Duyurular

2021-2022 EĞİTİM - ÖĞRETİM GÜZ DÖNEMİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI

1.07.2021 - Sağlık Bilimleri Enstitüsü

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU ŞARTLARI

Üniversitemiz Sağlık Bilimler Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programları için aşağıda belirtilen Anabilim dallarına 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz döneminde Yüksek Lisans ve Doktora eğitimine başvuru yapmak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin, Sağlık Bilimleri Enstitüsüne 02.08.2021 - 06.08.2021 tarihleri arasında mesai bitimine kadar aşağıdaki belgeler ile Enstitümüze şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Öğrenim ücreti dönem başında ödenir, Yüksek Lisans ve Doktora için her dönem başında ödenmesi gereken miktar 1.290.00 TL’dir.

Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler:

1. Doktora programına başvuruda; dört yıllık eğitim veren  kurumlardan alındığını gösterir lisans diploması, yüksek lisans diploması ve transkript belgelerinin, yeminli tercüman tarafından çevrilmiş, noter onaylı Türkçe tercümeleri.

2. Yüksek lisans programına başvuruda; dört yıllık eğitim veren kurumlardan   alındığını gösterir,  lisans diploması ve transkript belgelerinin, yeminli tercüman tarafından çevrilmiş noter onaylı Türkçe tercümeleri.

3.Türk Üniversitelerindeki TÖMER’lerden alınmış veya Yükseköğretim Kurulunca geçerliliği kabul edilen Türkçe bildiklerini gösterir belgesi olmayan yabancı uyruklu adaylardan Selçuk Üniversitesi TÖMER’de yapılacak Türkçe sınavında yeterli (C2-C1 Türkçesi yeterlidir hemen eğitime başlarlar) (B2-B1 Türkçesi kısa zamanda gelişebilir. Öğrenime başlar ancak mezun olana kadar Türkçe yeterlilik düzeyini C1 veya C2 seviyesine çıkarmak zorundadır.) asgari puanı alanlar Türkçe eğitimi yapan lisansüstü programlarına kayıt hakkı kazanırlar.

4. Yabancı uyruklu adaylardan Lisans ve yüksek lisans eğitimini yurt dışında tamamlayanlardan; klinik uygulaması olmayan programlara müracaatta YÖK’ten alınacak okul tanınma belgesini, klinik uygulaması olan programlara müracaatta ise YÖK’ten alınacak denklik belgesini ibraz etmeleri gerekir.

5. Yabancı uyruklu adaylardan eğitimini yurtdışında tamamlamış olanlar diplomalarını ülkelerinde bulunan Türk  Konsolosluklarında onaylatmaları gerekmektedir.

6. Lisans veya Yüksek Lisans öğrenimini Türkiye’de tamamlayan öğrenciler, TÖMER belgesinden muaf tutulacaklardır.

7. Pasaportun, yeminli mütercim tercüman tarafından çevrilmiş noter onaylı Türkçe tercümesi.

8. Adli Sicil Belgesi (Bulunduğu yer konsolosluğu tarafından başvurusunu yapabilirler)

9. 2 adet vesikalık fotoğraf

YABANCI UYRUKLU BAŞVURUSU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

Not:

· Aynı anda birden fazla programa kayıt yaptırılamaz. Kayıt yaptırdığı tespit edilenlerin tüm programlardan kayıtları silinir.

· Başvurduğu anabilim/anasanat dalından farklı alanlarda lisans veya yüksek lisans yapmış olan adaylarla lisans veya yüksek lisans derecesini başka bir yükseköğretim kurumundan almış olan adaylar “Bilimsel Hazırlık Programı”na alınabilir.

· Başvurulan Anabilim Dalı, yazılı sınav veya sözlü mülakat yapma hakkına sahiptir.

DOKTORA, TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

Tıp Fakültesi Programları

Fizyoloji (Tıp) Anabilim Dalı

Tıbbi Mikrobiyoloji (Tıp)