HIZLI ERİŞİM

Haberler

İletişim Fakültesi, ‘Dış Paydaşlarıyla’ bir araya geldi

İletişim Fakültesi, ‘Dış Paydaşlarıyla’ bir araya geldi

29.01.2025 - İletişim Fakültesi

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi idarecileri ile dış paydaşları, genel değerlendirme ve gelecek için yapılması planlanan faaliyetler hakkında bir araya geldi.

 

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi’nde, fakültenin mevcut durumunu analiz etmek, iletişim camiasındaki güncellemeleri konuşmak ve fakültenin akreditasyon sürecini değerlendirmek üzere İletişim Fakültesi idarecileri ile dış paydaşları bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat ÇAKIR, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Meral SERARSLAN, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Hakan YILMAZ,  Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytekin CAN, Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin ALTUNBAŞ, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Havva Nur TARAKCI, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet BİLGİÇ, Basın İlan Kurumu Konya Şube Müdürü Mehmet Feramuz AYAN ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Rahmi DALMAÇ katıldılar.

 

Medya Atölyesi kurulacak

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Dekan Prof. Dr. Vedat ÇAKIR, dijitalleşmenin öneminden bahsederek, dijitalleşmeyle birlikte ders içerikleri ve uygulama birimleri noktasında bir değişim sürecinde olduklarını belirtti. Hem ders içerikleri alanında hem de fakültenin uygulama birimleri olan atölyelerde yapılacak değişimler hakkında konuşan ÇAKIR, fakültenin tüm uygulama birimlerinin birleştirilip ‘Medya Atölyesi’ adıyla yenileneceğini bildirdi. Medya Atölyesi ve bu atölye için oluşturulan internet sitesi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Mevcut müfredatlarının güncellenme aşamasında olduğunu belirterek, fakülteyi iyileştirme yönünde atacakları adımlardan bahsetti.

 

Paydaşlar, değerlendirmelerde ve taleplerde bulundu

Yaklaşık 22 yıldır iletişim sektöründe olduğunu belirten Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet BİLGİÇ, iletişim öğrencilerinin sahip olması gereken donanımlardan bahsetti. Yabancı dil bilmenin önemi üstünde duran BİLGİÇ, bunun yanı sıra öğrencilerin diksiyonlarının güzel olması gerektiğini bildirdi. İletişim öğrencilerinin kendilerini iyi ifade edebilmesi gerektiğini ve karşısındaki kişileri de anlayabilme noktasında yeterli olması gerektiğini kaydeden BİLGİÇ, yazılı ifade becerisinin iyi olmasının yanı sıra içerik üretiminin, cihaz kullanımından çok daha önemli olduğunun altını çizdi.

 

Aynı şekilde Basın İlan Kurumu Konya Şube Müdürü Mehmet Feramuz AYAN da fakülte ve öğrenciler hakkında gözlemlerini paylaştı. Mehmet Feramuz AYAN, gelişen teknolojiye paralel olarak dijitalleşmenin artmasıyla birlikte dijital mecrada gazetecilik yapabilecek öğrencilerin olması gerektiğinin üstünde durdu. ‘Arama Motoru Optimizasyonu’ (SEO) bazlı işleri yapabilecek kişilerin avantajlı bir durumda olduğundan bahseden AYAN, SEO işlerinin gerçekleştirilmesi noktasında önerilerde bulundu. Mehmet Feramuz AYAN, öğrencilerin entelektüel olarak da kendilerini geliştirmiş olmalarının önemini vurguladı.

Medya
66598
Öğrenci
392244
Mezun
3147
Akademik Personel
4274
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu