HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde ‘Serebral Palside Multidisipliner Yaklaşımlar’ tartışıldı

Selçuk Üniversitesinde ‘Serebral Palside Multidisipliner Yaklaşımlar’ tartışıldı

6.05.2023 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen “Serebral Palside Multidisipliner Yaklaşımlar” konulu eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde yapılan eğitim toplantısında Türkiye’nin alanında uzman hekimlerince “Serebral Palsi nedir?”, “Serebral Palsi ile İlişkili Spastisitede Rehabilitasyon Kliğinin Önemi”, Serebral Palsi Spastisitesinde Botulinumm Toksin Uygulamaları ve Sonrası Rehabilitasyon Programı”, “Serebral Palsi Spastisitesinde İlaç Tedavisi”, “Serebral Palside Ortopedik Cerrahi Kararı” ile “Prematüre Bebek ve Serebral Palsili Çocuklarda Fizyoterapi Yaklaşımı” konu başlıklarında sunum yapıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftci, eğitim toplantısının açılışında önemli bir programda bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti belirtti. Serebral palsiyi bir hastalık olmaktan ziyade bir süreç, bir durum olarak tanımlamak gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Çiftci, birçok branşın alana dahil olarak multidisipliner bir yapıya kavuşturduğunu bildirdi. Prof. Dr. Çiftci, “Serebral palsi ile sadece bir kişiyi tedavi etmiyoruz. Bir aileye, bir topluma da müdahale edecek seviyede yaklaşımlarda bulunmamız gerekiyor. Bununla ilgili multidisipliner bir yaklaşımın ne kadar gerekli olduğunu toplantımızda göreceğiz. Sorularımıza cevap almaya çalışacağız” diye konuştu.

Prof. Dr. Çiftci, Selçuk Üniversitesi öğretim elemanı ve öğrencilerin multidisipliner çalışmaların başarılı örneklerini TEKNOFEST İstanbul’da da sergilediğini sözlerine ekledi.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Funda Levendoğlu ise serebral palsinin dünyada milyonlarca kişiyi etkileyen bir durum olduğunu ifade ederek “Serebral palsi dediğinizde yalnızca postürü, hareketi ve koordinasyon bozukluğunu düşünmüyoruz. Bu durumdan etkilenen kişiler, günlük yaşamlarında zorluklarla mücadele ediyor. Bizler de bireylerimizin hayatlarını kolaylaştırmaya kendimizi adayan kişileriz. Amacımız, edindiğimiz deneyim ve bilgileri paylaşarak bir farkındalık oluşturma ve bilimsel komite olarak birbirimize destek sağlamaktır. Toplantımızın bilgilendirici, aydınlatıcı ve yönlendirici olmasını diliyorum.” dedi.

 

Medya
68688
Öğrenci
390398
Mezun
3154
Akademik Personel
4354
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu