Hakkında

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, yarım asırlık eğitim geleneğiyle Türkiye’nin en eski ve köklü yüksek öğretim kurumlarından biri olan Selçuk Üniversitesi’nin talebi ve 27 Ağustos 2015 tarih ve 39458 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 2015/8052 sayılı bakanlar kurulu kararı ile kurulmuştur.

Fakültemiz, içerisinde futbol stadyumu, kapalı spor salonları, tenis kortları, olimpik yüzme havuzu, çok seçenekli kantinleri, yemekhaneleri, lokantaları, kütüphaneleri ve alışverişleri merkezleri bulunan; minibüs, otobüs ve tramvay gibi pek çok ulaşım olanaklarına sahip Türkiye’nin en geniş kampüslerinden biri olan Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsünde bulunmaktadır. Büyük bir kütüphaneye, geniş bir konferans salonuna, ferah ve teknolojik amfilere ve dersliklere sahip fakültemiz, bünyesinde 3 bölüm ve 12 ana bilim dalı bulundurmaktadır.

Fakültemiz, ilk kez 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında 124 öğrenciye kapılarını açmış ve 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında da ilk mezunlarını ülkemize kazandırmıştır.

Fakültemiz 2'si amfi 13 derslik; 10.000 cilt eser barındıran ve 40 kişilik çalışma kapasitesi bulunan müstakil kütüphanesi, ayrıca konferans salonuyla hizmetini sürdürmektedir.

Güçlü ve geniş kadrosu, eğitim destek programları, başarı bursları, yurtdışı dil eğitimi imkânlarıyla İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri arasında en fazla tercih edilenler arasında bulunmaya devam etmektedir.

Bölümlerimiz:

TEMEL İSLAM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ