HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde ‘Yazılım Teknolojilerinde Girişimcilik, Dijitalleşme ve İnovasyon’ konuşuldu

Selçuk Üniversitesinde ‘Yazılım Teknolojilerinde Girişimcilik, Dijitalleşme ve İnovasyon’ konuşuldu

13.12.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesinde ‘Yazılım Teknolojilerinde Girişimcilik, Dijitalleşme ve İnovasyon’ konuşuldu

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Bölümü tarafından “Yazılım Teknolojilerinde Girişimcilik, Dijitalleşme ve İnovasyon Konuşmaları” programı gerçekleştirildi.

Sultan Alparslan Kültür Merkezi Malazgirt Salonu’nda düzenlenen “Yazılım Teknolojilerinde Girişimcilik, Dijitalleşme ve İnovasyon Konuşmaları” programına Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdullah Engin Özçelik, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurettin Doğan, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hamurcu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan SÜ Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurettin Doğan, “Yazılım teknolojilerinde girişimcilik, dijitalleşme ve inovasyon konularında önemli bir toplantıda bir araya geldik. Bu alanlar, günümüzde teknoloji dünyasının belkemiği haline geldi. Yazılım teknolojileri gün geçtikçe iş dünyası, eğitim, sağlık, iletişim ve daha birçok sektörde yaşanan dijitalleşme sürecini yönlendiriyor. Bu süreç, beraberinde bir dizi fırsat ve zorluk getiriyor. Bizler, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü olarak bu değişime öncülük etme ve katkı sağlama sorumluluğunu üstleniyoruz. Girişimcilik, bu alanda önemli bir odak noktasıdır. Yeni fikirlerin ortaya çıkması, bu fikirleri hayata geçirecek girişimcilerin önemli rol oynadığı bir süreçtir. Üniversite olarak öğrencilerimize, bu konuda sağladığımız destek ve eğitimlerle kendi projelerini başlatma ve başarılı bir şekilde yürütme konusunda güçlü bir temel oluşturuyoruz. Dijitalleşme, iş dünyasında verimliliği artırmanın yanı sıra yeni iş modellerinin ortaya çıkmasına da olanak tanır. Bu noktada öğrencilerimizin güçlü bir dijital altyapıya sahip olmaları ve bu alanda yetkinlik kazanmaları büyük önem taşır.” dedi.

Yeni fikirleri keşfetmenin önemine değinen Prof. Dr. Nurettin Doğan, “Üniversite olarak öğrencilerimize sağladığımız imkanlarla onları yaratıcı düşünce ve inovasyonla buluşturuyoruz. Bu toplantı bilgi paylaşımı, iş birliği ve ilham almak için önemli bir platform sunuyor. Birlikte yazılım teknolojilerinde girişimcilik, dijitalleşme ve inovasyon alanlarında daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Teknolojiye yön veren bir nesil yetiştirmek için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

NUTANIX Türkiye Bölge Sorumlusu İrze Kalkavan, TD Synnex Bölge Sorumlusu Ziya Mutafoğlu ve Network Kurumsal Genel Müdürü Oktay Erkol firmalarının çalışmalarına yönelik sunumlarda bulunarak yazılım, dijital dönüşüm, e-ticaret, yapay zeka, girişimcilik konularının önemine değindiler.

Programda düzenlenen bilgi yarışmasında ilk üçe giren öğrencilere akıllı saat, bluetooth kulaklık ve baş üstü kulaklık hediye edildi.

Konuşmacıların öğrencilerin sorularının cevaplandırmasının ardından program Network Kurumsal Satış ve Pazarlama Müdürü Ebru Boz’un girişimciliğin önemine değindiği kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Medya
68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu