21.07.2023 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Ülkü Ocakları Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Küresel Güçler ve Türkiye Yüzyılı” konulu konferansta öğretim elemanları, Ülkü Ocakları Konya İl Başkanlığı üyeleri ve öğrencilerle bir araya geldi.
Konferansa MHP Konya Milletvekili Konur Alp Koçak, Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, MHP İl Başkanı Remzi Karaaslan, dekanlar, akademik ve idari personel, Ülkü Ocakları Konya İl Başkanlığı üyeleri ile öğrenciler katıldı.
Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı Türker Türkoğlu, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasında Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’a katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Türkiye Yüzyılı vizyonunun unsurları arasında Cumhuriyet kazanımlarının korunması, örf, adet ve dili ön plana çıkaracak stratejilerin geliştirilmesi, aile değerlerinin devam ettirilmesinin önemini aktardı. Bu süreçte yerli ve milli çalışmalar, teknolojik ve tarımsal faaliyetler ile üretimlerin oldukça değerli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aksoy, küresel güç olma yolunda siyasal istikrar, güçlü ekonomi, savunma sanayinin geliştirilmesi, diplomasi kapsamında hem masada hem de sahada etkin rol alma, teknolojik güç ve itibarın önemli hususlar arasında yer aldığını kaydetti.
Rektör Prof. Dr. Aksoy, Türkiye Yüzyılı vizyonu ve küresel güç bağlamında PKK\PYD\YPG, FETÖ, IŞİD gibi birtakım terör oluşumlarının etkisizleştirilmesinin de değerli olduğunu belirterek “Türkiye, Türk Devletleri Teşkilatına özgüven aşıladı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli Bey’in liderliğinde Türk Devletleri Teşkilatında Türki cumhuriyetlerdeki insanların kafasını kaldırmasına vesile oldu. 3 yıl boyunca Kırgızistan’da yaşadım. Orta Asya’nın hemen hemen her yerini karış karış gezdim. Bu coğrafyada birlikte yaşadığımız arkadaşlarımız oldu. Tek sorunları, bağımsızlıklarıyla birlikte siyasi sistemi bir türlü kuramamalarıdır. Ekonomik anlamda da Rusya’ya bağımlı olmaları, gidecekleri yerin nasıl ve ne yönde çizileceğinin tespit edilememesinden kaynaklanıyor. Bugün Türk Devletleri Teşkilatıyla birlikte Türki cumhuriyetlere, Batı’ya ve Türkiye’ye yönelebilecekleri, Türkiye’yle birlikte ortak ekonomik birlikteliğe, uzun vadede askeri birlikteliğe dönüşebilecek vizyon ortaya koyan bir Türkiye’nin olduğunu görüyoruz. Bu insanların da sadece Rusya’nın tekelinden uzaklaştırılarak Türkiye’yle birlikte hareket etmesi ve Türkiye’nin belki de Türk dünyası adına yaptığı en önemli adımlardan birisidir. Bu yeterli midir? Kesinlikle yeterli değildir. Bunun yeterliliği Türkiye’nin ne kadar güçlü olduğuna bağlıdır. Türkiye; askeri, ekonomik ve siyasi olarak ne kadar güçlü olursa komşuları ve diğer uluslararası aktörler arasında da dikkat çeken bir konuma gelebileceğini görebiliyoruz. Soydaşlarına da aynı ölçüde sahip çıkma kapasitesini artıracaktır. Yine yerli ve milli kalkınma stratejisinin devam ettirilmesi adına İHA’lar, SİHA’lar her şeyden daha kıymetlidir. Belki de savaş teknolojisinde bir çağ açan dönüm noktasıdır. Karabağ’da İHA ve SİHA’ların gösterdiği başarılar, Türkiye’ye duyulan güveni artırdı. Türkiye’den beklenti budur.” diye konuştu.
Konferans, Türkoğlu’nun Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’a hediye takdimiyle sona erdi.