HIZLI ERİŞİM
Sistem Hakkında

Değerli Öğrenciler, 

Meslek Yüksekokulumuz programlarında okumakta olan öğrencilerimiz Endüstriye Dayalı Öğrenme(EDÖ) / Zorunlu Staj başvuru ve işlemlerini STAJ OTOMASYONU SİSTEMİ üzerinden gerçekleştirilecektir.

STAJ OTOMASYONU SİSTEMİ (http://iye.selcuk.edu.tr/) üzerinden Zorunlu Staj başvurusu aşağıdaki işlem adımları izlenerek gerçekleştirilir.

(Not: Geçen sene staj yapanlar ve stajdan geçenlerin sisteme kayıt olmasına gerek yoktur.)

 

ZORUNLU STAJIN YAPILACAĞI İŞYERİ ÖĞRENCİ TARAFINDAN BELİRLENECEKTİR.

(Kamu veya özel sektörde sigortalı olarak çalışan öğrencilerimiz, çalıştıkları işyerlerinde zorunlu stajlarını yapabilirler.)

(Staj Yapılabilecek Yerler için Tıklayınız)

 

1. Aşama: Stajın yapılacağı işyeri bilgileri Staj Otomasyonu Sistemi’ne girilmeli ve kaydedilmelidir.

(İşyeri bilgi girişi hakkında İşyeri Kayıt Kılavuzu’na bakınız.) 

 

2. Aşama: İşyeri kaydı yapıldıktan sonra öğrenci bilgilerinizi otomasyona kaydetmeli ve işyeri tercihini yapmalısınız.

(Öğrenci bilgilerinin girişi ve işyeri tercih işlemi hakkında Öğrenci Giriş Kılavuzu’na bakınız.) 

 

3. Aşama:  SİGORTA BEYANI ve STAJ BAŞVURU FORMUnu eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurup imzaladıktan sonra (ıslak imzalı) her iki belge 

Z07 no’lu odaya teslim edilecektir.

 

4. Aşama: İlgili memurlar tarafından başvuru kontrol edilecektir.

 

5. Aşama: Öğrenciler staj dönemi içerisinde gözlem ve uygulamalarını Staj Defterini Staj Otomasyonu Sistemi üzerinden dolduracaklardır.  Öğrencilere herhangi bir staj defteri evrakı verilmeyecektir. Staj defteri otomasyon sistemi üzerinden doldurulacaktır (staj defteri kılavuzu için tıklayınız). Staj Defteri, ilgil memurların onayından sonra sistemde aktif hale gelecektir.

 

6. Aşama: Öğrenci tarafından oluşturulan Staj Defteri Bölüm Staj Danışmanı tarafından kontrol edildikten sonra Öğrencinin Staj Notu (Başarılı/Başarısız) şeklinde değerlendirildikten sonra Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne liste olarak bildirilecek ve Müdürlük Makamı’nın onayıyla Sisteme not girişi yapılacaktır.

 

Web Sayfamızda konuya ilişkin yapılacak bilgilendirmeleri takip etmenizi, karşılaştığınız sorunlarla ilgili olarak Bölüm Staj Danışmanınızla irtibata geçmenizi, mağduriyet oluşmaması ve emeklerinizin boşa gitmesi gibi bir sonuçla karşılamamak için belirlenen takvim ve adımlara uygun işlemlerinizi gerçekleştirmenizi önemle rica eder, sağlıklı, başarılı ve verimli bir İşyeri Staj Uygulaması geçirmenizi dileriz.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu