17.10.2023 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ile Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Etkinlik kapsamında düzenlenen “100. Yıl Dil ve Kültür Şenliği (Celebrating a Centuriy: Multi Culti Fest)”, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi.
Yabancı Diller Yüksekokulu bahçesinde yapılan Şenliğe Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yılmaz Koç, Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Recai Kuş, Erasmus+ Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Zerrin Savaşan, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, yaptığı konuşmada öğretim elemanlarının bilimsel çalışmaları, öğrencilerin donanımlı şekilde mezun olmaları için ortaya sundukları gayretlerin oldukça değerli olduğunu söyledi. Selçuk Üniversitesinin kimliği ve kültürüyle kıymetli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “Küreselleşen dünyayı takip etmek, anlamak, farklı kültürlerle kaynaşmak çok değerli. İnsanlar; tanımadıklarının, bilmediklerinin düşmanıdır. Ön yargılar her şeyin bariyeridir. Bundan dolayı insanları en güzel tanımanın yolu, iletişim kurma becerisini geliştirebilmekten geçmektedir. İletişim kurabilmek de dil ile birlikte başlar. En iyi eğitimi alan ve dil becerisini geliştiren insanların farklı kültürleri tanıma ve durumları okuyabilmenin yanında daha fazla özgüvenli, dünyayı iyi yorumlayan ve iyi analiz eden bireyler olduklarını gözlemleyebiliyoruz. Bundan dolayıdır ki Selçuk Üniversitesi özgüvenli, güçlü bireyler yetiştirmenin de merkezidir. Bu kapsamda belki de Türkiye’de ender rastlanan yabancı dil bölümlerimiz ve hazırlık sınıflarımız bulunmaktadır. Urducadan Farsçaya, İngilizceden Almanca, Fransızca, Çince, Japoncaya kadar birçok alanda, uluslararası düzeyde eğitim veren 10’un üzerinde bölümümüz ve Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğümüzle dünyayı çok hızlı şekilde takip eden ve uluslararası projeler yapan öğrencilerini bir araya getiren ender üniversitelerden biriyiz.” dedi.
“İŞİMİZİ ZAMANINDA VE KALİTELİ YAPALIM”
Prof. Dr. Aksoy, Türkiye Yüzyılı’nda geleceği daha iyi inşa edecek gençlerin kaliteli yetişmesine emek ve değer verdiklerini kaydederek “Bu emeği, Selçuk Üniversitesi ailesi olarak hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Biz emek harcıyoruz, çünkü memleketimizin sevdalısıyız. 100 yıl önce Cumhuriyeti kuran ecdadımızın ne büyük mücadeleler vererek Cumhuriyeti emanet ettiğini ve etrafımızdaki ateş çemberine de bakacak olursak devletimizin de ne kadar kıymetli olduğunu hep birlikte görüyoruz. O yüzden işimizi zamanında, en kaliteli ve en iyi şekilde yapalım. Diğer toplumlardan devletimizi daha iyi noktalara taşıyalım. Çünkü bizim herkesin umudu olan bir ‘Büyük Türkiye’ idealimiz var. Bunu gerçekleştirmek için de çabalamamız gerekiyor. Selçuk Üniversitesi de bu noktada her zaman gençlerinin, akademisyenlerinin, çalışanlarının yanındadır.” diye konuştu.
Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yılmaz Koç, yabancı dil bölümleri ve yüksekokulların Türkiye'nin dışarıya açılan kapıları arasında yer aldığını ve ilgili ülkelerle köprü vazifesi üstlenen kurumlar olduğunu dile getirdi.
Erasmus+ Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Zerrin Savaşan, programda Cumhuriyetin 100. yılını farklı kültür, dil ve dinlere mensup öğrencilerle kutlamak için bir araya geldiklerini kaydetti.
Sponsor firma ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla yapılan şenlik kapsamında 7 dilde “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi” oratoryosu ve öğrenciler tarafından mini konser gerçekleştirildi. BAP alt yapı projesi çerçevesinde hibrit eğitime uyumlu video board tahta sisteminin bulunduğu stüdyonun açılışı da yapıldı. Daha sonra farklı kültürleri yansıtan dil masaları ile Erasmus+ atölyeleri gezildi.
Şenlikte Grup Tek Yön konseri ve “Bağımlılıkla Mücadele” söyleşisi de gerçekleştirildi.