HIZLI ERİŞİM

Program Öğretim Amaçları

PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI

Gıda Mühendisliği, ileri teknolojileri kullanarak, güvenli, yüksek kalitede gıdaların geliştirilmesini, işlenmesini, dağıtımını ve depolanmasını planlayan, uygulamasını yürüten ve yeni sistemler ortaya çıkaran bir mühendislik dalıdır. Gıda bilimi ve mühendisliği konusunda bilgi ve beceriye sahip gıda mühendislerini, hızla gelişen endüstriye uyum sağlayacak şekilde yetiştirmek amaçlarındandır.


68688
Öğrenci
390398
Mezun
3154
Akademik Personel
4354
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu