HIZLI ERİŞİM
Öğrenci Asistanlık Ataması

GENEL BİLGİLER

Başarılı öğrencilerin öğrenme motivasyonlarını arttırmak, onlara yeni imkan ve ufuklar kazandırmak, öğrenciler arasında işbirliği ve yapıcı rekabet ortamı yaratmak, öğrenci merkezli eğitim modelini hayata geçirmek amacıyla öğrenci asistan ataması yapılmaktadır (yarı zamanlı ve saat ücretli). Aşağıda belirtilen şartları taşıyan Üniversitemiz öğrencilerinin müracaatlarını, öğretim yılı başında kendi birimlerine yapmaları gerekmektedir.

Öğrenci Asistan olarak çalışmak isteyen öğrenciler, İş Başvuru Formu nu doldurarak şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. 

Öğrenci Asistan, haftada en fazla 7 saat, ayda da en fazla 28 saat çalıştırılabilecektir. Çalışma saatlerini çalıştığı birim yukarıda belirlenen saatleri aşmamak şartıyla kendisi belirleyecektir.

1 saatlik çalışma karşılığı ödenecek brüt ücret 89,79 TL’dir.                 

ÖĞRENCİ ASİSTANLIĞINA BAŞVURU KOŞULLARI

Öğrenci Asistanlığına başvuru koşulları şunlardır:

a) Tezsiz yüksek lisans öğrencisi ve özel öğrenci hariç olmak üzere, Üniversitemizin kayıtlı öğrencisi    olmalıdır,

b) Öğrenci asistanlığı için önlisans öğrencileri en az 2. sınıf, lisans öğrencileri en az 3. sınıfta olmalıdır,

c) Başvuru tarihine kadar alması gereken tüm dersleri almış ve başarmış olmalıdır,

d) Daha önce herhangi bir disiplin cezası almamış olmalıdır, öğrenci ile yükseköğretim kurumu arasında yapılan sözleşmeye aykırılık nedeniyle sözleşmesi fesh edilmemiş olmalıdır, 

e) Yetim maaşı ve nafaka dışında asgari ücret düzeyinde gelire sahip olmamalıdır, 

f) Kayıt donduran ve yabancı uyruklu öğrenci olmamalıdır,

g) Öğrenci asistan olarak laboratuvarlarda, araştırma ve derslerde uygulamalar için yardımcı olacak öğrencilerin seçiminde; doktora, yüksek lisans, lisans ve önlisans öğrencileri şeklindedir. Lisans ve önlisans öğrencilerinin seçilmesi halinde akademik başarı sıralaması göz önünde bulundurulur.

h) BAP projelerindebursiyer olarak çalışan yüksek lisans ve doktora öğrencileri öğrenci asistan uygulamasından yararlanamazlar.


68078
Öğrenci
381009
Mezun
3131
Akademik Personel
4314
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu