HIZLI ERİŞİM

Haberler

İletişim Fakültesi Dekanlığı, öğrenci temsilcileriyle buluştu

İletişim Fakültesi Dekanlığı, öğrenci temsilcileriyle buluştu

20.03.2025 - İletişim Fakültesi

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı, fakülte, bölüm ve bünyesinde yer alan öğrenci topluluklarının temsilci ile başkanlarıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi.

İletişim Fakültesi, yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde fakültenin dönüşümüne yönelik yenilikçi adımlar atmaya hazırlanıyor. Akreditasyon, yapay zeka eğitimleri, genişletilen ders havuzu ve dijital medya alanındaki gelişmelerle fakülte, bir dönüşüm hedefliyor. Bu doğrultuda İletişim Fakültesi yönetimi, iç ve dış paydaşlarla birlikte, öğrencileriyle zaman zaman fikir alış-verişinde bulunuyor.

 

FAKÜLTE BİR DÖNÜŞÜM İÇİNDE

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, bölümlerin dönüşümü ve geleceğe yönelik yenilikçi adımlarını belirlemek amacıyla önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Çakır, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Meral Seraslan ve Doç. Dr. Emre Osman Olkun’un yanı sıra, fakültenin öğrenci temsilcileri ve iletişim topluluklarının başkanları katıldı.

 

“AHLAKİ VE ETİK DEĞERLERLE DONANMIŞ BİREYLER YETİŞTİRMELİYİZ”

Toplantıda konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Çakır, öğrencilerin ahlaki ve etik değerlerle donanmış bir şekilde yetiştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Çakır, “Öğrencilerimizin bilimsel ve global materyallerle kendilerini geliştirirken, aynı zamanda etik değerleri içselleştirmeleri büyük önem taşıyor. Ancak bu şekilde doğru sonuçlara ulaşabilir ve iletişim sektörüne değer katabilirler.” dedi.

 

DERS HAVUZU VE YAPAY ZEKA EĞİTİMLERİ

Fakültenin dönüşüm sürecinde alınan kararlar arasında, yapay zeka eğitimlerinin başlatılması, seçmeli ders sayılarının artırılması ve fakülte ortak dersleri oluşturarak, ders havuzunun genişletilmesi yer alıyor. Ayrıca, fakültenin dijital medya alanındaki varlığını güçlendirmek amacıyla dijital medya atölyesi web sitesi oluşturularak uygulama birimlerinin yaptıkları çalışmalar tek bir çatıda toplanacak.

 

ÖĞRENCİ VE AKADEMİSYEN İŞ BİRLİĞİ İLE GLOBAL DÖNÜŞÜM

Prof. Dr. Vedat Çakır, fakültenin dönüşüm sürecinde öğrencilerin ve akademisyenlerin iş birliğinin kritik bir rol oynadığını belirtti. Çakır, “Fakültemizde yapay zeka eğitimleri başta olmak üzere, dijital medya ve iletişim alanında yenilikçi adımlar atıyoruz. Bu süreçte öğrencilerimizin görüşleri bizim için büyük önem taşıyor. Onların etik değerlerle yetişmesi, hem akademik hem de profesyonel hayatta başarıyı beraberinde getirecektir.” ifadelerini kullandı.

 

ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİNDEN GÖRÜŞLER

Toplantıda, öğrenci temsilcileri de sürece dair görüşlerini paylaştı. İletişim Fakültesi öğrenci temsilcisi Nilay Sude Özcan, “Fakültemizin bu dönüşüm sürecinde öğrencilerin de aktif rol alması, eğitim kalitemizi artıracaktır.” dedi. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrenci temsilcisi Burak Karaytu ise, “Yapay zeka ve dijital medya alanındaki gelişmeler, mezun olduğumuzda iş hayatında büyük bir avantaj sağlayacak. Bu anlamda atılacak adımlar bizlere büyük katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

 

İLETİŞİM  FAKÜLTESİ GELECEĞE HAZIRLANIYOR

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, bölümlerin dönüşümüne yönelik attığı adımlarla hem akademik hem de pratik anlamda öğrencilerine büyük fırsatlar sunmayı hedefliyor. Yapay zeka eğitimleri, dijital medya alanındaki yenilikler ve genişletilen ders havuzu ile fakülte, iletişim sektörüne nitelikli ve etik değerlere sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu süreçte öğrenci ve akademisyen iş birliği, fakültenin hedeflediği dönüşüm sürecinde önemli faktörler arasında yer alıyor.

Medya
66598
Öğrenci
392244
Mezun
3147
Akademik Personel
4274
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu