HIZLI ERİŞİM
Yüksekokul Müdürü

Meslek Yüksekokulu Müdürümüz

Dr. Öğr. Üyesi Arif Behiç ÖZCAN / Özgeçmiş


Dr. Öğr. Üyesi Arif Behiç ÖZCAN,

1979 yılında Kadınhanı’nda doğdu. Lisans eğitimini 1996-2000 yıllarında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı.

 2004 yılında, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı’nda “Uluslararası Güvenlik ve ABD’nin Güvenlik Stratejileri” teziyle yüksek lisansını tamamladı.

2011 yılında ise yine aynı anabilim dalında, hazırladığı “Batılılaşma Döneminde Osmanlı Devleti’nin Doğu Politikaları” teziyle doktorasını bitirdi. Aynı bölümde öğretim üyesi olarak çalışmaya devam etmektedir.

Arif Behiç ÖZCAN’ın “Uluslararası İlişkilerin Temel Kavramları” kitap editörlüğü, "Batılılaşma Döneminde Osmanlı Devleti’nin Doğu Politikaları" isimli kitabı vardır. Ayrıca diplomasi, uluslararası güvenlik ve Ortadoğu konularında çok sayıda çalışmaları bulunuyor.

Evli ve iki çocuk babası olan; ÖZCAN, iyi derecede İngilizce bilmektedir. 2012-2018 yıllarında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Bölüm ve Dekan yardımcılığı, Farabi ve Erasmus Koordinatörlüğü görevlerini yürütmüştür.

Arif Behiç ÖZCAN, 2020 yılından beri; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kurul üyeliğini ve Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’nü yürütmektedir.

 


Medya
59940
Öğrenci
388798
Mezun
3113
Akademik Personel
4411
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu