HIZLI ERİŞİM
Aday Öğrenci

Fakültemiz Hakkında

S.Ü. Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi eğitim-öğretim hizmetine 2010-2011 yılında S.Ü. Beyşehir Ali Akkanat Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu adıyla başlamıştır. 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Turizm Fakültesine dönüştürülmüştür. Eğitim süresi dört yıl olan fakültemizde dersler teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir. Mesleki derslerle beraber fakültemizde yabancı dil olarak İngilizce, Rusça ve Almanca dersleri okutulmaktadır. Okulumuz, Uluslararası Turizm Fakülteleri ile Erasmus hareketliliği kapsamında anlaşmalar yapmış olup karşılıklı öğrenci ve öğretim elemanı değişimleri sağlanmaktadır.

Öğrenim Ücretleri

Fakültemizde yer alan normal öğretim bölümlerinde öğrenim ücreti bulunmamaktadır. Normal öğrenim süresinde mezun olamayan öğrenciler uzattıkları her dönem için belirlenen öğrenim harcını yatırırlar.

Eğitim ve Öğretim Modeli

Fakültemizde yer alan bölümlerde her yıl iki dönem (güz-bahar) bulunmak üzere 4 yıllık eğitim verilmektedir. Verilen eğitimin müfredatı bölümlere göre farklılık göstermektedir. Aşağıda yer verilen bölüm linklerine tıklayarak uygulamalı eğitim ve diğer öğrenim koşulları hakkında daha ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz.

Adres ve Yurt Bilgileri

Fakültemiz Konya ilinin Beyşehir ilçesinde yer alan S.Ü. Ali Akkanat Kampüsü içerisinde bulunmaktadır. Kampüsümüzde 2 fakülte, 1 yüksekokul ve 1 meslek yüksekokulu yer almaktadır. Fakültemizin yer aldığı Beyşehir ilçesinde biri erkek biri kız olmak üzere 2 ayrı KYK yurdu bulunmaktadır.

Hazırlık Sınıfı

İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık bölümü bulunmamaktadır.

Kısmı Zamanlı Öğrenci İstihdamı

Fakültemizde kısmi zamanlı öğrenci çalıştırılmaktadır.

Fakültemizde yer alan bölümler hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için aşağıda verilen bölüm linklerine tıklayınız.

Turizm Rehberliği

Turizm İşletmeciliği

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

 


68114
Öğrenci
380994
Mezun
3132
Akademik Personel
4320
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu