Hakkında
Kız Sanat Yüksek Öğretmen Okulu 2 Kasım 1976 tarihinde, 2 yıllık ön lisans eğitimi vermek üzere Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı, Mesleki Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'nce açılmıştır. 2547 sayılı Y.Ö.K. kanunun geçici 28. Maddesi gereğince 22.06.1982 tarih ve 41 sayılı kanun hükmünde kararname ile Kız Sanat Yüksek Öğretmen Okulunun adı Kız Sanat Eğitimi Yüksekokulu olarak değiştirilmiştir. Önce 2 yıllık ön lisans eğitimi veren Kız Sanat Eğitimi Yüksekokulu 1990-1991 öğretim yılında yine aynı statüde 4 yıllık eğitim veren Yüksekokul olarak çalışmalarına devam etmiştir. 3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı yasa ile Selçuk Üniversitesi bünyesinde Mesleki Eğitim Fakültesi adı altında akademik kadrosunu oluşturmuş ve 1994-1995 öğretim yılı sonunda ilk mezunlarını vermiştir.
Bakanlar Kurulunun 02.11.2009 tarih ve 2009/15546 sayılı Kararı ile S.Ü. Mesleki Eğitim Fakültesi kapatılarak yerine S.Ü. Sanat ve Tasarım Fakültesi kurulmuştur.
04 Ekim 2019 tarih ve 30908 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanı'nın 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun ek 30 uncu maddesine göre Selçuk Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin ismi "Mimarlık ve Tasarım Fakültesi" olarak değiştirilmiştir.
Vizyon
Fakültemizin vizyonu, bilişim çağının tüm olanaklarından en iyi şekilde faydalanarak eğitimin gereklerini yerine getiren, teknik, bilgi, beceri ile donanmış nitelikli sanatçı ve tasarımcılar yetiştiren, ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen köklü bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Eğitim ve araştırma faaliyetlerinde sanayi ile işbirliğine önem vererek teknolojik ve sosyal değişimlere duyarlı, yaratıcı, eleştirel düşünebilen, etkin ve sürekli gelişime açık bir eğitim vermek, kültür birikimlerimizi ihmal etmeden, çağdaş ve evrensel boyutlarla bütünleştirmek, yeni arayışlara giderek araştırmalar yapmak, teknoloji ve sanatın birlikteliğinden doğan zenginleşmiş tasarımları ulusumuzun ve dünyanın hizmetine sunabilmek, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak dünya pazarlarının gerek duyduğu biçim, renk, malzeme, yapı, işlev ilişkileri kapsamında kişiliklerine uygun sentezlerle yaratıcı ve özgün tasarımlar üretebilen, öncü fikirleri değerlendirebilen, malzemeyi ve üretim tekniklerini bilen tasarımcılar yetiştirmek, öğrencilerin kendilerini ve sahip oldukları özgün yaratıcı güçleri tanımalarını sağlayarak toplumun ve sektörün gereksinimlerine uygun bilgi ve becerilerle gelişen, üretken, katılımcı, kendine güvenen, lider olabilen, ekip çalışmasına yatkın, özgüveni yüksek, tarihsel, kültürel ve sanatsal değerleri dikkate alan, vizyon sahibi tasarımcılar istihdam etmenin yanı sıra formasyon alarak öğretmen olmaları durumunda ihtiyaç duyulan bilgi, beceri ve nitelikte mutlu bireyler mezun etmek görevlerimiz arasındadır.