HIZLI ERİŞİM
Hakkında

 Türkiyenin en önemli hayvancılık merkezlerinden birisi olan Konyada, 1982 yılında, ülkemizin beşinci fakültesi olarak eğitim-öğretime başlayan Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesinin gelişim süreci içerisinde 1991 yılında Çimenlik semtinde 100 m2 lik bir binada Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalına bağlı olarak faaliyetine başlayan Et-Süt Ürünleri Araştırma ve Uygulama Ünitesi, 1994 yılında kampüsteki yeni binasına taşınmıştır. Hayvansal ürünlerin işlendiği 1000 m2 kapalı alana kurulmuş bu ünitede, hayvansal ürünlerin çiftlikten çatala sağlıklı üretimin bir aşaması olan ürüne dönüştürülmesi aşamalarını hijyenik koşullar altında gerçekleştirilmektedir. Ünitede, Fakültemiz çiftliğinde üretilen hammaddeler öğrencilerin de katılımıyla sucuk, salam, hamburger, inegöl köfte, pastörize süt, dondurma, tereyağı vb hazır ürünlere dönüştürülmektedir. Üretilen ürünler, Fakültemiz Satış biriminde satışa sunulmaktadır. Ünitemiz, et ve süt ürünleri üretimi konusunda yetişmiş eleman eğitimine açıktır. Hayvansal gıdaların sağlıklı koşullarda tüketime sunulmasında, Veteriner Hekimlerin, üretimden tüketime kadar her aşamada görevlerini yürütmeleri, zoonozlarla mücadelede etkinliklerini artırmaları, çevredeki zararlı artıkların, kimyasal madde ve ilaç kalıntılarının insan ve hayvan sağlığına zararlarını önlemeleri, dolayısıyla gıda endüstrisinin bu ihtiyacını karşılayacak şekilde üretimde sorumluluk ve görev almaları, ahlaki ve yasal bir sorumluluk/zorunluluktur. Bölümümüzde bu sorumluluğun içeriğine yönelik bilgiler verilmektedir. 


69642
Öğrenci
390251
Mezun
3160
Akademik Personel
4365
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu