HIZLI ERİŞİM
Hakkında

S.Ü. Rektörlüğüne bağlı Yabancı Diller Öğretim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (YADAM)  28.10.1995 tarih ve 22447 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan S.Ü. Yabancı Diller Öğretim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (YADAM) yönetmeliği ile yürürlüğe girmiştir.  Yabancı Diller Yüksekokulu; Yükseköğretim Kurulunun 7 Ağustos 2000 gün ve 24133 sayılı yazısı ile kurulmuş olup daha önce YADAM tarafından sürdürülen bazı faaliyetler özellikle hazırlık sınıflarının öğretimini üstlenmiştir. Üniversitemizin ortak zorunlu ve zorunlu hazırlık ile isteğe bağlı hazırlık programlarını yürütmektedir.

MİSYON

Selçuk Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Hazırlık Programında, Selçuk Üniversitesine bağlı Fakülte, Yüksekokul,  Meslek Yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilere bir yıl süre ile haftada 24 saat olmak üzere yabancı dil (İngilizce, Arapça, Almanca, Fransızca ve Rusça) eğitimi 5 beceri üzerinden sunulmaktadır.  Öğrencilerin, yabancı bir dil edinimi ile onların dil ve kültürel gelişimine, kendi kültürel değerlerinin bilincine varmalarına katkı sağlaması yabancı dil öğretiminin ilkeleri arasında görülmektedir. Öğrenci merkezli, kalite odaklı eğitimi sistemimizi sürekli geliştirirken paydaşlarımızla işbirliği içerisinde ve etik ilkelere bağlı kalarak çalışmaktayız.

Küreselleşen dünyada yabancı dilin önemini kavrayan, farklı dil ve kültürler ile eleştirel düşünebilen, iletişim kurabilen ve bilimsel gelişmeleri öğrendikleri yabancı dil ile ülkemize aktarabilen, küreselleşen dünyanın gerektirdiği dil yeterliliklerine sahip, alanında uzman, hem sözlü hem yazılı çeviri alanında yetkinleşmiş, alanının terminolojisine hâkim bireyler yetiştirmek Yabancı Diller Yüksekokulunun başlıca amaçlarıdır.

VİZYON

Yüksekokulumuz üniversitemiz vizyonuna uygun olacak bir şekilde, ulusal ve uluslararası platformlarda, güncel eğitim öğretim yöntemlerini kullanarak, bir yandan öğrencileri yabancı dil edinimi ve kullanımı konusunda yeterli kılmak, diğer yandan da yüksekokulumuz öğretim görevlilerinin mesleki becerilerini geliştirme konusunda eğitim ve destek verme hedeflemektedir. Bunun çıktısı olarak da, öğretim görevlilerinin araştırma projeleri hazırlamaları ya da bu tür projelere katılımlarına fırsat sağlanacak ve destek verilecektir.

Öğrencilerimize kendi üniversitemizdeki programları olduğu kadar yurtdışındaki üniversite programlarını da takip edebilecek düzeyde akademik yabancı dil konusunda kendilerini geliştirmeleri için ortam hazırlanacaktır.  Nitelikli, alana hakim, kendinden emin, etik değerlere bağlı ve aynı zamanda diğer disiplinlerle çalışmaya açık bireyler yetiştirilmesi hedeflenmektedir.


68203
Öğrenci
380927
Mezun
3128
Akademik Personel
4331
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu