HIZLI ERİŞİM

Eğitim-Öğretim

Sosyoloji bölümü Edebiyat Fakültesine bağlı bir birimdir. Dolayısıyla Edebiyat Fakültesi'nin misyon, vizyon, amaç ve politikaları doğrultusunda hareket etmektedir. Bununla beraber bölümümüz özelinde misyon, vizyon, amaç ve politikaları da belirlenmiştir. Bu bilgiler fakültemizin ve bölümümüzün web sayfasında kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. (Edebiyat fakültesi hakkında ve bölümümüz hakkında sekmelerine ulaşmak için tıklayınız.)

Bölümümüz bir (1) lisans, iki (2) lisans üstü ve (1) doktora programı olmak üzere dört (4) farklı programdan oluşmaktadır. Bu programların ders çizelgeleri web sayfasında paylaşılmaktadır (bağlantı adresi). 

Lisans eğitim-öğretimi süresince gerekli yönetmelik, yönerge ve uygulama esasları üniversitemiz web sayfasında mevcuttur. Birimimiz bu metinlerde yazılan ilkeler çerçevesinde hareket etmektedir. Bu hususta;
- Lisans eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğine için tıklayınız,
- Çift anadal yönergesi için tıklayınız,
- Yan dal yönergesi için tıklayınız,
- Ölçme ve değerlendirme esaslarına ilişkin bilgi edinmek için tıklayınız,
- Azami öğrenim süresi dolan öğrencilere ek sınav hakkı verilmesine ilişkin yönerge için tıklayınız,
- Özel öğrenci yönergesi için tıklayınız,
- Burs yönergesi için tıklayınız,
- S.Ü. diploma, diploma eki ve diğer belgelerin düzenlenmesine ilişkin yönergeye ulaşmak için tıklayınız,
- Kurumlar arası yatay geçiş için bağlantı, ek madde 1 uygulama ilkeleri için bağlantı, isteğe bağlı formasyon eğitimi uygulama esasları için bağlantı, kurum içi yatay geçiş uygulama ilkelerine erişmek için bağlantı adreslerini ziyaret edebilirsiniz. 

Öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin uzaktan eğitim sisteminin işleyiş biçimini içeren kılavuzları görüntülemek için tıklayınız.

Lisans ve lisansüstü ders havuzlarına Bologna sürecine uygun hazırlanmış ders içeriklerine erişmek için; Sosyoloji Lisans, Sosyoloji Yüksek Lisans, Aile Danışmanlığı ve Eğitimi Yüksek Lisans ve Sosyoloji Doktora ilgili sözcüğün üzerine tıklayabilirsiniz. Paylaşılan bağlantılarda derslerin tanımı, içeriği, kredi bilgisi, program çıktıları, dersin içeriği ve program çıktılarının ilişkilendirilmesi gibi bilgiler mevcuttur.

Lisans programı ders havuzunda bulunan derslerin tanımını, içeriğini ve kredi bilgilerini gösteren belge web sitemizde mevcuttur (erişim adresi).

Lisans ve lisansüstü düzeyinde verilen eğitimlerde ders dağılımları kurum içi rutin hale gelmiş her yarıyıl başlangıcında bir tane olmak kaydıyla yapılan toplantılar neticesinde yapılmaktadır. Bu ders dağılımı yapılırken her öğretim üyesinin en az 10 kredilik ders verme koşulu sağlanmaya çalışılmaktadır. Dersler öğretim üyelerinin akademik ilgilerine ve çalışmalarına uygun bir şekilde istişareler sonucunda belirlenmekte ve derslerin dağılımı yapılmaktadır. Ders müfredatı Türkiye'de sosyoloji müktesabatı baz alınmak suretiyle güncel sosyoloji eğilimleri de dikkate alınarak belirlenmektedir. Özellikle seçmeli dersler bu çerçevede, mümkün olduğu ölçüde çeşitlendirilerek ders havuzumuza eklenmektedir. Böylece öğrencilerimizin akademik ilgilerini daha geniş bir yelpazede seçme imkanı vererek çeşitlendirebilmesine ve kişiselleştiremelerine katkı yapmak amaçlanmaktadır.

Bölümümüzde her bir sınıf için bir danışman hoca ataması yapılmış olup danışman hocaların iletişim bilgilerini içeren bilgiler web sayfamızda yer almaktadır (bkz.). 

 

 

 

 


68688
Öğrenci
390398
Mezun
3154
Akademik Personel
4354
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu