HIZLI ERİŞİM

Duyurular

2023-2024 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Tezsiz Yüksek Lisans Programından Tezli Yüksek Lisans Programına Geçiş İlanı

28.12.2023 - Sağlık Bilimleri Enstitüsü

 Selçuk Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin 37.maddesi 3. fıkrası gereğince Tezsiz Yüksek Lisans Programından, Tezli Yüksek Lisans Programına geçişler, aşağıda belirtilen koşullar ve kontenjan dâhilinde yapılacaktır.

 

 

 

Başvuru Koşulları

-   Tezsiz yüksek lisans programına devam edenlerden o ana kadar kayıt yaptırdığı derslerin tamamından başarılı, tezli yüksek lisans programı için belirlenmiş olan asgari şartları yerine getirmiş olmak.

-   İlgili ALES puanı türünden en az 55 puan almış olmak. ( ALES geçerlilik süresi sınav tarihinden itibaren 5 (beş) yıldır.)

-  Müracaatlar aynı Anabilim Dalları arasında yapılacaktır.

 

 

Başvuruda İstenen Belgeler

-Tezsiz Yüksek Lisans Öğrenci Belgesi (Yeni tarihli),

-Tezsiz Yüksek Lisans Transkripti (Yeni tarihli),

-ALES Belgesi

-Kimlik Fotokopisi

-2 (iki) Adet Fotoğraf

 

 

Başvuru şekli

Yukarıda talep edilen belgelerin, 08 – 12 Ocak 2024 tarihleri arasında Şahsen veya noter vekâleti verilen kişi aracılığı ile Enstitüye teslim edilmesi gerekmektedir.

 

 

 

Değerlendirme

-   Yönetmeliğin ilgili maddesine göre; ALES puanının %50’si ve Tezsiz Yüksek Lisans Programı genel ağırlıklı not ortalamasının %50’sinin toplamı esas alınarak en yüksek puandan başlamak üzere kontenjan dâhilinde değerlendirme yapılacaktır.

Sonuçlar 26 Ocak 2024 tarihinde Web Sayfamızdan ilan edilecektir.

 

 

 

 

Önemli Bilgiler

-  Tezli Yüksek Lisansa kayıt hakkı kazanan öğrencilerin tezsiz yüksek lisans programında aldıkları dersler enstitü yönetim kurulu kararıyla tezli yüksek lisans programındaki derslerin yerine sayılabilir ve öğrenci seminer dersini vermiş olmak ya da dönem projesini sunmuş olmak kaydıyla tez aşamasından itibaren başlatılabilir. Tezsiz yüksek lisans programında geçen süreler tezli yüksek lisans programındaki süreye dâhil edilir.

- Geçiş yapan öğrenci hakkında Tezli Yüksek Lisans Programı hükümleri uygulanır.

- Öğrenciler ilgili program için belirlenen öğrenim ücretinin tamamını ödemeden ve diğer şartları yerine getirmeden tezli yüksek lisans programına geçiş yapamaz ve mezun olamazlar.

 

Geçiş Yapılacak Bilim Dalları ve Kontenjanlar

 

Halen Öğrencisi Olunan Anabilim Dalı

Geçiş Yapılabilecek Bilim Dalı

ALES

Puan Türü

Kontenjan

Sağlık Yönetimi

Sağlık Yönetimi

Eşit Ağırlık

         1

T.C. Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Alaeddin Keykubad Yerleşkesi Yeni İstanbul Caddesi No:335     Selçuklu – KONYA   E-posta: sagbil@selcuk.edu.tr  Tel : +90 332 223 2453 & Fax : +90 332 241 05 51

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINDAN TEZLİ YÜKSEK                                                  LİSANS PROGRAMINA YATAY GEÇİŞ MÜRACAAT FORMU tıklayınız.   

67975
Öğrenci
381069
Mezun
3132
Akademik Personel
4306
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu