SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
BEYŞEHİR ALİ AKKANAT TURİZM FAKÜLTESİ 2023 YILI AKADEMİK YAYINLARIMIZ
Prof. Dr. Ramazan GÖRAL
MAKALE
Göral,,R.& Kılınç,H.(2023), Tourism Management Dergisinin Bibliyometrik Analizi: Son 25 Yıl Üzerine Bir Değerlendirme, Selçuk Turizm ve Bilişim Araştırmaları Dergisi, Sayı 3,22-39.
Göral,,R.& Arıcan,B.(2023), Çevrim İçi Ziyaretçi Yorumlarının Karma Yöntem ile Analizi: Konya Trapikal Kelebek Bahçesi Uygulaması, Selçuk Turizm ve Araştırmalar Dergisi, Sayı: 4,1-25.
KİTAP BÖLÜMÜ
Göral, R.& Gökçen,,A.(2023) Public Relations on the Axis of Communication, Edt. Ayşe Gökçen Kapusuz, içinde Public Relations Models, Gazi Kitapevi Ankara.
BİLDİRİ
Göral,R.& Kılınç,H.(2023), Göl Turizmi Üzerine Yapılan Çalışmalara İlişkin Bibliyometrik Bir Analiz, I.Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi,118-138. Konya, Türkiye.
Doç. Dr. Mustafa ARSLAN
BİLDİRİ
Arslan, M.(2023). Beyşehir Gölü Adalarının Sayısı ve Adları Üzerine Bazı Değerlendirmeler. Beysehir Selcuklu 1st Internatıonal Conference on Humanıty and Social Scıences October 27 - 29, 2023. Beysehir, 76. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum).
Arslan, M. & Bayramov, K. (2023). Trends and Traditions in Fıshermen’s Cuisine: Lake Food Consumption in Beysehir in Ancient and Modern Times. 1st International Lake Tourism and Current Trends in Tourism Congress, October 5-7, 2023, 243. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum).
Doç. Dr. Zührem YAMAN
MAKALE
Yaman, Z.&Elmaz, Z.(2023).Üniversite Öğrencilerinin Metaverse’e Yönelik Tutum ve Farkındalık Düzeylerinin Postmodern Tüketim Anlayışı ve Dijital Okuryazarlık Düzeyleri ile İlişkisi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 20(3), 854–863.
Yaman, Z. & Çınar, A. (2023). Destinasyon Seçiminde Sosyal Medyanın Etkisi: İç Anadolu Bölgesindeki Potansiyel Turistler Üzerine Bir Araştırma. Journal of History School, 62, 431-456.
Yaman, Z.(2023). Marka Şehir Oluşturulmasında Kentsel Rekreasyon Faaliyetlerinin Önemi. Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 11, Sayı: 140, Mayıs 2023, s. 77-90.
KİTAP BÖLÜMÜ
Yaman, Z. (2023). Dijital Pazarlamada Öne Çıkan Başlıklar ve Uygulamalı Çalışmalar, Edt. Fettahlıoğlu, H. & Özsaatçi, F. içinde Hedonik Tüketim Eğiliminde Satış Danışmanının Cinsiyetinin Rolü ve Karar Pişmanlığı İlişkisi, Özgür Yayınevi, Gaziantep.
BİLDİRİ
Karaman,A., Yaman, Z.& Burak, Y.(2023). Etkinlik Turizmi Kapsamında Festivaller, Yemek İmajı ve Destinasyon İmajı Arasındaki İlişki: Gastrofest Örneği. I.Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi,pp.38-53. Konya, Türkiye.
Yaman, Z., Burak, Y. (2023). Sanatın Yemek Dünyasına Olan Etkisi ve Yaratıcılığın Rolü: Beyaz Perde Etkisi ‘’Ratatouille’’ Film İncelemesi, I.Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi, pp.221-230. Konya, Türkiye.
Yaman, Z.& Köksal, O. (2023). Validity and reliability of consumer attitude toward online shopping scale. Zb. rad. Ekon. fak. Rij.Vol. 41, No. 1, 91-112.
EDİTÖRLÜK
Karaman, A., Yaman, Z., Kuzu, Ö. H., & Burak, Y. (2023). 1. International Lake Tourism and Current Trend in Tourism Congress Proceedings Book (310 p.) Paradigma Akademi. Çanakkale.
Doç. Dr. Ömür Hakan KUZU
KİTAP BÖLÜMÜ
Kuzu, Ö. H., & Kösembay, S. B. (2023). Molecular Gastronomy Education. In A. Ateş, Ş. Ö. Çıtak, & H. Sunar (Eds.), Current Gastronomy Studies in Flavor, Culture and Trends (pp. 147-160). Paradigma Akademi.
EDİTÖRLÜK
Kuzu, Ö. H., & Erdem, B. (Ed.) (2023). Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Teori, Araştırma ve İncelemeler (319 s.). Paradigma Akademi.
Karaman, A., Yaman, Z., Kuzu, Ö. H., & Burak, Y. (2023). 1. International Lake Tourism and Current Trend in Tourism Congress Proceedings Book (310 p.) Paradigma Akademi.
Doç. Dr. Ayşe GÖKÇEN KAPUSUZ
aysegokcenkapusuz@selcuk.edu.tr
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Doç. Dr. Kadriye Alev AKMEŞE
MAKALELER:
KİTAP EDİTÖRLÜĞÜ:
Akmeşe K. A.(2023). Gastronomi ve Mutfak Sanatları Temel Kavramlar ve Güncel Konular, Eğitim Yayınevi, E-ISBN: 978-625-6489-44-8.
KİTAP BÖLÜMLERİ:
TEBLİĞ:
ATIF:
web of science 7 adet, diğer 24 adet
Doç. Dr. Simge ŞALVARCI
MAKALE
Ünüvar, Ş., Şalvarcı, S. & Sarı Gök H. (2023). Günübirlik Turlara Yönelik Seyahat Kalitesi Algısı ve Tekrar Katılma Niyeti Üzerine Bir Araştırma. Çatalhöyük Uluslararası Turizm ve Sosyal Araştırmalar Dergisi(11), 2-12., Doi: 10.58455/cutsad.1334025 (Yayın No: 8699331).
Akgöz E., Sarı Gök, H., Şalvarcı S. & Aylan, K.(2023). The Effect of Country Personality on Destination Choice and Satisfaction. Journal of Tourism Management Research, 10(2), 140-153., Doi: 10.18488/31.v10i2.3443 (Yayın No: 8699348).
KİTAP BÖLÜMÜ
Şalvarcı, S. (2023). Sosyal Beşeri Ve İdari Bilimler Alanında Akademik Çalışmalar –IV, Editör:Kahraman Cengiz, Sürdürülebilir Destinasyon Gelişimi. Artikel Akademi, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 275, ISBN:978-625-8088-78-6, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 8699353).
Sarı Gök, H.& Şalvarcı, S. (2023).Social, Human and Administrative Sciences, Editör:Ural Elif, Pro-Sustainability Tourist Behavior Among Millennials (Y Generation). Artikel Akademi, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 90, ISBN:978-625-6627-13-0, İngilizce(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 8774709).
Sarı Gök, H. & Şalvarcı, S. (2023). Turizm Ve Destinasyon Araştırmaları IV. Editör:Ünal Aydın, Çelen Onur, Karaçar Ercan, Çilesiz Emre. Akıllı Destinasyonlarda Sürdürülebilir Destinasyon Pazarlaması ve Rekabetçilik . Paradigma Akademi, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 247, ISBN:978-625-6579-74-3, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 8699364).
BİLDİRİ
Karaman, A. & Şalvarcı, S. (2023). Customer Experience for Food and Beverage Businesses: The Case of Tripadvisor. 9th International Entrepreneurship Social Sciences Congress (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
Şalvarcı, S. & Sarı Gök, H. (2023). Examination of Pamukkale Destination as a UNESCO Natural and Cultural Heritage Site from a Visitor's Perspective and Overtourism Perspective. Tourism and Rural Space in National and International Context (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
Dr. Öğretim Üyesi Yüksel GÜRSOY
MAKALE
Gürsoy, Y.& Tengilimoğlu, E. (2023). Yerel Yiyeceklerin Destinasyonu Tekrar Ziyaret ve Tavsiye Etme Niyeti Üzerindeki Etkisi: Beyşehir sazanı örneği. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 11(3): 2328-2348.
Gürsoy, Y. (2023). Romanya Müslüman Topluluğu: Elit Bir Topluluğun Marjinal Azınlığa Giden Yolu. Mesopotamia Journal of Interdisciplinary Studies, 3(1), 69-82.
KİTAP BÖLÜMÜ
Gürsoy, Y. (2023). Gastronomı ve Mutfak Sanatları Temel Kavramlar ve Güncel Konular, Edt.Akmeşe, K.A. içinde Gastronominin Türkiye ve Dünyadaki Gelişimi( pp.9-38). Eğitim Yayınevi, Konya.
BİLDİRİ
Tengilimoğlu, E..& Gürsoy, Y. (2023). Benefits from Trekking: Beysehir Case. I.Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi,1-13. Konya, Türkiye.
Gürsoy, Y. & Puchianu, C. (2023). Göl Turizminin Kırsal Kalkınmadaki Önemi: Konstanz Gölü Örneği Almanya, I.Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi,268-269. Konya, Türkiye.
Dr. Öğretim Üyesi Engin TENGİLİMOĞLU
MAKALE
Akgöz, E., Tengilimoğlu, E., Asanova, K. & Gündoğdu, İ. (2023). Kırgızistan turizm işletmeleri ile mesleki ilişkileri araştırma ve geliştirmeye yönelik bir araştırma. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 7(3): 372-384.
Gürsoy, Y.& Tengilimoğlu, E. (2023). Yerel yiyeceklerin destinasyonu tekrar ziyaret ve tavsiye etme niyeti üzerindeki etkisi: Beyşehir sazanı örneği. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 11(3): 2328-2348.
KİTAP BÖLÜMÜ
Tengilimoğlu, E.& Akgöz, E. (2023). Customer Citizenship Behavior in Hospitality Enterprises, (Editor; Tengilimoğlu, E.) Tourism; Theory and Practice, Yaz Yayınları, Afyonkarahisar.
BİLDİRİ
Tengilimoğlu, E. & Gürsoy, Y. (2023). Benefits From Trekking: Beysehir Case. 1. International Lake Tourism and Current Trend in Tourism Congress, 5-7 October 2023, Konya, Türkiye.
EDİTÖRLÜK
Tengilimoğlu, E. (2023). Tourism; Theory and Practice. Yaz Yayınları, Afyonkarahisar.
Öğr. Gör. Dr. Hüseyin ŞENEROL
KİTAP BÖLÜMÜ
Şenerol, H. (2023). İktisadi ve İdari Bilimler Alanında Akademik Çalışmalar – I, Edit. Gülnur Eti İçli, içerisinde, Havayolu İşletmelerinde Stratejik İttifaklar ( pp.113-126). Artikel Akademi, İstanbul.
BİLDİRİ
Şenerol, H. (2023). Turizm Literatüründe Yeşil Pazarlama Konu İçerikli Akademik Çalışmalarının Bibliyometrik Analiz Yöntemi ile İncelenmesi. I.Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi (pp.234-235). Konya, Türkiye. (Sözlü Sunum).
Öğr. Gör. Çetin TOPUZ
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Arş. Gör. Yiğit BURAK
KİTAP BÖLÜMÜ
Akmeşe, K. A. & Burak, Y. (2023). Gastronomi ve Mutfak Sanatları Temel Kavramlar ve Güncel Konular, Edt. Akmeşe, K.A. içinde Gastronomi ve Sosyal Medya (pp.285-302). Eğitim Yayınevi, Konya.
BİLDİRİ
Karaman, A., Yaman, Z.& Burak, Y. (2023). Etkinlik Turizmi Kapsamında Festivaller, Yemek İmajı ve Destinasyon İmajı Arasındaki İlişki: Gastrofest Örneği. I.Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi(pp.38-53). Konya, Türkiye.
Yaman, Z., Burak, Y. (2023). Sanatın Yemek Dünyasına Olan Etkisi ve Yaratıcılığın Rolü: Beyaz Perde Etkisi ‘’Ratatouille’’ Film İncelemesi, I.Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi (pp.221-230). Konya, Türkiye.
Sayın, K. & Burak, Y. (2023). A Study on The Views of Tourism Guidance Students on Perceptions of Distance Education, 9th International EMI Entrepreneurship & Social Sciences Congress (pp.194). Tashkent/Uzbekistan. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum).
Akmeşe, K.A. & Burak, Y. (2023). An Analysis On Nutrition And Hygıene In Dısaster Periods. 1st International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry ( pp.66). Kocaeli, Türkiye. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum).
EDİTÖRLÜK
Karaman, A., Yaman, Z., Kuzu, Ö. H., & Burak, Y. (2023). I. International Lake Tourism and Current Trend in Tourism Congress Proceedings Book (310 p.) Paradigma Akademi. Çanakkale.