HIZLI ERİŞİM
Birim Misyon, Vizyon, Değerler ve Hedefleri

Misyon

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesinin misyonu; 40 yılı aşkın geçmişinde ulus ve yurttaşlık değerlerine bağlı, etkin ve kaliteli eğitim-öğretim ilke ve değerleri önceleyen, öğrencileri çağdaş dünyanın karşı karşıya kaldığı sosyal, beşeri, etik ve ekonomik zorlukları ulusal ve uluslararası düzeyde anlamaya ve bu zorluklara çözümler üretmeye teşvik etmektir. Fakültemiz, bu misyonu gerçekleştirirken disiplinlerarası bir yaklaşım içerisinde, akademik ve kültürel çoğulculuğun farkındalığıyla öğrencilerin birarada etkinlik ve faaliyetlerde bulunabilecekleri imkânları sağlamaktadır.
Tarihine bağlı olduğu kadar yenilikçi ve dinamik olmaya gayret eden bölümlerimiz ve programlarımız, öğrencilerimizi eleştirel, analitik ve etik düşünmeye yönlendirmek suretiyle yaşam boyu başarı için ihtiyaç duyacakları kalıcı beceriler geliştirmektedir. Fakültemiz, akademik personel ve öğrencilerimizi dinamik, kapsayıcı ve disiplinlerarası bir müfredat anlayışı ile yerleşke içinde olduğu kadar dışında da araştırma, sosyal etkinliklerde bulunma ve işbirlikleri için fırsatlarla buluşturmayı kendine misyon edinmiştir. Bu çerçevede akademisyen ve öğrencilerin özgün araştırma ve çalışmalarını  ulusal ve uluslararası ortamlarda sunmaları için destek olmaya devam etmektedir. 

Vizyon
    
Fakültemizin vizyonu; başarı, gelişim, işbirliği, toplum refahını gözeten ve sorumluluklarının farkında olan öğrenciler yetiştirmektir. Öğrencilerimize bireysel olarak hayallerini keşfetmeleri için ilham vermeyi ve yaşamlarında gerekli becerileri kazandırmayı amaçlayan fakültemiz; öğrencileri yalnızca problemlerle başa çıkmak için neler yapabileceklerini değil, aynı zamanda eylemlerinin gerekçelerini de sorgulamaya teşvik eder. Bu nedenle sosyal bilimler, dil ve edebiyat eğitimi günümüzde de her zamanki değerini korumaktadır. Öğrencilerimizi hayata en yetkin şekilde hazırlamanın yollarını bulmak için tarih bilincinden olduğu kadar çağdaş eğitim metotlarından da yararlanılmaktadır.

Değerler
Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Değerleri
• Çeşitlilik: Fakültemiz, farklı görüş ve fikirlere değer verir. İnsanlara ve topluluklara ırk, etnik köken, cinsiyet, sosyo-ekonomik geçmiş, yaş, engellilik, ulusal köken ve din bakımından eşit yaklaşım gösterir.
• Disiplinlerarasılık: Farklı disiplinlerden beslenmenin değerinin farkında olan, entellektüel gelişimi, kişisel ifadeyi, karşılıklı saygıyı ve sosyal sorumluluğu teşvik eden bir eğitim ortamı için çaba gösterir.
• Uyum ve İşbirliği: Sosyal ve kültürel başarının yolu, hedefleri doğrultusunda çalışan, uyumlu ve işbirliğine açık bireylerden geçmektedir. 
• Sorgulama: Sosyal bilimler, dil ve edebiyat eğitimi genel yaşam kalitesini artırır ve öğrencilerin daha üretken liderler, dünya vatandaşları ve toplumun üyeleri olmaları için kapı aralar. Böyle bir eğitim, öğrencilerin anlamlı, başarılı bir yaşam ve kariyer geliştirmelerinin bir yoludur.
• Liderlik: Farklı kültürel ve entellektüel bakış açıları ve geçmişlere sahip çeşitli bireylerin ve farklı yaşam deneyimlerinin fakültemiz ve personelimiz tarafından olumlu karşılandığı, değer verildiği ve desteklendiği dinamik, kapsayıcı bir öğrenme ve çalışma ortamını destekler.
• Fırsat Eşitliği: Eğitim için fakültemizi tercih eden tüm ulusal ve uluslararası öğrenciler için zengin bir akademik, entellektüel ve kültürel ortam sağlamayı önemser.
 Hedefler
•    Eğitimde kaliteyi ve özgünlüğü artırmak. 
•    Araştırma ve projeleri teşvik etmek, yeterli burs ve desteği sağlamak.
•    Öğrenci merkezli planlama sayesinde yaygın ve kaliteli eğitimi artırmak.  
•    Öğrencilerin gönüllülük etkinliklerine katılımlarını teşvik etmek, mensubu oldukları çevreye karşı sorumluluklarını yerine getirmelerinde yardımcı olmak.
•    Öğrencileri gelecekte daha eşitlikçi, paylaşımcı ve barışçıl ulusal ve uluslararası topluluklar oluşturmaya yönlendirmek. 

68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu