüksek lisans programlarına girişte ALES puanının %50’si, lisans ağırlıklı mezuniyet not ortalamasının % 25’i ve yazılı bilim sınavı notunun % 25’i toplamı alınarak belirlenen başarı notlarına göre en az 2.40 (yüzlük sistemde 62,66) puan almak kaydıyla en yüksek puanı alan adaydan başlayarak ilan edilen kontenjana göre başvurdukları programa kayıt hakkı kazanır. Sıralamada eşitlik olması halinde lisans not ortalaması yüksek olan adaya öncelik verilir.

 

  •           Doktora programlarına girişte ALES puanının % 50’si, tıp, diş hekimliği, veteriner fakülteleri mezunlarının lisans ağırlıklı not ortalaması veya yüksek lisans diploması ile müracaat edenlerin yüksek lisans mezuniyet ağırlıklı notu ortalamasının % 25’i yazılı bilim sınavı notunun % 25’i toplamı alınarak belirlenen başarı notlarına göre en az 2.50 (yüzlük sistemde 65,00) puan almak kaydıyla en yüksek puanı alan adaydan başlayarak ilan edilen kontenjana göre başvurdukları programa kayıt hakkı kazanır. Sıralamada eşitlik olması halinde yüksek lisans not ortalaması yüksek olan adaya öncelik verilir.

 

           Yüksek lisans ve doktora programları yazılı bilim sınavından yüzlük sistemde en az 50 puan alamayan ve bu sınavlara girmeyen adaylar başarısız sayılarak değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

 

67975
Öğrenci
381069
Mezun
3132
Akademik Personel
4306
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu