HIZLI ERİŞİM
Politikalar

POLİTİKALAR

 

Kalite Politikası

Fakültemiz birimleri etkin, verimli, rekabetçi, üstün performansa odaklanmış, uluslararası tanınırlığı ve saygınlığı olan girişimci bir dünya üniversitesi olmak amacına ulaşmak için kurumun misyonu ile uyumlu olacak şekilde stratejik amaç ve hedeflerini, bu amaç ve hedeflere ulaşmak için yapılması gereken faaliyetleri planlar ve yürütür. Fakültemiz, yükseköğretim ile ilgili evrensel değerleri içselleştiren, etik ilkeler, hukuka uygun, yenilikçi ve sürekli gelişmeye açık akademik özerkliğe, iç ve dış paydaş odaklılığına inanan yönetim süreci; adil, şeffaf, katılımcı, paylaşımcı bir politikayı benimser ve takip eder. Eğitimin sürekli iyileştirilmesini ve gelişimini sağlamak için güncel çalışmalar yapılır ve bilimsel araştırmalar desteklenir. Nitelikli eczacı ve öğretim elemanı yetiştirmeye önem verilir. Düzenli yapılan öz değerlendirmeler ve yenilikçi-yaratıcı yaklaşımları cesaretlendiren bakış açısıyla iç süreçlerin sürekli iyileştirilmesi ve sürdürülebilirliği yaklaşımı benimsenir.

 

Eğitim ve Öğretim Politikası

Fakültemiz kurulduğu tarihten itibaren lisans ve lisansüstü düzeyde yaptığı eğitim ve öğretim faaliyetlerinde sürekli iyileştirmeye dayalı bilimsel ve teknolojik olanaklardan yararlanarak uluslararası eğitim standartlarına uygun uygulama becerisi yüksek aktif öğrenmeyi benimseyen, daima nitelikli öğrenme ve öğretme anlayışına sahip, disiplinler arası ekip çalışmasına yatkın öğrenci merkezli olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu amaçla her geçen gün kendini sürekli olarak çağın yenilikleriyle geliştirmeyi, ulusal ve uluslararası tanınırlığı ve saygınlığı benimsemektedir. Fakültemiz değişen ve gelişen çevrenin ve toplumumuzun istek ve talepleri doğrultusunda öğrencilerini yetiştirebilmek için gerek eğitim araçları gerekse laboratuvar donanımı bakımından alt yapısını teknolojik olarak sürekli geliştirmeyi, yenilemeyi ve ileriye taşımayı hedeflemektedir. Eğitim ve Öğretim Politikaları arasında, teknolojik gelişmeleri takip etmek, sağlık ve ilaç alanında bilimsel araştırmaları ile ulusal ve uluslararası platformlarda söz sahibi olan kuvvetli akademik kadrosu ile çağın gereklerine uygun olarak eğitim vermek yer alır. Fakültemizin ana hedefi; araştıran, öğrenen, sorunlara çözüm üreten, yenilikçi, öncü, girişimci, insani değerlere bağlı eczacılık alanında, kamuda ve ilaç endüstrisinde etkin rol alabilecek eczacı bireyler yetiştirmektir.

 

 

 

Araştırma Politikası

Fakültemiz araştırma politikaları, ülkemizin ihtiyaçlarına yönelik, geçmiş tarihini ve gelecek vizyonunu dikkate alarak, ekonominin gelişmesine ve toplumun refahına katkı sağlamak amacıyla bünyesinde çalışan akademisyenlerin, kişisel merak ve ilgi alanları ile bağlantılı araştırma önceliklerinden akademik çalışmalara uygun ve disiplinler arası çalışmaları önceleyen bir anlayışla oluşturulmuştur.

Fakültemizde, evrensel etik değerleri ve akademik özgürlükleri önceleyen, disiplinler arası çalışmaları arttırarak, katma değeri yüksek çıktılar üretmek ile ilgili planlamalar yürütülmektedir. Üniversite-sanayi ve kamu iş birliği projeleriyle ülke refahına ve ekonomisine katkı sağlamak ve sürdürülebilir bir araştırma ekosistemi oluşturmak için Konya Teknokent ve Konya Teknokent-Teknoloji Transfer Ofisi ile sürekli iletişim halinde bulunulmakta, bu sayede güncel ihtiyaçlar ve fırsatlar yakından takip edilmektedir.

Fakültemiz bünyesinde hem lisans hem de lisansüstü düzeyindeki öğrencilere, ders dışındaki araştırma faaliyetlerine dâhil edilerek, akademik araştırmaların işleyişinde hakimiyet kazanmaları ve araştırma ekosistemine katkı sağlamaları için imkân sunulmaktadır.

 Sonuç olarak araştırma politikamız, liyakat, şeffaflık, katılımcılık ve mükemmelliyetçilik gibi temel değerler doğrultusunda, girişimciliği yaygınlaştırmayı, nitelikli araştırmacılar yetiştirerek, farklı disiplinler arasında iş birliğini ve toplumsal sorumluluk anlayışını geliştirmeyi, ulusal ve uluslararası alanda bilime katkının sürekliliğini sağlamayı hedefleyen bir yaklaşım prensibiyle etkin şekilde yönetilmektedir.

 

Toplumsal Katkı Politikası

Fakültemizde eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme ile ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde birçok proje planlamaktadır ve yürütülmektedir. Fakültemiz üniversitemize, ülkemize ve dünyaya hizmet eden araştırmalar ve bilimsel çalışmalar yapmak; topluma hizmet ve sosyal adalet kavramlarının tüm paydaşlarca içselleştirilmesini amaç edinmek ve teşvik etmek, insanlığa hizmet etme hedefinin gerçekleştirilmesinde sürekliliği destekler. Akademik personel, idari personel ve öğrencilerine uluslararasılaşma süreçleri için gerekli olan bilgi, beceri, destek ve uluslararası ağ erişimini sağlayarak onların hem bireysel hem de toplumsal katkı sağlamalarını destekler.

Fakültemiz, faaliyet ve hizmetlerde kullanılan bilgi kaynakları ile teknolojiyi bütünleştiren yapıya sahip, “engelsiz üniversite” olma doğrultusunda ve etkinliklerin tanınırlığı ve faaliyetlerin görünürlüğünü arttırmaya ve bu tür çalışmaları özendirmeye yönelik üniversitemizin eğitim-öğretim süreçlerine katkı sunar.

 

Uluslararasılaşma Politikası

Uluslararası düzeyde tanınır olmak ve dünya öğrencilerinin tercih edeceği bir fakülte olmak için eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı süreçlerine ilişkin tüm faaliyetlerin paydaşlarla iş birliği içerisinde uluslararası düzeyde gelişim ve sürdürülebilirliği sağlamak önemli politikalarımızdan birisidir. Asya ve Avrupa başta olmak üzere dünya öğrencileriyle kültürel, sosyal ve öğrenme yaklaşımlarını paylaşmak için öğrenci hareketliliğini sağlamak ve bunu yaygınlaştırmak ve öğretim üyelerinin yurtdışındaki diğer üniversitelerle değişimini sağlayarak uluslararası düzeyde yaptıkları çalışmalar ile hem ülkemizin hem de Selçuk Üniversitesi’nin adının tanınırlığını arttırmak fakülte olarak en büyük çabalarımızdandır.

Uluslararası projelerin yapılmasını özendirmek, farklı alanlarda uluslararası projeler yapmak, Erasmus, Mevlana değişim programı gibi programlardan yararlanan hem öğrenci hem de öğretim üyesi sayısını arttırmak, lisans öğrencilerinin stajlarını veya lisansüstü öğrencilerinin bir dönem yurtdışında araştırma yapmalarını özendirici ve süreç ile ilgili bilgilendirici faaliyetler yapmak, farklı alanlarda ve farklı uluslararası üniversitelerle anlaşma sağlamak, anlaşma yapılan üniversite sayısını artırmak ve bu üniversitelerin öğrenme yaklaşımlarını karşılayacak düzeyde eğitim vermek politikalarımız arasındadır.


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu