Kariyer Günü Etkinliği

7.12.2022 - Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

Kariyer Günü Etkinliği

Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi 5 Aralık 2022 tarihinde Kariyer Günü etkinliği düzenledi. Akşehir Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Gıda Mühendisliği ve Makine Mühendisliği öğrencilerine yönelik sunumlar için sektörden önemli isimler davet edildi. Davetliler arasında, Akşehir’de faaliyet gösteren Aksantaş işletmesi Gıda Mühendisi Betül FİLİZ ile Tezmaksan Makina Sanayi ve Ticaret işletmesinden Yalçın PASLI ve Akif TOSUN yer aldı. Fakültemiz lisans öğrencilerinin ilgi ile takip ettiği etkinlikte, Betül FİLİZ “Günümüzde Gıda Mühendisi Olmak” başlıklı sunumunu ve Yalçın PASLI ise “Torna ile Şekillenen Hayatlar” isimli sunumlarını gerçekleştirdiler. Tüm öğrencilere kariyer gelişim süresince günümüz şartları için mühendis adaylarının sahip olması gereken özellikler, farklı bakış açıları ile tecrübe edinme sürecinde dikkat edilmesi gereken önemli noktalarla ilgili bilgiler sunuldu. Öğrenciler sunumlar sonrasında merak ettikleri soruları sunarak programın bilgi paylaşımı açısından gelişimine katkı sağladılar. Program çıkışında Aksantaş Ürünlerinin tanıtım standında tüm katılımcılar farklı lezzetlerin tadım fırsatını buldu. Program sonunda sunumunu gerçekleştiren davetlilere Fakülte Dekanımız Prof.Dr.Süleyman NEŞELİ tarafından teşekkür belgesi takdimleri yapıldı.