HIZLI ERİŞİM
Haberler

Başkan Altay, Selçuk Üniversitesinde öğrencilerle buluştu

Başkan Altay, Selçuk Üniversitesinde öğrencilerle buluştu

15.10.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Gençlik Meclisinin “Üniversite Buluşmaları” etkinliği çerçevesinde Selçuk Üniversitesinde öğrencilerle bir araya geldi.

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haldun Soydal, Genel Sekreter Mustafa Karakışla, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baki Yılmaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Rektör Yılmaz, “Selçuk Üniversitesi; şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sağlama misyonuyla da hareket eden bir kurum. Bu doğrultuda yerel yönetimlerle kurduğumuz güçlü iş birlikleri, hedeflerimize ulaşmada önemli bir destek sağlıyor. Konya Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle de öğrencilerimiz ve akademik kadromuz, nitelikli projeler üretmekte ve şehrimizin gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Nitekim bugün burada düzenlenen güzel buluşma; bilim, eğitim ve toplumsal kalkınma adına atılan adımların somut bir göstergesi. Bu buluşmalar ortak akıl, iş birliği ve birlikte çalışma kültürünü pekiştirmekte büyük önem taşıyor” diye konuştu.

“GENÇLİK VE ÖĞRENCİ HİZMETLERİNDEN FAYDALANIN”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da kendisinin de mezun olduğu Selçuk Üniversitesinde öğrencilerle bir arada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek konuşmasına başladı. Başkan Altay, Konya’ya ilk gelen öğrencilerin “Notlarımı yükseltiyim, bir an önce gideyim” diye düşündüklerini dile getirerek “Ama sonra Konya sizi yavaş yavaş içine çekiyor, değiştiriyor, dönüştürüyor ve Konya’yla ilgili anılarınız, hatıralarınız hem zihninizde kalıyor hem Konya’da yaşamaya devam ediyorsunuz. Onun için üniversiteler bizim için çok kıymetli. 5 üniversitede 120 bine yakın öğrencimiz var ve şehrin insan kaynağına çok büyük bir etki ve katkı sağlıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediyesinin gençlik faaliyetlerinden de bahseden Başkan Altay, gençlerin Kapsül Teknoloji Platformu, Sosyal İnovasyon Ajansı, Genç Kültür Kart’a başvurarak gençlik ve öğrenci hizmetlerinden faydalanmalarını istedi.

KAMPÜS İÇİ ULAŞIM İÇİN OTOBÜS TAHSİS EDİLECEK

Selçuk Üniversitesi kampüsü içerisinde öğrenci ve personelin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir otobüs tahsis edileceğini söyleyen Başkan Altay, ring sorununun bu şekilde çözüleceğini ifade etti. Başkan Altay, öğrencilerin Konya Büyükşehir Belediyesinin markası olan Fera Kafe şubelerinin kampüs içinde açılması için çalışmalara başladıklarını da söyledi.

Üniversite öğrencilerinden şehirden uzak kalmamalarını isteyen Başkan Altay, “Şehrin sokaklarında dolaşmanızı arzu ediyoruz. Çünkü burası çok kadim bir şehir. 10 bin yıldır şehir hayatını devam ettirebilmiş dünyanın ender yerleşim yerlerinden birisinde bulunuyoruz. Bunun tescili de Çatalhöyük. Konya her dönemde Anadolu’da hangi medeniyet hüküm sürüyorsa o medeniyetin en önemli şehirlerinden birisi olmuş. İnce Minareyi, Karatay Medresesi’ni, Alaaddin Camisi’ni, Depo No:4’ü, Darülmülk Sergi Sarayı’ndaki sultanlarımızı görmeden lütfen üniversite hayatınızı tamamlamayın” dedi.

Başkan Altay, programın sonunda öğrencilerle sohbet ederek soruları cevapladı.

Medya
71684
Öğrenci
389871
Mezun
3183
Akademik Personel
4393
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu