Hakkında

HAKKINDA

Sağlık Yüksekokulu Bakanlar Kurulunun 02.11.1996 Tarih ve 22805 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan kararı gereğince Selçuk Üniversitesi bünyesinde kurulması kabul edilmiş olan, ancak fiziki şartların eksikliği nedeniyle daha önce açılamamış olan Akşehir Sağlık Yüksekokulunun Eğitim Öğretime başlaması için gerekli olan şartlar 2006-2007 Eğitim döneminde sağlanmıştır. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünün Akşehir Sağlık Yüksekokulunda faaliyete geçirilmesi, bünyesinde Hemşirelik Bölümü açılması, 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılında 40 Öğrenci alınması 13/04/2006 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında incelenmiş ve 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanunla değişik 7/h Maddesi ile 2809 Sayılı Kanunun 6 . Maddesi Uyarınca, söz konusu teklif uygun görülmüştür. 2006-2007 Eğitim Öğretim Yılında Hemşirelik Programı 41 öğrenci alarak Lisans Eğitimine Akşehir Belediyesinin Yüksekokulumuza tahsis edilen Belediye binasında başlamıştır. 27 Ekim 2008 tarihinden itibaren Akşehirli işadamı Sayın Kadir Yallagöz tarafından yaptırılan yeni binasında eğtim öğretime devam etmektedir. Hemşirelik programı Akşehir Sağlık Yüksekokulu, Akşehir Devlet Hastanesi, Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi, Sağlık Ocakları, Huzur Evi, Rehabilitasyon Merkezleri, Özel Eğitim Okulları içerisinde yürütülecektir. Programın amacı, günlük yaşam içinde insanı ve insan sağlığını etkileyebilecek her türlü gelişim ve değişmelere duyarlı olacak ve bunları verdiği hizmette göz önünde bulunduracak, sağlıklı ya da hasta bireylerin her ortamda hemşirelik bakım gereksinimlerini saptayabilecek. Bu gereksinimleri mesleki standartlar düzeyinde karşılayabilmek için gerekli olan hemşirelik bakımını planlayabilecek, uygulayabilecek ve değerlendirecek, aynı zamanda sağlık ekibinin etkin ve etkili bir üyesi olarak rol ve işlevlerini yerine getirecektir.