HIZLI ERİŞİM
Müdür Mesajı

Sevgili Öğrencilerimiz, Akademik ve İdari Personelimiz ve Değerli Ziyaretçiler,

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuza hoş geldiniz.

Yüksekokulumuz 09.02.1989 tarihinde yapılan Yükseköğretim toplantısında, Konya Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Sağlık Programlarının ayrılması ile kurulmuş ve 1989-1990 öğretim yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Başlangıçta Hemşirelik, Tıbbi Laboratuvar Programları bulunan Yüksekokulumuz, 1992 yılında Ebelik, 1998 yılında Radyoloji Programlarının açılması ile gelişimini sürdürmüştür. Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri, Sağlık Bakım Hizmetleri, Terapi ve Rehabilitasyon ve Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü ve bu bölümlere bağlı 11 program ile eğitim-öğretime devam etmekteyiz.

Teknolojinin ve bilimin hızla ilerlediği günümüzde, alanında uzman, genç, dinamik akademik kadromuzla öğrencilerimize her türlü desteği sağlamaktayız. Eğitim, sağlık, çevre ve araştırma alanlarında en iyi olmayı hedefleyerek, etik değerlere, manevi değerlere sahip, donanımlı ara eleman yetiştirmek amaçlarımız arasındadır.

Öğrencilerimizin sadece mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda eleştirel düşünme, problem çözme ve takım çalışması gibi yetkinliklerini de artırmalarını hedefliyoruz.

Yüksekokulumuz 10 Derslik, 1 Mikrobiyoloji Laboratuvarı, 1 Kimya-Biyokimya Laboratuvarı, 1 Öğrenci Uygulama Laboratuvarı, 1 İlk ve Acil Yardım Uygulama Laboratuvarı, 1 Uygulama Ambulansı, 1 Ameliyathane Hizmetleri Uygulama Laboratuvarı, 1 Odyometri Laboratuvarı, 1 Çocuk Oyun Terapi Odası olmak üzere yeterli donanıma sahiptir. Ayrıca teorik ve uygulamalı eğitimlerde başta Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi olmak üzere diğer kamu hastane ve kuruluşlarının, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Okul Öncesi Eğitim Kurumlarının imkânlarından da faydalanmaktayız.

Güzel ülkemizin ve tüm insanlığın huzuru ve refahı için öğrencilerimize, tüm akademik ve idari kadromuza başarılarla dolu akademik çalışmalar diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla.

Prof. Dr. Fulya ÖZTAŞ


71335
Öğrenci
390082
Mezun
3181
Akademik Personel
4382
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu