Hakkında

Yüksekokulumuz 09.02.1989 tarihinde yapılan Yükseköğretim toplantısında, Konya Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Sağlık Programlarının ayrılması ile kurulmuş ve 1989-1990 öğretim yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Başlangıçta Hemşirelik, Tıbbi Laboratuvar Programları bulunan Yüksekokulumuz, 1992 yılında Ebelik, 1998 yılında Radyoloji Programlarının açılması ile gelişimini sürdürmüştür. 1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında, Sağlık Yüksekokulunun kurulması ile Hemşirelik ve Ebelik programlarını bu okula devreden Yüksekokulumuz, Tıbbi Laboratuvar (Normal ve İkinci Öğretim) ve Radyoloji (Normal ve İkinci Öğretim) Programları ile eğitim-öğretimini sürdürmüştür. 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında Anestezi Teknikerliği ve Tıbbi Mümessillik ve Pazarlama programlarının açılması ve üniversitemiz Sosyal Bilimler MYO bünyesindeki Çocuk Gelişimi programının aktarılması ile program sayısı 5e yükselmiştir. Yüksekokulumuz ISCED (Uluslar arası Eğitim Standardı Sınıflandırması) Projesi çerçevesinde yeni program ve bölüm adlarına göre Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümüne bağlı Tıbbi Laboratuvar Teknikleri(N.Ö-İ.Ö), Tıbbi Görüntüleme Teknikleri(N.Ö-İ.Ö), Anestezi, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama (12.05.2011 tarihinde Yök Genel Kurulu kararı ile kapatılmıştır) ve 2012-2013 öğretim yılında açılan İlk ve Acil Yardım programları,2013 yılında açılan Ameliyathane Hizmetleri, Odyometri ve Diyaliz programları, 2014 yılında açılan Fizyoterapi programı ile Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümüne bağlı Çocuk Gelişimi programı(N.Ö-İ.Ö), 2011-2012 öğretim yılında açılan Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümüne bağlı Yaşlı Bakımı programı ve 2014 yılında açılan Terapi ve Rehabilitasyon bölümüne bağlı Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon programı olmak üzere toplam 4 bölüme bağlı 11 program ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Yüksekokulumuz 2008-2009 Eğitim-Öğretim Bahar yarıyılı itibari ile Kampus alanı içerisinde merkezi konumda, 3 katlı ve 3276 m² kapalı alana sahip yeni binasında hizmet vermektedir. Yüksekokulumuz 10 Derslik, 1 Mikrobiyoloji Laboratuvarı, 1 Kimya-Biyokimya Laboratuvarı, 1 Öğrenci Uygulama Laboratuvarı, 1 İlk ve Acil Yardım Uygulama Laboratuvarı, 1 Uygulama Ambulansı, 1 Ameliyathane Hizmetleri uygulama laboratuarı,1 Odyometri Laboratuvarı olmak üzere yeterli donanıma sahiptir. Ayrıca teorik ve uygulamalı eğitimlerde başta Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi olmak üzere diğer kamu hastane ve kuruluşlarının imkânlarından da faydalanılmaktadır.