HIZLI ERİŞİM
Haberler

SÜ’de Türkiye’deki Gineli Öğrencilerin 20. Genel Kurul Toplantısı yapıldı

 SÜ’de Türkiye’deki Gineli Öğrencilerin 20. Genel Kurul Toplantısı yapıldı

12.02.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ve İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından organize edilen Türkiye’deki Gineli Öğrencilerin 20. Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Sultan Alparslan Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kahraman, Gine Ankara Büyükelçisinin eşi Mme Kande, SÜ Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Ateş, İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Vekili Fatih Cihat Büyükmatür, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, “Bizler Selçuk Üniversitesi ve Türkiye olarak Gine’yi çok seviyoruz, kardeş ülke olarak görüyoruz. Ülkemizde sizleri eşit görüyoruz, içtenlikle seviyor ve takdir ediyoruz. Üniversitemizde Gineli öğrencilerimizin sayısı 14 civarında bulunuyor. Tabii bu sayının ilerleyen yıllarda daha da artacağına inanıyorum. Bu gibi toplantılar, etkileşimler, değerli programlar inşallah ülkemizde özellikle Üniversitemizde ve Konya’daki diğer üniversitelerdeki Gineli öğrencilerimizin ön lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki sayılarını arttıracaktır. Bu toplantıyı düzenleyerek Türkiye’nin dört bir tarafından Gineli kardeşlerimizin burada buluşmasına vesile olan Dış İlişkiler Koordinatörlüğümüze ve İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği yetkililerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.  

Selçuk Üniversitesinin Türkiye’nin ve dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer aldığını vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eken, öğrencilere bilgilendirmelerde bulundu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken ve Gine Ankara Büyükelçisinin eşi Mme Kande birbirlerine plaket ve hediye takdiminde bulundular.

Medya
61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu