HIZLI ERİŞİM

Program Çıktıları
NO PROGRAM ÇIKTILARI
P.Ç. 1 Matematik, fen bilimleri ve mühendislik konularında yeterli alt yapıya sahip olma; bu alanlardaki bilgileri gıda mühendisliği problemlerine uygulama becerisi kazanır.
P.Ç. 2 Gıda mühendisliği problemlerini tespit, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analitik yöntemler ve modelleme tekniklerini seçme ve uygulama becerisi kazanır.
P.Ç. 3 Bir sistemi, sistem bileşenini ya da süreci analiz etme ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere gerçekçi kısıtlar altında tasarlama becerisi; bu doğrultuda modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi kazanır.
P.Ç. 4 Gıda mühendisliği uygulamaları için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi kazanır.
P.Ç. 5 Ar-Ge Kabiliyeti. Deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi kazanır.
P.Ç. 6 Bireysel olarak veya çok disiplinli takımlarda etkin olarak çalışabilme becerisi ve sorumluluk alma becerisi kazanır.
P.Ç. 7 Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi ve en az bir yabancı dil bilgisine sahip olma becerisi kazanır.
P.Ç. 8 Yönetim becerisine sahip olma becerisi; Analitik düşünme ve problem çözme yeteneği; Proje yönetimi ile iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik ve sürdürülebilir kalkınma hakkında farkındalık becerisi kazanır.
P.Ç. 9 Gıda mevzuatı hakkında teknik bilgiye sahip olma becerisi kazanır.
P.Ç. 10 Mesleki etik değerlerine saygılı olma ve koruma bilinci kazanır.
P.Ç. 11 Gıda mühendisliği ve gıda güvenliği uygulamalarının, sağlık ve çevre üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesi ve bu uygulamaların hukuksal boyutları konusundaki farkındalık bilinci kazanır.

69642
Öğrenci
390251
Mezun
3160
Akademik Personel
4365
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu