Bölümü |
Proje Yürütücüsü | Projenin İsmi | Kurum |
Bahçe Bitkileri | Prof. Dr. Önder TÜRKMEN | Bazı Nitelikli Kavun Saf Hatlarının Morfolojik Karakterizasyonu ve Heterotik Grupların Oluşturulması | S.Ü. BAP |
Bahçe Bitkileri | Prof. Dr. Önder TÜRKMEN | Yazlık Kabak Çeşitlerinin Geliştirilmesi | S.Ü. BAP |
Bahçe Bitkileri | Prof. Dr. Önder TÜRKMEN | Değişen Gübre Dozlarında PGPR Uygulamalarının Marulda Verim ve Verim Kompentlerine Etkileri | S.Ü. BAP |
Bahçe Bitkileri | Prof. Dr. Önder TÜRKMEN | Bazı Nitelikli Domates Genotiplerinin Morfolojik Ve Moleküler Yöntemlerle Tanımlanması | S.Ü. BAP |
Bahçe Bitkileri | Prof. Dr. Önder TÜRKMEN | Kırkağaç ve Hasanbey Tipi Kavunlarda ZYMV (Zucchini Yellow Mosaic Virüs) ve MNSV (Melon Necrotic Spot Virus) Dayanımlı Islah Hatlarının Eldesi | S.Ü. BAP |
Bahçe Bitkileri | Prof. Dr. Önder TÜRKMEN | Kırgızistan Yerel Kavun Gen Kaynaklarının Derlenmesi, Tanımlanması ve Anadolu Kavun Gen Kaynakları ile Genetik İlişkilerinin Belirlenmesi | S.Ü. BAP |
Bahçe Bitkileri | Prof. Dr. Önder TÜRKMEN | Yeni Nesil Dizileme Tekniği ile Ispanakta SNP Markörlerinin Geliştirilmesi ve Nitelikli Islah Havuzunun Oluşturulması | S.Ü. BAP |
Bahçe Bitkileri | Prof. Dr. Önder TÜRKMEN | KOP ile Yerli ve Milli Mor Havuç Tohum Islahı Projesi | KOP |
Bahçe Bitkileri | Prof. Dr. Ertan Sait KURTAR | Kışlık Sebze Yetiştiriciliğinde Hat ve/veya Çeşit Geliştirme | TÜBİTAK |
Bitki Koruma | Doç. Dr. Kubilay Kurtuluş BAŞTAŞ | Ateş Yanıklığı Hastalığına (Erwinia amylovora) Silisyum ve Bor Uygulamalarının Etkilerinin Belirlenmesi | S.Ü. BAP |
Bitki Koruma | Doç. Dr. Kubilay Kurtuluş BAŞTAŞ | Fasulye ( Phaseolus vulgaris L.) Bakteriyel Yanıklık Etmeni Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli'nin Biyo-moleküler Karakterizasyonu ve Çevre Dostu Mücadeles | S.Ü. BAP |
Bitki Koruma | Doç. Dr. Kubilay Kurtuluş BAŞTAŞ | E. amylovora, Bacillus subtilis ve bazı elma çeşitlerinin arasındaki biyolojik etkileşimin moleküler düzeyde araştırılması | S.Ü. BAP |
Bitki Koruma | Dr. Ekrem ÖĞÜR | Domates Güvesi, Tuta absoluta (Meyrick) (Lepidoptera: Gelechiidae), Mücadelesinde Attract & Kill Tekniğinin Etkinliğinin Belirlenmesi | S.Ü. BAP |
Bitki Koruma | Dr. İnci ŞAHİN | Bal Arılarında Hijyenik Davranış Gösterme Özelliği ile Bazı Tek Nükleotid Polimorfizmleri Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi | S.Ü. BAP |
Gıda Mühendisliği | Prof. Dr. Mustafa KARAKAYA | Pancardan (Beta vulgaris var. saccharifera L.) şekere nitrat ve nitrit içeriklerinin belirlenmesi ve sucuk üretiminde kürleme ajanı olarak kullanılabilme imkanları | S.Ü. BAP |
Gıda Mühendisliği | Prof. Dr. Mustafa KARAKAYA | Tavuk ve Hindi Taşlıklarının Bazı Fizikokimyasal, Teknolojik ve Tekstürel Özelliklerinin Belirlenmesi | S.Ü. BAP |
Gıda Mühendisliği | Prof. Dr. Nihat AKIN | Defitinize buğday ve yulaf kepeği katkılı unlara ekşi hamur ilavesi ile üretilen ekmeklerin kalitesinin ve fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi | S.Ü. BAP |
Gıda Mühendisliği | Prof. Dr. Nihat AKIN | Genetik Karakterizasyonu Yapılmış Çeşitli Laktik Asit Bakterilerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi | S.Ü. BAP |
Gıda Mühendisliği | Prof. Dr. Nihat AKIN | Orta Toroslar Yöresi Tulum Peynirlerinden İzole Edilen Enterococcus faecium ve Enterococcus faecalis suşlarının probiyotik Potansiyellerinin Belirlenmesi | S.Ü. BAP |
Gıda Mühendisliği | Prof. Dr. Nihat AKIN | Deri Tulum Peynirlerinden İzole Edilen Lactococcus, Lactobacillus ve Streptococcus Cinslerine ait Suşlarda Antioksidatif Aktivitenin Belirlenmesi | S.Ü. BAP |
Gıda Mühendisliği | Prof. Dr. Mehmet Musa ÖZCAN | Şarap, üzüm suyu ve pekmez üretim atıklarının (posa, çekirdek ve kabuk) ekonomik olarak değerlendirilmesi için bioaktif ve kalitatif özelliklerinin belirlenmesi | S.Ü. BAP |
Gıda Mühendisliği | Prof. Dr. Mehmet AKBULUT | Şalgam Suyunda Bulunan Mayaların İzolasyonu, Moleküler Tanısı ve Starter Kültür Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması | S.Ü. BAP |
Gıda Mühendisliği | Prof. Dr. Mehmet AKBULUT | Doğal kayısı gamının fonksiyonel özelliklerinin ve gıda katkısı olarak kullanılabilirliğinin belirlenmesi | TAGEM |
Gıda Mühendisliği | Prof. Dr. Cemalettin SARIÇOBAN | Sığır Etinin Bazı Teknolojik Özellikleri Üzerine Farklı Seviyelerde Menengiç (Pistacia terebinthus L.) İlavesinin Etkisi | S.Ü. BAP |
Gıda Mühendisliği | Prof. Dr. Cemalettin SARIÇOBAN | Kekik ve Şerbetçi Otu İçeren Yenilebilir Filmlerin Hamburgerlerin Bazı Mikrobiyal ve Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi | S.Ü. BAP |
Gıda Mühendisliği | Doç. Dr. Hacer ÇOKLAR | Fermentasyon Sonrası Ultrason Uygulamasının Şalgam Sularının Bazı Fizikokimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Etkisi | S.Ü. BAP |
Gıda Mühendisliği | Doç. Dr. Hacer ÇOKLAR | Süs Elması (Malus floribunda) Suyu Konsantresinin Bazı Ürünlerde Renklendirici Olarak Kullanılabilirliği | S.Ü. BAP |
Gıda Mühendisliği | Dr. Öğr. Üyesi Kübra ÜNAL | Sığır etinin bazı emülsiyon ve tekstürel özellikleri üzerine keçiboynuzu, akasya ağacı meyvesi ve konjak tozlarının etkilerinin belirlenmesi | S.Ü. BAP |
Gıda Mühendisliği | Dr. Öğr. Üyesi Kübra ÜNAL | Sığır ve tavuk etlerinin fonksiyonel, emülsifikasyon ve mikroyapısal özellikleri üzerine muz albedosunun etkisi | S.Ü. BAP |
Tarım Ekonomisi | Prof. Dr. Zeki BAYRAMOĞLU | Konya İlinde Faaliyet Gösteren Tarım İşletmelerinin Kimyasal Girdi Tedarik Davranışlarının İncelenmesi | S.Ü. BAP |
Tarım Ekonomisi | Prof. Dr. Zeki BAYRAMOĞLU | Tarım İşletmelerinin İnovasyon Algısı ve Sürdürülebilirlik İçin İnovasyon Düzeyinin Belirlenmesi | TÜBİTAK |
Tarım Ekonomisi | Prof. Dr. Zeki BAYRAMOĞLU | Tarım Sektöründe Üretim Faaliyetlerine Göre İstihdam Yapısının Belirlenmesi | S.Ü. BAP |
Tarım Ekonomisi | Prof. Dr. Zeki BAYRAMOĞLU | Arazi Toplulaştırmada Derecelendirme Sürecinin Değerleme Standartları Açısından İncelenmesi Ankara İli Evren İlçesi Örneği | S.Ü. BAP |
Tarım Ekonomisi | Prof. Dr. Cennet OĞUZ | Hazine Arazilerini İşleyen Az Topraklı ve Topraksız Tarım İşletmelerinin Ekonomik Analizi; Konya İli Türkmencamili Örneği | S.Ü. BAP |
Tarım Ekonomisi | Prof. Dr. Cennet OĞUZ | Arazi Toplulaştırma Çalışması Yapılan Tarım İşletmelerinin Ekonomik Analizi ve Memnuniyet Düzeyinin Belirlenmesi; Konya İli Abditolu Örneği | S.Ü. BAP |
Tarım Ekonomisi | Prof. Dr. Cennet OĞUZ | Örtü Altı Yetiştiriciliğinde Güvenli Sebze Üretimine Yönelik Olarak Girdi Kullanım Düzeyi ve Etkinliğinin Ölçülmesi | S.Ü. BAP |
Tarım Ekonomisi | Doç. Dr. Zuhal KARAKAYACI | Beyşehir Gölü Milli Parkının Çevresel Değerlemesi | |
Tarım Ekonomisi | A. ATAİYİBİNER | Marjinal Tarım Alanlarında Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Sürdürülebilirliğe Katkı Sağlanması | MEVKA |
Tarım Ekonomisi | A. AYGÜN | Gezinme Alanındaki Farklı Bitki Çeşitlerinin Serbest Dolaşımlı Sistemde (Free-Range) Yetiştirilen Yumurta Tavuklarının Bazı Performans, Yumurta Kalite, Davranış Özelliklerine ve Bitki Yararlanma Durumlarına Etkileri |
|
Tarım Makinaları ve Tek. Müh. | Prof. Dr. Haydar HACISEFEROĞULLARI | Siyah Havucun Sırta Ekiminde Uygulanan Farklı Ekim Tekniklerinin Sıra Üzeri Bitki Dağılım Düzgünlüğüne ve Siyah Havucun Bazı Fiziko-Kimyasal Özelliklerine Etkisi (Araştırmacı: Arş. Gör. Keziban YALÇIN DOKUMACI) | ÖYP |
Tarım Makinaları ve Tek. Müh. | Prof. Dr. Hüseyin ÖĞÜT | Konya İlinde Buğday Tarımında Hassas Tarım Uygulamaları | TAGEM |
Tarım Makinaları ve Tek. Müh. | Prof. Dr. Hakan Okyay MENGEŞ | Motorin ve Aspir Biyodizeli Karışımlarına İlave Edilen Bazı Katkı Maddelerinin Yakıt Özellikleri, Motor Performansı ve Emisyon Değerlerine Etkilerinin Belirlenmesi | S.Ü. BAP |
Tarımsal Yapılar ve Sulama | Doç. Dr. Duran YAVUZ | Farklı Anaçlar Üzerine Aşılanmış Karpuzun Kısıtlı Sulama Koşullarında Verim Ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi | S.Ü. BAP |
Tarımsal Yapılar ve Sulama | Doç. Dr. Duran YAVUZ | Çerezlik Kabakta Kurağa Tolerant Genotiplerin Belirlenmesi ve Kuraklığa Tolerans Mekanizmasının Agronomik Yöntemlerle Araştırılması | S.Ü. BAP |
Tarımsal Yapılar ve Sulama | Dr. Öğr. Üyesi Mehmet ŞAHİN | Yeşil Alanların Sulanmasında Toprak Altı Damla Sulama Yönteminin Kullanım Olanaklarının Araştırılması | S.Ü. BAP |
Tarımsal Yapılar ve Sulama | Dr. Öğr. Üyesi İlknur KUTLAR YAYLALI | Damla Sulama ile Sulanan Havuç Bitkisinde, Farklı Lateral Aralığı ve Sulama Programlarının Verim ve Kalite Üzerine Etkileri | S.Ü. BAP |
Tarımsal Yapılar ve Sulama | Dr. Öğr. Üyesi Sinan SÜHERİ | Bazı Taze Fasulye Çeşitlerinde Su - Verim İlişkilerinin Belirlenmesi | S.Ü. BAP |
Tarla Bitkileri | Prof. Dr. Ercan CEYHAN | Orta Anadolu Şartlarına Uygun Yüksek Tane Verimli ve Kaliteli Kuru Fasulye Hatlarının Geliştirilmesi | BAP |
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme | Sulu ve Kuru Şartlarda Yetiştirilen Bitkiler İçin Uygun Sıvı Kimyasal Gübrelerin Üretilip Geleneksel Katı Kimyasal Gübrelerle Etkinliklerinin Karşılaştırılması ve Sıvı Gübre Kullanımı İçin Uygun Makinelerin Geliştirilmesi | TAGEM | |
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme | Konya Yöresinde Kuru ve Sulu Şartlarda Ekmeklik Buğdaya Azotlu Gübre Önerisinde Kullanmak İçin Toprak İnorganik Azotunun Yeterlilik Sınırlarının ve Kalibrasyon Eşitliklerinin Belirlenmesi | TÜBİTAK | |
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme | Poaceae familyasının bazı cinslerine ait bazı türlerde bor toksisite toleransı ile ilişkili gen ailesinin tanımlanması ve Arabidopsis thaliana’da fonksiyonel karakterizasyonu | TÜBİTAK | |
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme | Organik ve Konvansiyonel Tarım Yapılan Isparta Yağ Gülü (Rosa damascena Mill.) Bahçelerinin İnsansız Hava Araçları (İHA) ile Verim Tahmin Modellerinin Üretimi | TÜBİTAK | |
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme | Bor Noksanlığı ve Toksisitesi Koşullarında Selenyum Uygulamalarının Farklı Bitkilerin Temel Fizyolojik Biyokimyasal ve Anatomik Özelliklerinde Meydana getirdiği Değişimlerin Araştırılması | TÜBİTAK | |
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme | Nitrata Hassas Bölgelerin Belirlenmesi | TÜBİTAK | |
Zootekni | Yumurta Tavuklarında IGF-1 Ve IGF-1R Gen Bölgeleri Polimorfizmi Ve Yumurta Verimi İle İlişkisi | BAP | |
Zootekni | Gezinme Alanındaki Farklı Bitki Çeşitlerinin Serbest Dolaşımlı Sistemde (Free-Range) Yetiştirilen Yumurta Tavuklarının Bazı Performans, Yumurta Kalite, Davranış Özelliklerine ve Bitki Yararlanma Durumlarına Etkileri | TÜBİTAK | |
Zootekni | Free-Range sisteminde Gezinme Alanındaki Farklı Bitki Çeşitlerinin Yumurta Kabuk Mikrobiyal Yükü Üzerine Etkisi | BAP | |
Zootekni | Farklı Sistemlerde Yetiştirilen Yumurta Tavuklarının Yumurta Verimi, Yumurta Kalitesi, Kabuk Mikrobiyal Yükü ve Ekonomik Analiz Yönünden Karşılaştırılması | BAP | |
Zootekni | Konya İlinin Farklı Bölgelerinde Yetiştirilen Bal Arısı ile Üretilen Bal ve Polende Ağır Metal Düzeyi ve Bazı Fiziko-Kimyasal Özelliklerin Belirlenmesi | BAP | |
Zootekni | Dağlıç Koyunlarının Hasmer ve Hasak Tipi Koçlarla Melezlenmesi ile Elde Edilen Kasaplık Kuzuların Besi Performansı ve Karkas Özellikleri | ||
Zootekni | Yetiştirici Şartlarında Suni Merada ve Entansif Beslenen Kuzuların Besi ve Karkas Özelliklerinin Karşılaştırılması | ||
Zootekni | Tavuk Gonadotropin Salgılamayı Sağlayan Hormonun Japon Bıldırcınlarında Gonadotropin Salgısı ve Kuluçka Sonuçları Üzerine Etkisi | BAP | |
Zootekni | Gonadotropin salgılamayı sağlayan hormonun (GnRH) Japon bıldırcınlarında cinsi olgunluk yaşına etkisi | BAP | |
Zootekni | Kuluçkalık Bıldırcın Yumurtalarına Depolama Öncesi Gam Arabik Uygulamasının Kuluçka Sonuçları ve Civciv Performansı Üzerine Etkileri | BAP | |
Zootekni | Farklı Yumurta Üretim Sistemlerinden Elde Edilen Yumurtaların Campylobacter Yönünden Karşılaştırılması | ||
Zootekni | Farklı Yetiştirme Sistemlerinden Elde Edilen Yumurtaların Kalite Özelliklerinin Karşılaştırılması | BAP | |
Zootekni | Farklı Yetiştirme Sistemlerinden Elde Edilen Yumurtaların Farklı Sıcaklıklarda Depolanmasının Yumurta Kalitesi Üzerine Etkisi | BAP | |
Zootekni | Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Çiftliğinde Şinşilla Yetiştirme Olanakları | BAP | |
Zootekni | Süt Sığırlarında Kekik Katkılı Karma Yem Üretimi | TÜBİTAK | |
Zootekni | Farklı Seviyelerde Anason Tohumu İçeren Rasyonların Damızlık Japon Bıldırcınlarının (Coturnix coturnix japonica) Peformansı, Yumurta Kalitesi, Kemik Mineralizasyonu Ve Üreme Parametrelerine Etkisi | BAP | |
Zootekni | Büyüyen Bıldırcın Rasyonlarına Farklı Seviyelerde İlave Edilen Polenin Performans Ve Kan Parametrelerine Etkisi | BAP | |
Zootekni | Rasyona Lavanta Esansiyel Yağı İlavesinin Yumurtlayan Bıldırcınlarda Performans, Yumurta Kalitesi Ve Serum Parametreleri Üzerine Etkisi | BAP | |
Zootekni | Pamuk Tohumu Küspesi İçeren Rasyonlara Probiyotik+Enzim Karışımı İlavesinin Yumurta Tavuklarında Performans, Yumurta Kalitesi, Yumurta Raf Ömrü, Kan Hematolojisi, Serum Biyokimyası Ve Karaciğer Histolojisi Üzerine Etkisi | BAP | |
Zootekni | Muz (Musa acuminata) Sera Atıklarının Yumurtacı Bıldırcın Rasyonlarında Yem Katkısı Olarak Kullanım Olanakları | BAP | |
Zootekni | Broyler Rasyonlarında Kenevir Ham Yağı Kullanımı | BAP | |
Zootekni | Bıldırcın Büyütme Rasyonlarında Sarı Mısır Yerine Renkli Mısır Kullanımı Üzerine Bir Araştırma | BAP |