HIZLI ERİŞİM
Yazım Kuralları
Selçuk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Dergisi'ne gönderilen makalelerin kabul edilebilmesi için aşağıdaki biçimsel şartları taşıması gerekmektedir.
 
 
1. Makalenin Gönderilme Usûlü
Hazırlanan çalışmalar, DergiPark üzerinden sisteme yüklenmek suretiyle dergi editörlüğüne iletilmelidir. Hakem incelemesi dahil tüm aşamalar DergiPark sistemi üzerinden yürütülecektir.
Selçuk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Dergisi’ne DergiPark sistemi dışından makale kabul edilmez.
 
2. Makalede Bulunması Gereken Alanlar
Yazar adı, ana başlığın altına sağa dayalı olarak akademik unvanla beraber “Adı SOYADI” biçiminde yazılmalıdır.
Eserlerini yayınlatmak isteyen yazarlar, “ORCID” numarası alıp bunu kişisel bilgileri (Ad-Soyad, Akademik veya Mesleki Unvan, E-posta Adresi) ile birlikte * işareti kullanarak dipnota yazmalıdır. “ORCID” numarası, https://orcid.org/ adresinden alınabilir.
Gönderilen makalelerin başına, makalenin Türkçe ve yabancı dildeki adı, en az 100, en fazla 150 kelimelik Türkçe ve yabancı dilde özeti ile beş adet anahtar kelime (Keywords) eklenmelidir.
Çalışmanın sonunda mutlaka yararlanılan kaynaklara yer verilmelidir.
 
3. Sayfa Yapısı
Üstten, alttan ve yanlardan 2’şer cm olmalıdır.
Bu şekilde hazırlanan yazılar 50 sayfadan fazla olmamalıdır.
 
4. Metin Yazıları
''Palatino Linotype'' karakteri ile 11 punto tek satır aralığı, ilk satırı özel 1 cm değerinde paragraf, paragraf arası boşluklar öncesi ve sonrası 3 nk olmak üzere iki yandan hizalı yazılmalıdır.
Başlık 1 biçimi sadece yazının ana başlığı için kullanılmalıdır.

5. Dipnotlar
Makale ile aynı yazı karakteri, 9 punto, Tek satır aralığı, 0,7 asılı, paragraf sonrası 3 nk boşluk biçiminde yazılmalıdır.
Yazılarda dipnotlar otomatik olarak ve her sayfa altında verilmeli, dipnotların yazımında genel olarak KİTAPLARDA; Yazar SOYADI, Adı, Kitap Adı, (varsa) Baskı sayısı, (varsa) Çeviren (veya Editör) SOYADI, Adı, Basım yeri, yılı ve sayfa; MAKALELERDE; Yazar SOYADI, Adı, “Makale Adı” (tırnak içerisinde), Yayın Adı, Cilt, Sayı, yılı ve sayfa; aynı esere yapılan ikinci ve müteakip atıflarda Yazar soyadı ve sayfa biçiminde kısa format kullanılabilir.
 
6. Makalenin daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış veya yayımlanmak üzere gönderilmemiş olması gerekir.

7. Yazarlara telif hakkı ödenmeyecektir. Yazarlar, yayımlanan yazılar üzerinde Selçuk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu'nun, her türlü formatta yayımlamak dâhil, tüm yayın haklarına sahip olduğunu kabul ederler.

Bu şartları taşımayan başvurular kabul edilmeyecektir.

68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu