HIZLI ERİŞİM
Politikalar

Kalite Politikası

Kalite Yönetim Anlayışı Akademik bağımsızlık, iç ve dış paydaşlara duyarlılık ve evrensel akademik değerlere bağlılık ilkeleriyle hareket eden, Türkiye'nin 2023 hedefleriyle uyumlu bilimsel katkı ve enerjiye sahip bir kalite yönetim anlayışımız bulunmaktadır. Üniversitemizin her birimi, ulusal ve uluslararası alanda tanınan, saygın, yenilikçi ve rekabetçi bir dünya üniversitesi olma vizyonu doğrultusunda, kurumumuzun misyonuna uygun stratejik planlar oluşturur. Bu planlar, belirlenen hedef ve amaçlara ulaşmak için gerekli olan eylemleri içerir ve bu eylemlerin uygulanması titizlikle yönetilir. Gerçekleştirilen çalışmaların amaçlara ne derecede ulaştığı, nesnel verilere dayalı olarak analiz edilir, iyileştirilir ve bu süreç sonuçları performans ölçütleriyle takip edilerek sürdürülebilir gelişim sağlanır.

Eğitim ve Öğretim Politikası

Yüksekokulumuz ISCED (Uluslararası Eğitim Standardı Sınıflandırması) Projesi çerçevesinde yeni program ve bölüm adlarına göre Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümüne bağlı Tıbbi Laboratuvar Teknikleri (N.Ö-İ.Ö), Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (N.Ö-İ.Ö), Anestezi, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama (12.05.2011 tarihinde YÖK Genel Kurulu kararı ile kapatılmıştır) ve 2012-2013 öğretim yılında açılan İlk ve Acil Yardım programları, 2013 yılında açılan Ameliyathane Hizmetleri, Odyometri ve Diyaliz programları, 2014 yılında açılan Fizyoterapi programı ile Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümüne bağlı Çocuk Gelişimi programı (N.Ö-İ.Ö), 2011-2012 öğretim yılında açılan Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümüne bağlı Yaşlı Bakımı programı ve 2014 yılında açılan Terapi ve Rehabilitasyon bölümüne bağlı Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon programı olmak üzere toplam 4 bölüme bağlı 11 program ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Meslek Yüksekokulumuz, geniş bir mesleki eğitim yelpazesine ev sahipliği yapmakta ve temel bilimler alanında araştırmacı, yenilikçi, lider, girişimci ve insani değerlere saygılı bireyler yetiştirmeyi ana amaç edinmiştir. Kamu ve sağlık sektörlerinde etkin rol alacak sağlık elemanı yetiştirme vizyonuyla, önlisans ve lisansüstü programlarında kaliteli ve dinamik bir eğitim anlayışını benimseyerek faaliyetlerini sürdürmektedir. Meslek Yüksekokulumuz, çağın gerektirdiği yeniliklere ayak uydurarak ulusal ve uluslararası alanda tanınma ve saygınlık kazanmayı hedeflemekte, eğitim araçları ve laboratuvar donanımlarını teknolojik yeniliklerle sürekli güncellemeyi ve geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu bağlamda, öğrencilerini toplumun değişen ihtiyaçları doğrultusunda en iyi şekilde hazırlamak için eğitim ve öğretim stratejilerini sürekli olarak yenilemektedir. Meslek Yüksekokulumuz, aynı zamanda, güçlü akademik kadrosuyla bilimsel araştırmalarda öncü olmayı, teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeyi ve temel bilimlerde ulusal ve uluslararası alanda etkili olmayı hedefleyen eğitim ve öğretim politikalarını benimsemektedir.

Yüksekokulumuz 2008-2009 Eğitim-Öğretim Bahar yarıyılı itibari ile Kampüs alanı içerisinde merkezi konumda, 3 katlı ve 3276 m² kapalı alana sahip yeni binasında hizmet vermektedir. Yüksekokulumuz 10 Derslik, 1 Mikrobiyoloji Laboratuvarı, 1 Kimya-Biyokimya Laboratuvarı, 1 Öğrenci Uygulama Laboratuvarı, 1 İlk ve Acil Yardım Uygulama Laboratuvarı, 1 Uygulama Ambulansı, 1 Ameliyathane Hizmetleri uygulama laboratuvarı, 1 Odyometri Laboratuvarı, 1 Fizyoterapi Laboratuvarı, 1 Fizyoloji ve Biyokimya Laboratuvarı olmak üzere yeterli donanıma sahiptir. Ayrıca teorik ve uygulamalı eğitimlerde başta Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi olmak üzere diğer kamu hastane ve kuruluşlarının imkânlarından da faydalanılmaktadır

Uluslararasılaşma Politikası

11 farklı bölümü barındıran Meslek Yüksekokulumuz, uluslararası alanda tanınma ve dünya çapında öğrenciler tarafından tercih edilme hedefiyle önemli politikalar benimsemiştir. Asya ve Avrupa başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanından öğrencilerle kültürel, sosyal ve akademik anlamda zengin bir etkileşim içinde olmayı amaçlar. Bu kapsamda, öğrenci ve akademisyen hareketliliğini teşvik ederek, küresel öğrenme ve paylaşıma olanak tanımak ve bu yöndeki faaliyetleri genişletmek temel önceliklerimizdendir.

Meslek Yüksekokulumuz, öğretim üyelerinin uluslararası arenada tanınmış diğer üniversitelerle işbirliği yapmalarını, bilimsel çalışmalar yürütmelerini teşvik ederek hem Türkiye'nin hem de kurumumuzun uluslararası alandaki prestijini artırma çabasındadır. Bu amaçla, uluslararası projelerin geliştirilmesini desteklemekte, öğrenci ve öğretim üyelerinin Erasmus ve benzeri değişim programlarına katılımını artırmayı hedeflemekteyiz. Lisans ve lisansüstü öğrencilerimizin yurtdışında staj yapmalarını veya araştırma gerçekleştirmelerini özendirecek faaliyetler düzenlemekte, uluslararası düzeyde eğitim standartlarına uygun programlar sunabilmek için çeşitli üniversitelerle işbirlikleri kurarak anlaşmaların sayısını artırmaktayız.

 Toplumsal Katkı Politikası

Meslek Yüksekokulumuz, önlisans ve lisansüstü programları aracılığıyla ülke ve dünya ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde eğitim ve öğretim sağlayarak, mezunlarının toplumun çeşitli alanlarında ortaya çıkan ihtiyaçlara etkili çözümler sunabilmesini hedefler. Güçlü ve kaliteli akademik kadrosu ile öğrenci potansiyelini birleştirerek toplumun farklı sorunlarına yenilikçi yaklaşımlar geliştirmek, Meslek Yüksekokulumuzun Toplumsal Katkı Politikasının temel taşını oluşturmaktadır.

Araştırma Politikası

Selçuk Üniversitesi Meslek Yüksekokulu olarak, yıllar boyunca içimizde yetişen araştırmacıların hem ülkemizin ihtiyaçlarına yönelik hem de kişisel ilgi alanlarına bağlı olarak şekillenen araştırma öncelikleri doğrultusunda, akademik birikime uygun ve multidisipliner çalışmaları ön plana çıkaran bir araştırma politikası geliştirilmiştir. Bu çerçevede, yüksekokulumuz bünyesindeki çeşitli bölümler aracılığıyla farklı disiplinlerden gelen araştırma gruplarının bir araya gelmesini teşvik ederek, multidisipliner çalışmaların artırılması ve yüksek katma değerli sonuçların elde edilmesi yönünde planlamalar yapılmaktadır. Yüksekokulumuz, sadece kendi bünyesindeki bölümlerle sınırlı kalmayıp, diğer meslek yüksekokulları ve fakültelerde ortaya çıkan problemlere, ihtiyaçlara ve çözüm yollarına yönelik olarak araştırmacıların disiplinler arası iş birliği yapmalarına öncülük etmektedir.

Meslek Yüksekokulumuzda 9 araştırma ve öğrenci laboratuvarı bulunmakta, bu da hem önlisans hem de lisansüstü öğrencilerimize uygulamalı çalışma ve araştırma imkanı sunmaktadır. Ayrıca, önlisans öğrencilerimize yüksekokulumuz ve Konya'daki devlet ve vakıf hastaneleri, özel ticari kuruluşlar, MEB'e bağlı okullar, farklı il/ilçe Müdürlüklerine bağlı huzur evi ve bakım evi ile Rehabilitasyon merkezlerinde staj olanakları sunularak, politikamızın başarıyla uygulanması desteklenmektedir.

Sonuç olarak, araştırma politikamız; liyakat, şeffaflık, katılımcılık, ve mükemmeliyetçilik gibi temel değerler ışığında, girişimciliği teşvik etmeyi, nitelikli araştırmacılar yetiştirmeyi, farklı disiplinler arası iş birliğini ve toplumsal sorumluluk bilincini geliştirmeyi, ulusal ve uluslararası düzeyde bilime sürekli katkı sağlamayı amaçlayan bir yaklaşım ile yönetilmektedir.


69499
Öğrenci
390268
Mezun
3161
Akademik Personel
4364
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu