30.11.2023 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “2. Uluslararası Selçuk Sağlık Bilimleri Kongresi” başladı. 2 gün sürecek ve 100’ü aşkın bildirinin sunulacağı kongrede sağlık alanındaki güncel tartışmalara katkı sunulması hedefleniyor.
Kongre Başkanı, Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan, Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kongrenin açılışında Fakülte olarak öğrencilere bilimsel projeler, sosyal sorumluluk projeleri, insanlık yararına model tasarlama, topluma hizmet projeleri ve Fakülteye bağlı Selçuk Ecza Simülasyon Ünitesi gibi yenilikçi uygulamalarıyla keyifli ve kaliteli bir çalışma ortamı oluşturduklarını söyledi. Sağlığın biyo-psiko-sosyal bir bütünlük hali olduğunu ve bu bütünlükte tedavi çalışmaları kadar koruyucu önleyici çalışmaların da önemli yer tuttuğunu kaydeden Arslan, hizmet ve tedavilerin çok boyutlu olması gerektiğini, sağlığın sürdürülebilirliği ilkelerine değer verdiklerini aktardı.
Arslan; günümüzde iklim ve enerji krizi, savaşlar, yoksulluk, pandemi ve doğal afetler başta olmak üzere sosyal sorunlar ve etkilerinin artarak hissedildiğini belirterek “Sağlık çalışanlarına ve sağlık politikalarının geliştirilmesine olan ihtiyacı gözlemliyoruz. Fakülte olarak hem akademide hem sahada cevap vermek üzere üstümüze düşen görevi yapmaya gayret ediyoruz. Dolayısıyla alanda gerçekleştirilen araştırmaların ve bu araştırmaların paylaşılmasının hayati önem arz ettiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda sağlık politikaları, sağlık eğitimi, sağlık hizmetleri ve sağlık araştırmaları başta olmak üzere sağlık alanına katkıda bulunmak, güncel tartışmalara cevap oluşturmak, alanında uzman araştırmacıları bir araya getirmek amacıyla kongremizi düzenledik. Kongremize Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, ABD, İtalya, Litvanya, Endonezya, Tayvan ve Türkiye’nin 16 ilinden yaklaşık 200 katılımcı katkı sundu. Öğrenciler, sağlık çalışanları, sağlık hizmetleri, hastalar, hastalıklar ve olgu sunumlarının yanı sıra kadın ve çocuklar gibi dezavantajlı gruplara yönelik araştırmaları içeren 100’ü aşkın bildiri sunulacak.” diye konuştu.
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi katkılarıyla gerçekleştirilen kongreye Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kalaycı, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Koplay, yurt içi ve yurt dışından öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı. Teşekkür belgesi takdiminin yapıldığı kongre açılışında Selçuk Üniversitesi Anadolu Kafkas Kartalları Topluluğu gösteri gerçekleştirdi.
Kongrede; acil yardım ve afet yönetimi, beslenme ve diyetetik, çocuk gelişimi, dil ve konuşma terapisi, ebelik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, odyoloji, sağlık yönetimi, sosyal hizmet, hemşirelik, tıp, eczacılık, veterinerlik, biyoloji, diş hekimliği konuları ele alınacak.