HIZLI ERİŞİM
Haberler

Hukuk Fakültesinde Akademik Açılış ve Uyum Programı gerçekleştirildi

Hukuk Fakültesinde Akademik Açılış ve Uyum Programı gerçekleştirildi

24.09.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 2024 – 2025 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış ve Uyum Programı gerçekleştirildi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programın açış konuşmasını Dekan V. Prof. Dr. Berrin Akbulut yaptı. Bugüne kadar fakültenin 15 binden fazla mezun verdiğini belirten Prof. Dr. Akbulut; 41 yıllık birikime sahip Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinin adli ve idari yargı sınavlarında gösterdiği başarılarla, yetiştirdiği başarılı hukukçularla, akademisyenlerle ve bürokratlarla Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Kendisi de Hukuk Fakültesinde öğrenci olan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ak ise öğrencilere seslenerek “Ülkemizin seçkin hukuk fakültelerinden birinde eğitim ve öğretim göreceksiniz. Sizleri tebrik ediyorum. İyi bir hukukçu olmanın yanında iyi bir insan, karakteri düzgün, iyi bir vatandaş olma yolunda geçilecek aşamaları talep eden kişilersiniz. Hocalarımızın bilgi birikiminden faydalanabilmek için bu sıraları doldurmamız lazım. Üniversitemizdeki eğitim hayatınız boyunca gelişiminize katkıda bulunacak birçok imkana sahip olacaksınız” diye konuştu.  

Açılış dersi veren Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yıldırım, “Hukuk devleti ilkesini en fazla idare hukuku ilgilendirir. Çünkü doğumdan ölüme kadar idare ve idare işleviyle karşı karşıyasınız. Hukuk devleti eşittir idarenin denetimi” ifadelerini kullandı.

 Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer de açılış dersinde “Hukukçu, hukukun evrensel ilke ve esasları benimsemeli, tüm görüş ve inançlara eşit mesafede durmalı. Dürüstlük ve tarafsızlık ilkesine sıkı sıkıya bağlı kalmalı, mesleğin icra ederken de hiçbir yapılanma örgüt veya siyasi düşünce adına hareket etmemeli” dedi.

Program, Hukuk Fakültesi ile ilgili bilgilendirmeyle sona erdi.  

71647
Öğrenci
389633
Mezun
3183
Akademik Personel
4397
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu