HIZLI ERİŞİM
Politikalar

Kalite Politikası

-Bilimsel araştırmaların desteklenmesinde bilime katkı sağlayacak, evrensel niteliğe sahip ve
paydaşlara yararlı olacak bilgi, beceri ve tecrübelerden yararlanmak,
-Eğitim öğretimde evrensel standartları dikkate almak ve gelişmeleri yakından izlemek,
-Sağlık Bilimleri Fakültesi mensubu olma bilincini yerleştirmek ve aidiyet duygusunu geliştirmek,
-Akademik ve idari personel seçiminde ve yükseltilmesinde kriterleri sürekli geliştirmek,
-Bölgenin tarihî, kültürel, çevresel ve doğal özelliklerinin korunmasına ve önplana
çıkarılmasına katkıda bulunmak,
-Katılımcı yönetim anlayışını benimsemek,
-Başarılı öğrenci ve personeli teşvik etmek,
-Çeşitli ulusal ve uluslararası programları kullanarak fakülte öğretim elemanları ile
öğrencilerinin karşılıklı değişimlerini sağlamak,
-Öğrencilerin ve öğretim elemanlarının kendilerini geliştirici faaliyetlerine destek olmak,
-Ulusal ve uluslararası boyutlu proje çalışmalarını teşvik etmek,
-Birimlerimizde var olan niceliksel ve niteliksel özelliklerin gelişmesini sağlaması şeklindedir.

Eğitim ve Öğretim Politikası

Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Dil ve Konuşma Terapisi, Ebelik, Gerontoloji, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Odyoloji, Sağlık Yönetimi ve Sosyal Hizmet ile 10 bölümden oluşmaktadır. Mevcut bölümler sayesinde, Fakültemiz oldukça geniş mesleki bir program yelpazesine sahiptir. Fakültemizin ana hedefi; araştıran, öğrenen, sorunlara çözüm üreten, yenilikçi, öncü, girişimci, insani değerlere bağlı temel bilim alanında, kamuda ve sanayi dünyasında etkin rol alabilecek alanında uzman bireylerin yetiştirilmesidir. Sağlık Bilimleri Fakültesi kuruluşundan bu yana lisans ve lisansüstü düzeyde yaptığı eğitim ve öğretim faaliyetlerinde daima nitelikli ve dinamizm anlayışını benimsemiştir. Bu amaçla her geçen gün kendini sürekli olarak çağın yenilikleriyle geliştirmeyi, ulusal ve uluslararası tanınırlığı ve saygınlığı benimsemektedir. Sağlık Bilimleri Fakültesi değişen ve gelişen çevrenin ve toplumumuzun istek ve talepleri doğrultusunda öğrencilerini yetiştirebilmek için gerek eğitim araçları gerekse laboratuvar donanımı bakımından alt yapısını teknolojik olarak sürekli geliştirmeyi, yenilemeyi ve ileriye taşımayı hedeflemektedir. Ayrıca, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Eğitim ve Öğretim Politikaları arasında teknolojik gelişmeleri takip etmek, temel bilimlerde bilimsel araştırmaları ile ulusal ve uluslararası platformlarda söz sahibi olan kuvvetli akademik kadrosu ile çağın gereklerine uygun olarak eğitim vermektir.

Uluslararasılaşma Politikası

On farklı bölümüyle uluslararası düzeyde tanınır olmak ve dünya öğrencilerinin tercih edeceği bir fakülte olmak en önemli politikalarımdan biridir. Özellikle Asya ve Avrupa başta olmak üzere dünya öğrencileriyle kültürel, sosyal ve öğrenme yaklaşımlarını paylaşmak için öğrenci hareketliliğini sağlamak ve bunu yaygınlaştırmaktır. Ayrıca, öğretim üyelerinin yurtdışındaki diğer üniversitelerle değişimini sağlayarak ve uluslararası düzeyde yaptıkları çalışmalar ile hem ülkemizin hem de Selçuk Üniversitesi’nin adının tanınırlığını arttırmak fakülte olarak en büyük çabalarımızdandır. Bu bağlamda Uluslararası projelerin yapılmasını özendirerek, farklı alanlarda uluslararası projeler yapmak, Erasmus, değişim programı gibi programlardan yararlanan hem öğrenci hem de öğretim üyesi sayısını arttırmak, lisans öğrencilerinin stajlarını veya lisansüstü öğrencilerinin bir dönem yurtdışında araştırma yapmalarını özendirici ve süreç ile ilgili bilgilendirici faaliyetler yapmak, farklı alanlarda ve farklı uluslararası üniversitelerle anlaşma sağlamak, anlaşma yapılan üniversite sayısını artırmak ve bu üniversitelerin öğrenme yaklaşımlarını karşılayacak düzeyde eğitim vermek politikalarımız arasındadır.

Toplumsal Katkı Politikası

Ülkenin ve Dünyanın ihtiyaç duyduğu düzeyde verdiği lisans ve lisansüstü eğitim ve öğretim ile, Fakültede mezunlarının toplumun her alanındaki ihtiyaçlarına cevap vermesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, güçlü ve nitelikli akademik ve öğrenci potansiyeli ile toplumun farklı sorunlarına çözüm sunabilmesi Sağlık Bilimleri Fakültesinin Toplumsal Katkı Politikasıdır.

Araştırma Politikası

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak yıllar içerisinde bünyesinde barındırdığı araştırmacıların başta ülkemizin ihtiyaçlarına yönelik, bunun yanında kişisel merak ve ilgi alanlarına göre şekillenen araştırma önceliklerinden, akademik birikimlere uygun ve multidisipliner çalışmaları önceleyen bir anlayışla araştırma politikaları oluşturulmuştur. Bu bağlamda, fakültemiz bünyesinde yer alan Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Dil ve Konuşma Terapisi, Ebelik, Gerontoloji, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Odyoloji, Sağlık Yönetimi ve Sosyal Hizmet bölümleri ile farklı disiplinlerden araştırma ekiplerinin entegrasyonunu sağlayarak, multidisipliner çalışmaları arttırarak, katma değeri yüksek çıktılar üretmek ile ilgili planlamalar yürütülmektedir. Fakülte olarak sadece kendi çatısı altında yer alan bölümler arasında değil, diğer fakültelerde gözlemlenen sorunlar, ihtiyaçlar ve çözüm arayışları da araştırmacıların bir araya gelerek gerçekleştirdikleri disiplinler arası araştırmalar için tetikleyici rol oynamaktadır. Bilimsel araştırmaların ürüne dönüştürülerek ticarileştirilmesinin ülke ekonomisi ve kalkınmadaki rolünü dikkate alarak, araştırma politikalarını gerçekleştirebilmek için Konya Teknokent ve Konya Teknokent-Teknoloji Transfer Ofisi ile sürekli iletişim halinde bulunulmakta, bu sayede güncel ihtiyaçlar ve fırsatlar yakından takip edilmektedir. Sonuç olarak araştırma politikamız, liyakat, şeffaflık, katılımcılık ve mükemmeli arama gibi temel değerler doğrultusunda, girişimciliği yaygınlaştırmayı, nitelikli araştırmacılar yetiştirerek, farklı disiplinler arasında iş birliğini ve toplumsal sorumluluk anlayışını geliştirmeyi, ulusal ve uluslararası alanda bilime katkının sürekliliğini sağlamayı hedefleyen bir yaklaşım prensibiyle etkin şekilde yönetilmektedir.


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu