HIZLI ERİŞİM
Haberler

Fen Fakültesinden 280 öğrenci mezun oldu

Fen Fakültesinden 280 öğrenci mezun oldu

29.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesinde mezuniyet heyecanı vardı. 4 yıllık lisans eğitimlerini tamamlayan 280 öğrenci, belgelerini hocalarından aldı.

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Fen Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni’nin açılış konuşmasını Fakülte Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı yaptı. Fen Fakültesinin ülkenin ihtiyaçlarına duyarlı, sosyal bilince sahip, ileri görüşlü, akıl ve bilimi rehber edinen ve bilimsel bilgiyi üreten ve üretilen bilgiyi paylaşan mezunlar vermeyi amaçladığını belirten Prof. Dr. Küçükkolbaşı, “Bu amaçların gerçekleştirilebilmesi için siz mezunların mezuniyetten sonraki çabaları da önemli. Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var.  Her son yeni bir başlangıçtır, bilinciyle kariyer basamaklarını hızla tırmanacağınıza olan inancımız tam.” diye konuştu.  

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken de “Meslek sahibi olan öğrencilerimiz altın değerinde bir anahtara sahip. Bu anahtarla gerek ülkemizde gerekse yurt dışında açamayacağınız kapı yok. Mezun olan öğrencilerimizi çok önemli fırsatlar bekliyor. Sizleri yetiştiren tecrübeli hocalarımız, ulusal ve uluslararası düzeyde söz ve proje sahibi. Mezun olduktan sonra da kendinizi yetiştirmeye devam edin. Köklü bir üniversite olan Selçuk Üniversitesinin kapıları sizlere her zaman açık.” dedi.

Mezuniyet töreni, dereceye giren öğrencilere plaketlerin verilmesi, kep atma seremonisi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

67392
Öğrenci
381481
Mezun
3118
Akademik Personel
4304
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu