12.03.2025 - İletişim Fakültesi
Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü, başta kadına şiddet olmak üzere şiddetin her çeşidine dikkat çeken ‘Yüzleşme’ adlı iletişim kampanyalarını konu alan sergi düzenledi.
İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aşina Gülerarslan Özdengül ve Öğr. Gör. Tarık Doğan tarafından, 4’ncü sınıf öğrencilerinin şiddetle ilgili toplumsal farkındalık oluşturmak ve konuyla ilgili düşünmeye teşvik etmek amacıyla oluşturduğu iletişim kampanyası çalışmaları, fakültenin sergi salonunda ziyarete açıldı.
2025 AİLE YILI
‘Aile yılı’ olarak belirlenen 2025 yılına atıfta bulunan Prof. Dr. Aşina Gülerarslan Özdengül, serginin şiddetle mücadelenin artmasına yönelik bir farkındalık oluşturduğunu belirtti.
Öğrencilerin, ‘Sosyal Medya Reklamcılığı’ dersi kapsamında tasarladıkları görseller, sloganlar ve dijital kampanya fikirleri sergide yerini aldı.
Geçen yıl Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Konya İl Müdürlüğü’ne bağlı yetkililerince değerlendirilip dereceye giren dijital iletişim kampanyaları da sergi kapsamında İletişim Fakültesinde hayat buldu.
Serginin açılışına İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Çakır, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Meral Serarslan ve Doç. Dr. Emre Osman Olkun, öğretim elemanları ile çok sayıda öğrenci katılım sağladı.
“İLETİŞİM VE REKLAM BİLİNÇ UYANDIRIYOR”
Reklamın ve iletişimin dönüştürücü gücünü vurgulayan Prof. Dr. Özdengül, “Toplumsal bir yaraya dikkat çekmek için öğrencilerimizle birlikte kadına yönelik şiddetin görünmezleşmesine karşı bir ses olmayı amaçladık. Kadına yönelik şiddet, sadece bireysel bir sorun değil, hepimizin sorumluluk alması gereken toplumsal bir meseledir. Bu sergi, bu gerçeği hatırlatırken, aynı zamanda iletişim ve reklamcılığın bilinç uyandırmadaki gücünü de gözler önüne seriyor.” dedi.
Serginin 10 gün kadar süreceğinin dile getiren Öğr. Gör. Tarık Doğan ise benzer farkındalık çalışmalarının devam edeceğini söyledi.