HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde tarım ve hayvancılık alanındaki gelişmeler anlatıldı

Selçuk Üniversitesinde tarım ve hayvancılık alanındaki gelişmeler anlatıldı

9.11.2023 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından "Tarımda Dijital Dönüşüm - Dijital Hayvancılık" adlı çalıştay düzenlendi. Dijitalleşme, verimlilik ve kalite artışı gibi konuların ele alındığı çalıştayda 9 bildiri sunuldu.

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tamer Marakoğlu, “Çevre kirliliği, kaynak yetersizliği, doğanın kendini yenileme gücü gibi başlıklar, pandemiyle birlikte çok daha belirgin hale geldi. Pandemi, doğal ve organik gıda arayışının çoğalmasını, insanların endüstriyel ürünlere karşı bakışının değişmesine zemin hazırladı.” diye konuştu.  

YÖK’ün, Selçuk Üniversitesini tarımda dijital teknolojiler konusunda uzmanlaşan üniversite olarak ilan ettiğini hatırlatan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gezgin de “Bütün dünyanın gözü önünde soykırım yaşanıyor. Bu soykırımın nihayetinde hedefinin Türkiye olduğunu düşünüyorum. Eğer hedef Türkiye ise bizim tarımda ve diğer sektörlerde teknolojiyi yakalamamız lazım. Ayaklarımızın üzerinde durmamız lazım. Biz tarımcılar olarak artık inovasyona yenilik getirecek çıktı odaklı araştırmalara yönelmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.  

Açılış konuşmalarının ardından çalıştaya geçildi. Çalıştayda; Süt Sağım Makine ve Tesislerinin Periyodik Testleri ve Deney Raporu’nun Önemi, Süt Hayvancılığının Daha İyi Çevre Yönetimi ve Şeffaflığı İçin Gömülü Sensörlere Sahip Pratik Bir Veri Yönetim Sisteminin Geliştirilmesi, Süt Sığırcılığında Hastalık Teşhis ve Üreme Süreçleri Yönetimi, Elektronik Hayvan Takip Sistemi, Sağım Sistemlerinde Sütölçer Teknolojisindeki Gelişmeler, Allfle Sürü Yönetim Sistemi Yeni Nesil Çiftlik Yönetim Sistemi, Süt Hayvancılığında Dijital Gelişmeler, Tarım ve Hayvancılıkta Otomasyon Kullanımı, Elektrikli Kendi Yürür Yem Karma ve Dağıtma Makinesi ve GPS Kontrollü Katı Ahır Gübre Dağıtma Makinesi başlıklarında sunumlar yapıldı.

68688
Öğrenci
390398
Mezun
3154
Akademik Personel
4354
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu