22.12.2022 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından 5. ISERSC – Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Öğrenci Kongresi düzenlendi. Kongreye Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy da katıldı.
Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından çevrim içi olarak gerçekleştirilen 5. Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Öğrenci Kongresi’ne Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Göküş, yurt içinden ve yurt dışından akademisyenler ile öğrenciler katıldı.
“KONGRE, GENÇLERE VİZYON ORTAYA KOYACAK”
Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, konuşmasında “Üniversitemiz ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin başı sağ olsun. Prof. Dr. Mahmut Tekin Hocamız; Üniversitemize ve Fakültemize emek veren, uzun dönem hizmet eden, birçok arkadaşımızı yetiştiren değerli bir bilim insanıydı. Üniversiteye katkı sağlayacak, gençlere vizyon ortaya koyabilecek olan 5. Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Öğrenci Kongresinin, bir bilimsel çalışmanın içerisinde akademisyenlerle öğrencileri buluşturması çok kıymetli. Bilimde ve teknolojide hemen her gün pek çok yeni gelişmenin yaşandığı bir dünyaya uyanıyoruz. Sosyal bilimler de bu gelişmelerden nasibini alıyor. Artık nitel metodoloji / nicel metodoloji tartışmalarının ötesine geçmiş, karma metotlu araştırmaların yükseldiği bir akademiyle karşı karşıyayız. Bilgisayar kodlama dillerini kullanarak dış politika analizi yapmanın mümkün olduğu bir noktaya geldik.” dedi.
“SELÇUK ÜNİVERSİTESİ, BİRÇOK ALANDA ÖNCÜ OLDU”
Kripto paraların artık uluslararası ticarette kullanımının tartışılır hale geldiğini belirten Prof. Dr. Aksoy, “Kripto paraların global ölçekte geçerliliği olan dolar, euro gibi para birimlerinin yerini alması durumunda ortaya çıkacak ekonomi politik sonuçların etkilerinin nereye kadar uzanabileceği hala tam olarak kestirilemiyor. Merkez bankaları, faiz indirimi ve artırımı gibi makroekonominin temel taşı diyebileceğimiz kurum ve enstrümanları tarih edebilecek blockchain teknolojisinin, dünya ekonomisine ve insanlığın geleceğine nasıl bir yön verebileceği halen bilinmiyor. Devletlerin para birimleri üzerinde kontrolünün olmayacağı bir gelecek ihtimaline hazırlanmak görevi de en çok gençlerimize düşüyor. Bu itibarla bugün düzenlenen kongremiz ve bu yöndeki çalışmalar, gelecek vizyonun ortaya konması adına çok kıymetli. Selçuk Üniversitesi, her dönem bölgenin en önemli ilim, araştırma ve irfan mektebi oldu. Birçok alanda öncü olduğu gibi bilimsel projelere verdiği destek ve ortaya koyduğu vizyonel proje çalışmalarıyla da elbette çok kıymetli.” ifadelerini kullandı.
Uluslararası nitelikteki kongrenin amacı, belirlenen alanlarda çalışan genç araştırmacılar ve akademisyenler için fikirlerini, araştırma sonuçlarını ve tecrübelerini paylaşabilecekleri bir ortam sağlamak, öğrencileri akademik anlamda desteklemek ve güncel bilimsel gelişmeler üzerine kültürel bir tartışma platformu oluşturmak.
Alanında önde gelen, seçkin akademisyenlerin ve araştırmacıların katılımıyla gerçekleşen kongreye İşletme, İktisat, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Maliye, Ekonometri, Sosyoloji, Tarih gibi sosyal bilimler alanlarda öğrenim gören lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile akademisyenler başvurdu.
5. ISERSC – Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Öğrenci Kongresi, 23 Aralık’ta sona erecek.