HIZLI ERİŞİM
Haberler

Prof. Dr. Karakaya, gıda zehirlenmelerine karşı uyardı

Prof. Dr. Karakaya, gıda zehirlenmelerine karşı uyardı

16.04.2025 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Karakaya,  gıda zehirlenmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Karakaya, tüketicinin etiket okuma alışkanlığı kazanması ve nasıl üretildiğini bildiği ürünlere yönelmesi gerektiğini söyledi.

Son zamanlarda gıda zehirlenmesi olayları sıkça gündeme gelmeye başladı. Bu konuda çalışmalar yapan Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Karakaya tüketicileri uyardı. Üretim koşullarının göz önünde bulundurulması gerektiğini belirten Prof. Dr. Karakaya, “Ülkemizde; sağlık koşullarına, üretim ortamlarında hijyen kurallarına dikkat edilmediği takdirde bu tip riskler karşımıza çıkabiliyor. Tarladan sofraya kadar olan süreçte dikkat edilmesi gereken birçok nokta var. Öncelikle çevre ve tarım bakanlıklarının su ve gübre yönetmeliğine uygun yetiştirilen gıdaların tüketilmesi gerekiyor. Et ürünlerinin elde edildiği ortamların, hijyen kurallarına uygun sağlıklı ortamlar olmasını istiyoruz. Yani elle sağılan sütü değil, makine ile sağılan sütü, hızlı bir şekilde soğutulmuş olarak tercih etmeliyiz. Kombinalar dışında kesilmiş hayvanların etlerinde gıda güvenliği açısından çok ciddi sorunlar vardır. Bu konuda da dikkatli olmamız gerekiyor” diye konuştu.

Karakaya, tüketicilerin sağlık için bazı alışkanlıkları edinmesi gerektiğini belirterek “Tüketicilere en başta etiket okuma olmak üzere birçok alışkanlığı kazandırmamız gerekiyor. Çünkü bazen son tüketim tarihi geçmiş ürünler de satış noktalarından bize ulaşabiliyor. Ya da sağlıksız ürünler satılabiliyor dedi.

Medya
66599
Öğrenci
392243
Mezun
3148
Akademik Personel
4274
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu