HIZLI ERİŞİM

Duyurular

ORCİD SİSTEMİNE KAYIT HAKKINDA !!!

15.02.2021 - Sağlık Bilimleri Enstitüsü

ORCID, akademisyen veya araştırmacıların isim benzerlikleri, soy isim değişiklikleri veya Türkçe karakter sorunlarının üstesinden gelinmesinde ve yazarların bütün çalışmalarının tek bir çatı altında toplanmasında kolaylık sağlayan ücretsiz dijital kimliktir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınan, YÖK Açık Bilim ve Açık Erişim Sisteminin altyapısında; öğretim elemanları ve lisansüstü öğrenciler tarafından kullanılması gereken Open Researcher and Contributor ID (ORCID) numarası hakkındaki yazıya istinaden ORCID numarası olmayan lisansüstü öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz tarafından acilen edinilmesi gerekmektedir.

Tüm lisansüstü öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimize önemle duyurulur.

Yüksek Öğretim Kurulu’nun kararı için Tıklayınız.

Üniversitemiz Rektörlüğünün ilgili yazısı için Tıklayınız.

Open Researcher and Contributor ID (ORCID) numarası alma;

Kayıt Linki:  https://orcid.org/register

ORCID numarası alımında yardımcı olmak amacıyla YÖK Tez Merkezi tarafından hazırlanan “yardım dokümanı” için Tıklayınız.

ORCID numarası alındıktan sonra aşağıdaki basamaklar takip edilerek YÖK sistemine işlenebilir;

 

Lisansüstü Öğrencilerimiz için;

http://tez2.yok.gov.tr   → Giriş Yap  → Üyelik Bilgileri  → ORCID numarası al → Açılan sayfaya mail ve şifre ile giriş yapılır → “Yetki ver” seçilir → Yönlendirilen sayfada “güncelle” ye basılır.

Öğretim Üyelerimiz için;

https://yoksis.yok.gov.tr  → Kişisel Bilgiler  → Personel İşlemleri  →Özgeçmiş İşlemleri →  Özgeçmiş Oluşturma→ Kişisel Bilgiler  →YÖK Akademi →ORCID numara

67975
Öğrenci
381069
Mezun
3132
Akademik Personel
4306
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu