HIZLI ERİŞİM

Kadir Yallagöz

Kadir YALLAGÖZ

 

 

1936 tarihinde Konya’nın Akşehir ilçesinde doğdu. 1950 Yılında İstanbul’un Eminönü ilçesinde Akşehir Palas Otelinde memur olarak iş hayatına başladı, fakat babasının isteği üzerine bir donem terzi çırağı olarak çalıştı terzi kalfası olduğunda askerlik donemi gelmişti

    1956-1958 yılları arasında askerlik vazifesini yerine getirdi. Ancak otelcilikten daha fazla ayrı kalamayacağından sektöre ayrılmamak üzere geri döndü.

    1958 yılında hayat arkadaşı Sayın Mualla YALLAGÖZ hanımla evlendi. İki oğlu oldu. Bu süre içerisinde turizme ait bağımsız iş yapma aşkı tetiklendi. Akşehir Palas Oteli ile Turizm Sektörüne giren Kadir YALLAGÖZ istikrarlı ve başarılı giden iş hayatı içerisinde kendinden emin adımlarla yeni yatırımlara yöneldi. İş hayatına iki oğlu Sayın İlker YALLAGÖZ ve Sayın Taner YALLAGÖZ ile devam ederek vizyonel bakış açısı ve güç birliği ile İstanbul da tarihi yarımadada bir çok ilklere imza atarak, öncülük ederek yoluna devam etti.

    1971 yılında Yerli konukların tercihi Olimpiyat Oteli ile başladığı Otelcilik hizmeti ile Sektörde ilerlemeye devam etti.

    1981 yılında Ford Bayiliği yapmak üzere Erkaya Otomotiv AS ye ortak oldu. Bu girişim, aynı zamanda gelecekte oğulları ile birlikte yapacakları otomotiv sektörü ile ilgili yatırımında ilk adımı oldu.

    Kadir YALLAGÖZ ,Olimpiyat Oteli ile başlayan otelcilik sevdasını, ailenin 2. Kuşağının da 1985 yılında yönetime aktif katılımıyla birlikte sürdürdü.

    1996 yılında da çekici ve zarif yapısıyla Romance Oteli,

    1998 yılında Grubun Sultanı olarak anılan Yaşmak Sultan Oteli,

    2010 yılında grubun en yeni ve özel temalı oteli Hotel Sultania ‘yı, misafirlerin hizmetine sunarken,yine,

    2010 yılında Doğan grubu ortaklığı ile yepyeni bir proje olan Automall Oto Galericiler Sitesi & Mall City Residance yatırımı ile de iş yaşamında varlığının ve saygınlığının haklı gururunu yaşamaktadır.

   Koç Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu, Amerika’da Turizm İşletmeciliği üzerine eğitim almış ve işletmede ailede 3. Kuşakdan aktif bir çalışan olarak görev alan bir, Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğrenci olan bir, yine Koç Ünşversitesi İşletme Bölümünde okuyan bir ve Şişli Terakki Lisesi 3. Sınıfta okuyan bir olmak üzere toplam dört güzel toruna sahip, YAŞMAK HOTELS Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kadir YALLAGÖZ, 2009 yılında inşaatını yaparak Akşehirlilere hediye ettiği AKŞEHİR KADİR YALLAGÖZ SAĞLIK YÜKSEKOKULU ve her yıl pek çok öğrenciye verdiği eğitim bursuyla sosyal sorumluluk alanındaki örnek girişimleriyle de varlığını hissettirdi. Kadir YALLAGÖZ 2011 yılında İstanbulda vefat etmiştir.


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu