HIZLI ERİŞİM

Duyurular

ORPHEUS - SU Sağlık Bilimleri Enstitüsü Danışmanlık Çalıştayı çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

11.03.2024 - Sağlık Bilimleri Enstitüsü

08 Mart 2024 Cuma günü "Orpheus Virtual Workshop on PhD Supervision in Biomedicine and Health Sciences" isimli çalıştay, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Çalıştayımız Retörümüz Prof.Dr.Metin AKSOY'un, açılık konuşmasıyla başlamış ve Enstitü Müdürü Prof.Dr. Fatma Hümeyra YERLİKAYA AYDEMİR' in , Enstitünün tanıtım sunumu ile devam etmiştir. Enstitümüz Orpheus Komisyon Üyesi ve Enstitü Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Esma MENEVŞE'nin moderatörlüğünde, Prof.Dr.Michale Mulvany, Prof.Dr.Gül Güner AKDOĞAN, Prof.Dr.Janet CARTON ve Prof.Dr.Joanna Almeida PALHA tarafından doktora eğitim süreçleri hakkında önemli bilgilendirmeler içeren dersler verildi. ORPHEUS bakış açısı ile danışmanlık eğitiminin nasıl olması gerektiği hakkında konuşmalar yapıldı.

Eğitmenler tarafından verilen derslerden sonra, modüllerde; Roller ve Beklentiler , Öğrenci Gözetmen Arasındaki İletişim, Araştırmalarda Sorumlu Davranışın Teşvik Edilmesi konulu grup çalışmaları sonunda örnek olay incelemeleri ile gruplarda olgu çözümleri yapıldı. Gruplarda yer alan danışman öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz sürece aktif katkı sağladılar.

Oldukça verimli geçen çalıştayımız, yaklaşık 8 saat sürmüş, 18:30'da kapanış konuşmaları ve temenniler ile sonra ermiştir.

67975
Öğrenci
381069
Mezun
3132
Akademik Personel
4306
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu