HIZLI ERİŞİM

Duyurular

ÖNEMLİ DUYURU

27.03.2020 - Sağlık Bilimleri Enstitüsü

T.C. Cumhurbaşkanlığının 12.03.2020 tarihli toplantısında Koranavirüs (Covid-19) tedbirleri bağlamında 16 Mart 2020-06 Nisan 2020 tarihleri arasında bütün örgün eğitim faaliyetlerine 3 hafta ara verilmesi kararı alınmıştır. Yaşanan olağanüstü dönemde lisansüstü eğitim-öğretim sürecinin yürütülmesi ile ilgili olarak Selçuk Üniversitesinin belirlediği ilkeler doğrultusunda aşağıdaki kararların uygulanmasına karar verilmiştir.

Enstitümüz bünyesindeki lisansüstü dersleri yürüten öğretim üyeleri derslerini 6 Nisan 2020 tarihinden itibaren dijital teknolojiler kullanarak (WhatsApp, ödev verme, e-posta ve görüntülü iletişim kanalları v.b. yollarla) yürütebilir. Yürütülen derslerin sınavları da aynı yöntemle yapılabilir. Bu yöntemler ile yapılan ders ve derslerin sınavlarına ait tüm yazışmaların kayıt altına alınması ve Enstitümüzce talep edilmesi durumunda ibraz edilecek şekilde saklanması gerekmektedir.

Bu dönemde yapılacak seminerlerin mümkün ise Mayıs 2020 den sonra (yaz dönemi dahil) yapılması uygun olacaktır. Yeterlik ve tez savunma sınavlarının sanal ortamda yapılabilmesi için S.Ü. Uzaktan Eğitim Merkezi ve/veya Bilgi İşlem Daire Başkanlığınca sanal sınıflar oluşturulacaktır.

Bu sınavlar ve ihtiyaç duyulması halinde tez izleme komitesi toplantıları sanal sınıflar aracılığıyla yapılabilecektir. Fiziki olarak toplantıya katılan jüri üyeleri sosyal mesafe kuralına uyarak sınavı yapmalı ve ilgili evrakları imzalamalıdır. Sınavın yapılış şekli ile ilgili bir tutanak hazırlanıp toplantıya fiziki olarak katılanlarca imza altına alınmalıdır.

Tüm evraklar ilgili öğrencinin danışmanı tarafından A.B.D Başkanlığına teslim edilerek üst yazı ile Enstitümüze gönderilmelidir. Nisan-Mayıs aylarında yapılması gereken doktora yeterlik sınavları sanal sınıflar oluşturulduktan sonraki iki aylık dönemde 2019-2020 bahar dönemi için Ocak-Haziran ayları içinde yapılması gereken tez izleme komitesi toplantılarının da Ağustos 2020 sonuna kadar yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir. Süreçle ilgili yeni gelişmeler olması halinde Enstitümüz tarafından bilgilendirmeler yapılacaktır.

Öğrencilerimize duyurulur.

67975
Öğrenci
381069
Mezun
3132
Akademik Personel
4306
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu