HIZLI ERİŞİM
Hakkında

Hakkında :

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi 20 Temmuz 1982 tarih ve 41 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile kurulmuştur. 1982 yılında Toprak, 1983 yılında Tarla Bitkileri ve Tarım Makineleri, daha sonra da Zootekni Bölümüne öğrenci alınırken, şu an itibariyle toplam 9 bölümde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edilmektedir.  Alâeddin Keykubat Kampüs’ündeki kendi binasına 1992 yılında taşınmıştır. Öğrencilerimiz 4 yılda 8 sömestirlik bir eğitim-öğretim programını tamamlayarak Ziraat Mühendisi lisans diplomasına sahip olurlar. Gıda Mühendisliği Bölümünde Ziraat Fakültesi bünyesinde diğer bölümlere benzer eğitim-öğretim programı uygulanmakla birlikte farklı diplomalar verilmektedir.



Misyon :

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, öncelikle ülkenin ihtiyacı olan tam donanımlı milli ve manevi değerlerle yoğurulmuş, ülke menfaatlerini kendi menfaatlerinin üstünde tutacak Ziraat Mühendisi yetiştirmeyi kendine vazife bilmiş bir eğitim kurumudur. Ayrıca özellikle bulunduğu bölgenin çiftçilerinin ve üreticilerinin refahının artması için araştırma, geliştirme ve elde ettiği bilgi birikim ve tecrübelerini aktarmayı da görev addetmiştir. Güçlü ve müreffeh Türkiye nihai hedefine ulaşmak için faaliyet alanıyla ilgili her türlü fedakârlığı sergilemeyi ve tarım sektöründe faaliyet gösteren her kurum ve kuruluş ile iş birliği yapmayı kendine ülkü etmiştir..



Vizyon :

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, yaklaşık 40 yıllık bilgi, tecrübe ve alt yapıya sahip olarak sadece içinde bulunduğu bölgenin değil, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en iyi ziraat fakültesi olma hedefine her geçen gün biraz daha yaklaşmaktadır. Dünyadaki değişim ve yenilikleri yakından takip ederek, bunları bölge ve ülke tarımına sunma noktasında özverili bir şekilde çalışmaktadır. Sahip olduğu akademik kadronun bilgi birikim ve tecrübesi, ülkenin ihtiyacı olan her türlü problemi çözebilecek yeterliliktedir. Bu kapsamda ülkenin ihtiyacı olan tahıl, sebze tohumu ve her türlü fide-fidan üretimi yanında hayvancılık konusunda alternatif yetiştirme sistemleri ve hayvan besleme konusunda karşılaşılan zorlukları aşacak çözümler ortaya koymaktadır. Ayrıca tarım sektörünün kalkınması için ülkesel ve küresel yapıyla bütünleşik politikalar geliştirmekte ve tarımın tüm paydaşları ile paylaşmaktadır.

 

Öğrencilerimiz

S.Ü. Ziraat Fakültesi sürdürülebilir tarım kapsamında zengin bir müfredata sahip 9 bölümde aktif olarak lisans düzeyinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. 2021 yılı itibariyle toplamda 426 öğrenci fakültemizden mezun olmuştur. Fakültemiz bünyesinde eğitim almakta olan öğrencilerimizle ilgili güncel verilere, Öğrenci İşler Daire Başkanlığı’nın web sayfasından ulaşılabilir. 


68688
Öğrenci
390398
Mezun
3154
Akademik Personel
4354
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu