HIZLI ERİŞİM
Devam Eden Projeler

Bölümü

Proje Yürütücüsü Projenin İsmi Kurum
Bahçe Bitkileri Prof. Dr. Önder TÜRKMEN Bazı Nitelikli Kavun Saf Hatlarının Morfolojik Karakterizasyonu ve Heterotik Grupların Oluşturulması S.Ü. BAP
Bahçe Bitkileri Prof. Dr. Önder TÜRKMEN Yazlık Kabak Çeşitlerinin Geliştirilmesi S.Ü. BAP
Bahçe Bitkileri Prof. Dr. Önder TÜRKMEN Değişen Gübre Dozlarında PGPR Uygulamalarının Marulda Verim ve Verim Kompentlerine Etkileri S.Ü. BAP
Bahçe Bitkileri Prof. Dr. Önder TÜRKMEN Bazı Nitelikli Domates Genotiplerinin Morfolojik Ve Moleküler Yöntemlerle Tanımlanması S.Ü. BAP
Bahçe Bitkileri Prof. Dr. Önder TÜRKMEN Kırkağaç ve Hasanbey Tipi Kavunlarda ZYMV (Zucchini Yellow Mosaic Virüs) ve MNSV (Melon Necrotic Spot Virus) Dayanımlı Islah Hatlarının Eldesi S.Ü. BAP
Bahçe Bitkileri Prof. Dr. Önder TÜRKMEN Kırgızistan Yerel Kavun Gen Kaynaklarının Derlenmesi, Tanımlanması ve Anadolu Kavun Gen Kaynakları ile Genetik İlişkilerinin Belirlenmesi S.Ü. BAP
Bahçe Bitkileri Prof. Dr. Önder TÜRKMEN Yeni Nesil Dizileme Tekniği ile Ispanakta SNP Markörlerinin Geliştirilmesi ve Nitelikli Islah Havuzunun Oluşturulması S.Ü. BAP
Bahçe Bitkileri Prof. Dr. Önder TÜRKMEN KOP ile Yerli ve Milli Mor Havuç Tohum Islahı Projesi KOP
Bahçe Bitkileri Prof. Dr. Ertan Sait KURTAR Kışlık Sebze Yetiştiriciliğinde Hat ve/veya Çeşit Geliştirme TÜBİTAK
Bitki Koruma Doç. Dr. Kubilay Kurtuluş BAŞTAŞ Ateş Yanıklığı Hastalığına (Erwinia amylovora) Silisyum ve Bor Uygulamalarının Etkilerinin Belirlenmesi S.Ü. BAP
Bitki Koruma Doç. Dr. Kubilay Kurtuluş BAŞTAŞ Fasulye ( Phaseolus vulgaris L.) Bakteriyel Yanıklık Etmeni Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli'nin Biyo-moleküler Karakterizasyonu ve Çevre Dostu Mücadeles S.Ü. BAP
Bitki Koruma Doç. Dr. Kubilay Kurtuluş BAŞTAŞ E. amylovoraBacillus subtilis ve bazı elma çeşitlerinin arasındaki biyolojik etkileşimin moleküler düzeyde araştırılması S.Ü. BAP
Bitki Koruma Dr. Ekrem ÖĞÜR Domates Güvesi, Tuta absoluta (Meyrick) (Lepidoptera: Gelechiidae), Mücadelesinde Attract & Kill Tekniğinin Etkinliğinin Belirlenmesi  S.Ü. BAP
Bitki Koruma Dr. İnci ŞAHİN Bal Arılarında Hijyenik Davranış Gösterme Özelliği ile Bazı Tek Nükleotid Polimorfizmleri Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi S.Ü. BAP
Gıda Mühendisliği Prof. Dr. Mustafa KARAKAYA Pancardan (Beta vulgaris var. saccharifera L.) şekere nitrat ve nitrit içeriklerinin belirlenmesi ve sucuk üretiminde kürleme ajanı olarak kullanılabilme imkanları S.Ü. BAP
Gıda Mühendisliği Prof. Dr. Mustafa KARAKAYA Tavuk ve Hindi Taşlıklarının Bazı Fizikokimyasal, Teknolojik ve Tekstürel Özelliklerinin Belirlenmesi S.Ü. BAP
Gıda Mühendisliği Prof. Dr. Nihat AKIN Defitinize buğday ve yulaf kepeği katkılı unlara ekşi hamur ilavesi ile üretilen ekmeklerin kalitesinin ve fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi S.Ü. BAP
Gıda Mühendisliği Prof. Dr. Nihat AKIN Genetik Karakterizasyonu Yapılmış Çeşitli Laktik Asit Bakterilerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi S.Ü. BAP
Gıda Mühendisliği Prof. Dr. Nihat AKIN Orta Toroslar Yöresi Tulum Peynirlerinden İzole Edilen Enterococcus faecium ve Enterococcus faecalis suşlarının probiyotik Potansiyellerinin Belirlenmesi S.Ü. BAP
Gıda Mühendisliği Prof. Dr. Nihat AKIN Deri Tulum Peynirlerinden İzole Edilen Lactococcus, Lactobacillus ve Streptococcus Cinslerine ait Suşlarda Antioksidatif Aktivitenin Belirlenmesi S.Ü. BAP
Gıda Mühendisliği Prof. Dr. Mehmet Musa ÖZCAN Şarap, üzüm suyu ve pekmez üretim atıklarının (posa, çekirdek ve kabuk) ekonomik olarak değerlendirilmesi için bioaktif ve kalitatif özelliklerinin belirlenmesi S.Ü. BAP
Gıda Mühendisliği Prof. Dr. Mehmet AKBULUT Şalgam Suyunda Bulunan Mayaların İzolasyonu, Moleküler Tanısı ve Starter Kültür Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması S.Ü. BAP
Gıda Mühendisliği Prof. Dr. Mehmet AKBULUT Doğal kayısı gamının fonksiyonel özelliklerinin ve gıda katkısı olarak kullanılabilirliğinin belirlenmesi TAGEM
Gıda Mühendisliği Prof. Dr. Cemalettin SARIÇOBAN Sığır Etinin Bazı Teknolojik Özellikleri Üzerine Farklı Seviyelerde Menengiç (Pistacia terebinthus L.) İlavesinin Etkisi S.Ü. BAP
Gıda Mühendisliği Prof. Dr. Cemalettin SARIÇOBAN Kekik ve Şerbetçi Otu İçeren Yenilebilir Filmlerin Hamburgerlerin Bazı Mikrobiyal ve Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi S.Ü. BAP
Gıda Mühendisliği Doç. Dr. Hacer ÇOKLAR Fermentasyon Sonrası Ultrason Uygulamasının Şalgam Sularının Bazı Fizikokimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Etkisi S.Ü. BAP
Gıda Mühendisliği Doç. Dr. Hacer ÇOKLAR Süs Elması (Malus floribunda) Suyu Konsantresinin Bazı Ürünlerde Renklendirici Olarak Kullanılabilirliği S.Ü. BAP
Gıda Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Kübra ÜNAL Sığır etinin bazı emülsiyon ve tekstürel özellikleri üzerine keçiboynuzu, akasya ağacı meyvesi ve konjak tozlarının etkilerinin belirlenmesi S.Ü. BAP
Gıda Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Kübra ÜNAL Sığır ve tavuk etlerinin fonksiyonel, emülsifikasyon ve mikroyapısal özellikleri üzerine muz albedosunun etkisi S.Ü. BAP
Tarım Ekonomisi Prof. Dr. Zeki BAYRAMOĞLU Konya İlinde Faaliyet Gösteren Tarım İşletmelerinin Kimyasal Girdi Tedarik Davranışlarının İncelenmesi S.Ü. BAP
Tarım Ekonomisi Prof. Dr. Zeki BAYRAMOĞLU Tarım İşletmelerinin İnovasyon Algısı ve Sürdürülebilirlik İçin İnovasyon Düzeyinin Belirlenmesi TÜBİTAK
Tarım Ekonomisi Prof. Dr. Zeki BAYRAMOĞLU Tarım Sektöründe Üretim Faaliyetlerine Göre İstihdam Yapısının Belirlenmesi S.Ü. BAP
Tarım Ekonomisi Prof. Dr. Zeki BAYRAMOĞLU Arazi Toplulaştırmada Derecelendirme Sürecinin Değerleme Standartları Açısından İncelenmesi Ankara İli Evren İlçesi Örneği S.Ü. BAP
Tarım Ekonomisi Prof. Dr. Cennet OĞUZ Hazine Arazilerini İşleyen Az Topraklı ve Topraksız Tarım İşletmelerinin Ekonomik Analizi; Konya İli Türkmencamili Örneği S.Ü. BAP
Tarım Ekonomisi Prof. Dr. Cennet OĞUZ Arazi Toplulaştırma Çalışması Yapılan Tarım İşletmelerinin Ekonomik Analizi ve Memnuniyet Düzeyinin Belirlenmesi; Konya İli Abditolu Örneği S.Ü. BAP
Tarım Ekonomisi Prof. Dr. Cennet OĞUZ Örtü Altı Yetiştiriciliğinde Güvenli Sebze Üretimine Yönelik Olarak Girdi Kullanım Düzeyi ve Etkinliğinin Ölçülmesi S.Ü. BAP
Tarım Ekonomisi Doç. Dr. Zuhal KARAKAYACI Beyşehir Gölü Milli Parkının Çevresel Değerlemesi  
Tarım Ekonomisi A. ATAİYİBİNER Marjinal Tarım Alanlarında Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Sürdürülebilirliğe Katkı Sağlanması MEVKA
Tarım Ekonomisi A. AYGÜN Gezinme Alanındaki Farklı Bitki Çeşitlerinin Serbest Dolaşımlı Sistemde (Free-Range) Yetiştirilen
Yumurta Tavuklarının Bazı Performans, Yumurta Kalite, Davranış Özelliklerine ve Bitki Yararlanma
Durumlarına Etkileri
 
Tarım Makinaları ve Tek. Müh. Prof. Dr. Haydar HACISEFEROĞULLARI Siyah Havucun Sırta Ekiminde Uygulanan Farklı Ekim Tekniklerinin Sıra Üzeri Bitki Dağılım Düzgünlüğüne ve Siyah Havucun Bazı Fiziko-Kimyasal Özelliklerine Etkisi (Araştırmacı: Arş. Gör. Keziban YALÇIN DOKUMACI) ÖYP
Tarım Makinaları ve Tek. Müh. Prof. Dr. Hüseyin ÖĞÜT Konya İlinde Buğday Tarımında Hassas Tarım Uygulamaları  TAGEM
Tarım Makinaları ve Tek. Müh. Prof. Dr. Hakan Okyay MENGEŞ Motorin ve Aspir Biyodizeli Karışımlarına İlave Edilen Bazı Katkı Maddelerinin Yakıt Özellikleri, Motor Performansı ve Emisyon Değerlerine Etkilerinin Belirlenmesi  S.Ü. BAP
Tarımsal Yapılar ve Sulama Doç. Dr. Duran YAVUZ Farklı Anaçlar Üzerine Aşılanmış Karpuzun Kısıtlı Sulama Koşullarında Verim Ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi  S.Ü. BAP
Tarımsal Yapılar ve Sulama Doç. Dr. Duran YAVUZ Çerezlik Kabakta Kurağa Tolerant Genotiplerin Belirlenmesi ve Kuraklığa Tolerans Mekanizmasının Agronomik Yöntemlerle Araştırılması  S.Ü. BAP
Tarımsal Yapılar ve Sulama Dr. Öğr. Üyesi Mehmet ŞAHİN Yeşil Alanların Sulanmasında Toprak Altı Damla Sulama Yönteminin Kullanım Olanaklarının Araştırılması S.Ü. BAP
Tarımsal Yapılar ve Sulama Dr. Öğr. Üyesi İlknur KUTLAR YAYLALI Damla Sulama ile Sulanan Havuç Bitkisinde, Farklı Lateral Aralığı ve Sulama Programlarının Verim ve Kalite Üzerine Etkileri  S.Ü. BAP
Tarımsal Yapılar ve Sulama Dr. Öğr. Üyesi Sinan SÜHERİ Bazı Taze Fasulye Çeşitlerinde Su - Verim İlişkilerinin Belirlenmesi S.Ü. BAP
Tarla Bitkileri Prof. Dr. Ercan CEYHAN Orta Anadolu Şartlarına Uygun Yüksek Tane Verimli ve Kaliteli Kuru Fasulye Hatlarının Geliştirilmesi BAP
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme   Sulu ve Kuru Şartlarda Yetiştirilen Bitkiler İçin Uygun Sıvı Kimyasal Gübrelerin Üretilip Geleneksel Katı Kimyasal Gübrelerle Etkinliklerinin Karşılaştırılması ve Sıvı Gübre Kullanımı İçin Uygun Makinelerin Geliştirilmesi TAGEM
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme   Konya Yöresinde Kuru ve Sulu Şartlarda Ekmeklik Buğdaya Azotlu Gübre Önerisinde Kullanmak İçin Toprak İnorganik Azotunun Yeterlilik Sınırlarının ve Kalibrasyon Eşitliklerinin Belirlenmesi TÜBİTAK
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme   Poaceae familyasının bazı cinslerine ait bazı türlerde bor toksisite toleransı ile ilişkili gen ailesinin tanımlanması ve Arabidopsis thaliana’da fonksiyonel karakterizasyonu TÜBİTAK
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme   Organik ve Konvansiyonel Tarım Yapılan Isparta Yağ Gülü (Rosa damascena Mill.) Bahçelerinin İnsansız Hava Araçları (İHA) ile Verim Tahmin Modellerinin Üretimi TÜBİTAK
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme   Bor Noksanlığı ve Toksisitesi Koşullarında Selenyum Uygulamalarının Farklı Bitkilerin Temel Fizyolojik Biyokimyasal ve Anatomik Özelliklerinde Meydana getirdiği Değişimlerin Araştırılması TÜBİTAK
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme   Nitrata Hassas Bölgelerin Belirlenmesi TÜBİTAK
Zootekni   Yumurta Tavuklarında IGF-1 Ve IGF-1R Gen Bölgeleri Polimorfizmi Ve Yumurta Verimi İle İlişkisi BAP
Zootekni   Gezinme Alanındaki Farklı Bitki Çeşitlerinin Serbest Dolaşımlı Sistemde (Free-Range) Yetiştirilen Yumurta Tavuklarının Bazı Performans, Yumurta Kalite, Davranış Özelliklerine ve Bitki Yararlanma Durumlarına Etkileri TÜBİTAK
Zootekni   Free-Range sisteminde Gezinme Alanındaki Farklı Bitki Çeşitlerinin Yumurta Kabuk Mikrobiyal Yükü Üzerine Etkisi BAP
Zootekni   Farklı Sistemlerde Yetiştirilen Yumurta Tavuklarının Yumurta Verimi, Yumurta Kalitesi, Kabuk Mikrobiyal Yükü ve Ekonomik Analiz Yönünden Karşılaştırılması BAP
Zootekni   Konya İlinin Farklı Bölgelerinde Yetiştirilen Bal Arısı ile Üretilen Bal ve Polende Ağır Metal Düzeyi ve Bazı Fiziko-Kimyasal Özelliklerin Belirlenmesi BAP
Zootekni   Dağlıç Koyunlarının Hasmer ve Hasak Tipi Koçlarla Melezlenmesi ile Elde Edilen Kasaplık Kuzuların Besi Performansı ve Karkas Özellikleri  
Zootekni   Yetiştirici Şartlarında Suni Merada ve Entansif Beslenen Kuzuların Besi ve Karkas Özelliklerinin Karşılaştırılması  
Zootekni   Tavuk Gonadotropin Salgılamayı Sağlayan Hormonun Japon Bıldırcınlarında Gonadotropin Salgısı ve Kuluçka Sonuçları Üzerine Etkisi BAP
Zootekni   Gonadotropin salgılamayı sağlayan hormonun (GnRH) Japon bıldırcınlarında cinsi olgunluk yaşına etkisi BAP
Zootekni   Kuluçkalık Bıldırcın Yumurtalarına Depolama Öncesi Gam Arabik Uygulamasının Kuluçka Sonuçları ve Civciv Performansı Üzerine Etkileri BAP
Zootekni   Farklı Yumurta Üretim Sistemlerinden Elde Edilen Yumurtaların Campylobacter Yönünden Karşılaştırılması  
Zootekni   Farklı Yetiştirme Sistemlerinden Elde Edilen Yumurtaların Kalite Özelliklerinin Karşılaştırılması BAP
Zootekni   Farklı Yetiştirme Sistemlerinden Elde Edilen Yumurtaların Farklı Sıcaklıklarda Depolanmasının Yumurta Kalitesi Üzerine Etkisi BAP
Zootekni   Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Çiftliğinde Şinşilla Yetiştirme Olanakları BAP
Zootekni   Süt Sığırlarında Kekik Katkılı Karma Yem Üretimi TÜBİTAK
Zootekni   Farklı Seviyelerde Anason Tohumu İçeren Rasyonların Damızlık Japon Bıldırcınlarının (Coturnix coturnix japonica) Peformansı, Yumurta Kalitesi, Kemik Mineralizasyonu Ve Üreme Parametrelerine Etkisi BAP
Zootekni   Büyüyen Bıldırcın Rasyonlarına Farklı Seviyelerde İlave Edilen Polenin Performans Ve Kan Parametrelerine Etkisi BAP
Zootekni   Rasyona Lavanta Esansiyel Yağı İlavesinin Yumurtlayan Bıldırcınlarda Performans, Yumurta Kalitesi Ve Serum Parametreleri Üzerine Etkisi BAP
Zootekni   Pamuk Tohumu Küspesi İçeren Rasyonlara Probiyotik+Enzim Karışımı İlavesinin Yumurta Tavuklarında Performans, Yumurta Kalitesi, Yumurta Raf Ömrü, Kan Hematolojisi, Serum Biyokimyası Ve Karaciğer Histolojisi Üzerine Etkisi BAP
Zootekni   Muz (Musa acuminata) Sera Atıklarının Yumurtacı Bıldırcın Rasyonlarında Yem Katkısı Olarak Kullanım Olanakları BAP
Zootekni   Broyler Rasyonlarında Kenevir Ham Yağı Kullanımı BAP
Zootekni   Bıldırcın Büyütme Rasyonlarında Sarı Mısır Yerine Renkli Mısır Kullanımı Üzerine Bir Araştırma BAP

69642
Öğrenci
390251
Mezun
3160
Akademik Personel
4365
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu