Yüksek Lisans ve Doktora başvuruları hakkında adaylara önemli duyuru

23.09.2020 - Sağlık Bilimleri Enstitüsü

2020 - 2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Anabilim Dallarında yapılacak olan sınavlarda  Covid – 19 Pandemisi nedeniyle alınan tedbirler gereği, olası riskleri en aza indirmek ve güvenli bir ortam sunmak için Üniversitemize ait tüm alanlarda HES kodu ile giriş yapılmaktadır.

Ayrıca HES kodu kontrolü sonunda pozitif çıkan adayın bulunması halinde bu adaylar belirlenecek olan ayrı bir sınav salonunda sınava gireceklerdir. Sınava girmeden önce E-Devlet sisteminden HES kodunuzu önceden oluşturunuz.

Sınava girecek adayların nüfus cüzdanı ve Sınav Giriş Belgesi ile sınava gelmeleri zorunludur.

https://ensbis.selcuk.edu.tr/OnBasvuru/LoginOnBasvuru adresinden giriş yaparak adaylar durumlarını görebileceklerdir. (Sınav giriş belgenizi çıktı almayı unutmayınız).

Sınav giriş belgesi bilgisayar ekranında gözükmeyen adaylar web tarayıcısını değiştirerek (Yandex-Firefox-Explorer gibi) tekrar denemelidirler.

İlanda belirtilen açıklamalar ve her bir anabilim dalı için belirtilen özel şartlar doğrultusunda gerekli kontroller Enstitümüz ve ilgili Anabilim Dalı Başkanlıklarınca yapılmış olup ilanda belirtilen şartları sağlamayan adayların (ALES puanı-mezuniyet-eksik bilgi/belge vb.) başvuruları red edilmiştir.

Yazılı bilim sınavına 4 katı aday gireceğinden aday sıralamasına göre “Sınava Girebilir” “Kontenjan Dışı” “Ales Puanı Red” “Mezun Bölüm Red” şeklinde durumlarını açıklar ifadeler yer almaktadır.

Sınava girecek tüm adaylara başarılar diler, yukarıda yazılı hususlara önemle dikkat etmesi ve güvenli bir şekilde sınavın yapılabilmesi için yardımcı olmalarını rica ederiz.