HIZLI ERİŞİM

Program Öğretim Amaçları

Hakkında:

Sosyoloji bilimi bireysel olanı toplumsal olanla beraber okumayı önceleyen bir anlayış çerçevesinde, yerel, bölgesel ve küresel çapta tezahür eden durumları ve olayları, tarihsel gerçekliği içerisinde var olageldiği bilinciyle, sistematik bir biçimde analiz eden akademik bir uğraşıdır. Temel amacı itibariyle sosyoloji eğitimi siyaset, iktisat, teknoloji, kent, medya, kültür, din, eğitim gibi sosyal hayatı kuşatan bütün parametrelerin statik ve dinamik yönlerini kavrama, yorumlama ve açıklama kabiliyetini kazandırmayı amaçlar. Tarih, hukuk, siyaset bilimi, edebiyat, felsefe gibi diğer sosyal bilimlerin de katkısıyla insana ve topluma dair disiplinlerarası akademik bir bilgi üretme çabasıdır. Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde öğrencilerimize bu minvalde bir sosyolojik düşünme pratiği kazandıracak bir müfredat sunulmaktadır. Bölümümüz kuruluşundan bugüne yaklaşık 40 yıllık süreçte toplumu kavrayan ve izah edebilen sosyologlar ve akademisyenler yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam etmektedir. Bölümümüzün bu köklü tarihi süresince, günümüzde siyaset, medya, üniversiteler ve bürokraside çeşitli kademelerde görev yapan önemli sayıda insan yetişmiştir. Bu yönüyle Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Türkiye'nin yetişmiş nitelikli insan gücüne katkı sunmayı temel hedefleri arasında görmektedir.

Vizyon: 

Genel Sosyoloji disiplininin mevcut birikimini özümsemesi, yeni gelişmelerin takip edilmesi, farklı dillerde ortaya konulmuş özgün çalışmaların çevirilerle Türkçeye kazandırılması, bilimsel kriterler çerçevesinde yerli eserler ortaya konması, yöntemsel olarak farklı yaklaşımların, bir araştırma verisi olarak değişik bulguların karşılaştırılması, sosyoloji için önemli olan kuram ve uygulama bağlantılarının gösterilmesi, irdelenmesi, Bölümün bakış açısını göstermektedir. 

Misyon:

Sosyoloji disiplininin başından beri toplumlarda sosyal/inşai bir görev üstlene geldiği için Sosyoloji Bölümleri, günümüzde Üniversitelerin topluma açılan pencereleridir. Bu program, hem toplumsal hayatın sağlıklı gidişine katkıda bulunacak, hem de üniversiteyi topluma tanıtacaktır. Hatta uluslar arası bilimsel toplantılarda toplumumuzu tanıtarak, dışarıdan bakış açısına katkıda bulunacaktır. 


68688
Öğrenci
390398
Mezun
3154
Akademik Personel
4354
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu