HIZLI ERİŞİM

Duyurular

YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSU HAKKINDA

13.07.2021 - Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Aşağıdaki Yatay Geçiş şartlarını sağlayan öğrencilerimiz  14.07.2021 - 30.07.2021 tarihleri arasında Enstitümüze şahsen veya posta yolu ile (son başvuru tarihine kadar Enstitümüze ulaşması gerekmektedir.) başvuruda bulunabileceklerdir.

Yatay geçiş başvuru formu için lütfen tıklayınız.

S.Ü. Lisansüstü Eğitim - Öğretim Yönetmeliği - Yatay geçiş yoluyla öğrenci kabul şartları 

MADDE 12 - (1) Üniversitedeki veya diğer bir yükseköğretim kurumundaki bir lisansüstü programda en az bir yarıyıl ders alan ve o zamana kadar aldığı derslerin tümünden başarılı olan öğrenci gerekli belgelerle (Mülga ibare:RG-3/4/2020-31088) (…) ilgili enstitüye dilekçe ile başvurması durumunda, EAB/anasanat dalı kurulunun yazılı görüşü alınarak, enstitü yönetim kurulu kararıyla Üniversitede yürütülen lisansüstü programlara yatay geçiş yolu ile kabul edilebilir.

(2) Lisans ve/veya yüksek lisans derecesini, yatay geçiş yaptıkları tezli yüksek lisans veya doktora programından farklı alanda almış olan öğrencilere ilgili EAB/anasanat dalı kurulunun kararı ile bilimsel hazırlık programı uygulanabilir. Bilimsel hazırlıkta geçen süre normal eğitim ve öğretim süresi dışında tutulur.

(3) Yatay geçiş başvurusunda bulunan öğrenciden, öğrencilik hakkı kazandığı dönemde ilan edilen lisansüstü öğrenci kabul şartları aranır.

(4) (Değişik:RG-3/4/2020-31088) Azami normal tez teslim süresine tezli yüksek lisansta iki yarıyıl, doktorada dört yarıyıldan daha az süresi kalmış olanlar yatay geçiş talebinde bulunamazlar.

(5) Öğrencinin kabul edildiği programdaki derslerden hangilerini alacağı ve lisansüstü programa hangi aşamadan itibaren devam edeceği, EAB/anasanat dalı kurulunun görüşü alınarak enstitü yönetim kurulunca belirlenir. Yatay geçişi kabul edilen öğrenciye, geldiği kurumda ders yükümlülüğünü tamamlamış olsa dahi yeni dersler verilebilir.

* (6) Üniversitede kayıtlı tezli yüksek lisans öğrencilerinin, bütünleştirilmiş doktora programına yatay geçiş yoluyla kabul edilmeleri için ikinci yarıyıl sonunda enstitüye başvurmaları ve aşağıda belirtilen koşulları sağlamış olmaları gerekir:

a) Öğrencinin başvurduğu programın puan türünden en az 80 ALES puanı almış olması,

b) Lisans eğitimi mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının en az 3,50 olması,

c) İkinci yarıyıl sonu itibari ile en az 7 ders ve 21 kredilik ders yükümlülüğünü tamamlamış olması,

ç) Yüksek lisans genel ağırlıklı not ortalamasının en az 3,50 olması,

d) Doktoraya giriş için aranan yabancı dil koşulunu sağlamış olması, gerekir.

* (7) Bütünleştirilmiş doktora öğrencileri öğrenimlerinin herhangi bir aşamasında, istekleri halinde aynı EAB/anasanat yürütülen tezli yüksek lisans programına yatay geçiş yapabilirler. Öğrencinin tezli yüksek lisans programına intibakı, EAB kurulunun görüşü doğrultusunda enstitü yönetim kurulu kararı ile yapılır.

 (8) (Ek:RG-3/4/2020-31088) Yatay geçişi uygun görülen öğrencinin daha önceki eğitiminde kullandığı süreler kabul edildiği programa dahil edilir. Lisansüstü eğitimi için verilecek süre ile öğrencinin önceki programdaki geçirdiği sürenin toplamı bu Yönetmelikte belirtilen azami süreden fazla olamaz.

* Önemli Not : Enstitümüzde Bütünleşik Doktora programı bulunmamaktadır.

 

67975
Öğrenci
381069
Mezun
3132
Akademik Personel
4306
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu