HIZLI ERİŞİM

Akreditasyon Nedir ?

Akreditasyon, uygunluk değerlendirme kuruluşlarınca gerçekleştirilen çalışmaların ve dolayısıyla bu çalışmalar sonucunda düzenledikleri uygunluk teyit belgelerinin güvenilirliğini ve geçerliliğini desteklemek amacıyla oluşturulmuş bir kalite altyapısıdır. Sosyal Hizmet programları için akreditasyon, bu programların ulusal veya uluslararası mesleki ve eğitim standartlarına uygun olup olmadığının bağımsız bir kuruluş tarafından incelenmesi anlamına gelir. Bu süreç, programın eğitim felsefesi, müfredatı, öğretim kadrosu, öğrenci başarısı, altyapı ve olanaklar gibi çeşitli kriterleri kapsar. Amaç, öğrencilere mesleki yeterlilikleri kazandıracak kaliteli bir eğitim verilip verilmediğini denetlemektir.

Türkiye’de akreditasyon kuruluşlarının yetkilendirme ve tanınma faaliyetlerinden Yükseköğretim Kalite Kurulu sorumludur. Ulusal akreditasyon kuruluşlarının yetkilendirilmesi ve uluslararası akreditasyon kuruluşlarının tanınması süreci YÖKAK tarafından belirlenen ilke ve ölçütler kapsamında yürütülmektedir.

2016 yılından itibaren YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda (Eski adıyla ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu) YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşlarının akredite ettiği program bilgileri yer almaktadır

Sosyal Hizmet bölümü için akreditasyonun önemi; mezunların mesleki yeterliliklerinin tanınmasını ve iş gücü piyasasında daha iyi konumlandırılmalarını sağlamasıdır. Ayrıca, akredite programlar, öğrencilere kaliteli bir eğitim sunulduğunu ve programın sürekli olarak iyileştirildiğini garanti eder.


68622
Öğrenci
390437
Mezun
3087
Akademik Personel
4344
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu